Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (Cinemart)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (648)

hrona 

všechny recenze uživatele

První díl Labyrintu je fajn, má napětí, grády, a ač je to teenagerskej filmek je dobře koukatelnej už i z hlediska origináního nápadu. Ale dvojka, to je úplně jiní liga, z dobré jedničky sice zůstali ty samé figury, ale to je bohužel vše. Tlachání a pobíhání hlavních figurek z místa A do místa B bez ladu a skladu, do toho jakýsi zmutovaní zombíci, z filmu dělají Walking dead pro náctileté, bez kapek krve, se špatným dialogem a zoufalým námětem, který je již omílán v každém druhém příběhu. Nemluvě o věčně upravených hlavních hercích. Hlavně aby hošani neztratili svou krásu a půvab. Hrůza děs a běs. Veliké zklamání. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opravdu extrémně stupidní děj založený na směšných náhodách a redardovanosti všech postav, modelové v depresi z přerušení vztahu, co existuje tři dny, nepochopil jsem pořád ještě, proč byli minule v tom labyrintu... navíc tak strašně nudné, že jsem to chtěl vyřešit na Mirku a prostě odejít... Holt další typická blbost pro třináctiletý holky. Zlatý Hunger Games. 1 a 1/2 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil byl vicemene celej v labyrintu, druhej je pro zmenu skoro celej v zniceny krajine, takze fajn zmena, jakkoliv me prvni dil bavil, cumet po druhy na stejny prostredi by me asi nebralo. Pribehove opet vicemene naprosty prazdno, vyuzivaj se tu vsechny klasicky parametry zanru, vetsina hercu je banda nesympatickejch dementu, ale vse to vynahrazuje skvela vizualni stranka a opet perfektne natocena akce. Navic neni ani nouze o hororovy sceny, ktery jsou na tom jeste o nekolik urovni lip nez v prvnim dile. Rovnez se tu zacne trochu osvetlovat pribeh, kdo je kdo a o co jde, coz sice neni nic objevnyho, ale dokaze to nalakat na treti dil, takze za me porad spokojenost, i kdyz bych si to asi doved predstavit kratsi o pul hodky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ze začátku o několik levelů víš než si pamatuju z prvního dílu. Postupně druhej Labyrint ztrácí tempo a zejména ve 3/4 slepě přešlapuje na místě a vyloženě nudí, načež vrcholí jak jinak než nočním finále se snad ještě větším cliffhangerem. Předlohu jsem samozřejmě nečetl a první díl jsem si nijak zvlášť nepochvaloval, ale bavil mě o něco málo více než třeba Divergence a jí podobné. Musím pochválit výpravu, která je jednoduše skvostná, zejména oproti Útěku, který se po většinu času odehrával na jednom místě. Obsazení je také povedené a dělají z filmu koukatelnou záležitost. Klady tedy převažují, ale stejně jsem byl zklamán, že se vlastně opět jde proti zombie nákaze, které zde řikají Erupce a zombíkům tak nějak podobně otřesně. Dál už se jede hezky po hollywoodsku..určitě bych o nějakých 10,15 minut zkrátil a finále je samozřejmě tak naivní jak se patří, ale tam už je fakt vidět, že se ani tvůrci nesnažili o nějaké inovace a klišé typu "záchrana na poslední chvíli" si užijeme dostatek, přesně jak máme my náročnější diváci "rádi." Ale což, nemůžu se u každého takového teen-blivajzu rozčilovat, že je dělán podle jednotného mustru, jen mě trošku zamrzelo, že po víceméně super první polovině to šlo zásadně dolů. Na trojku jsem zvědavý o něco málo více než na tento díl a snad už bude Wes Ball stoprocentní...70%...[3.10.2015_Cinestar_Hradec Králové] ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wes Ball je génius, s takovým rozpočtem a podle nijak oslnivé předlohy vykouzlil doslova zázraky.Žádná filmová adaptace všech těch knižních hitů o mladých pro mladé, které jedou poslední roky jako na běžícím páse se na Labyrint ani zdaleka nechytá.Twilight, Divergence, Hunger Games....ani jedna verze se nemůže pochlubit tím, co mají oba díly Maze Runnera a to je talentovaný a hlavně evidentně nadšený režisér.Jednička mě hodně překvapila a skoro až fascinovala tím, jak mě děj zaujal.Bez mučení a nepokrytecky přiznám, že dvojka je místy neskutečně naivní a ty neuvěřitelné dějové a hlavně neustále náhody opravdu až příliš byly do očí.Na druhou stránku asi musím prostě sugestivně film lehce nadhodnotit, protože mě ta látka celkově chytla.Postavy jsou sympatické a hrají je hlavně výteční herci.Efekty a vizuální stránka jsou vzhledem k rozpočtu něco neskutečného a mám ten pocit, že po třetím díle bude Wes Ball v Hollywoodu velice žádaným zbožím.Od začátku do konce se něco děje a i když mě lehce nudila ta pasáž na tý párty a až moc se povídalo, pořád to nemá ve světě z filmovaných knižních brakových bestsellerů žádnou konkurenci a takový třetí díl Hunger Games je proti dvojce Labyrintu doslova tupá megasračka.Navíc miluju postapo filmy a tady jsem se dočkal naloženo úplně všeho, čeho jsem se dočkat chtěl a Paesano by si zasloužil za svojí hudbu potlesk ve stoje, něco tak úchvatného a strhujícího už jsem nějakej pátek neslyšel.Ve všech ohledech není tenhle film žádný art, ani žádný hluboce inteligentní skvost, ale je nadupaný výtečnou akcí, ubíhající stopáží, napínavým dějem, dobrými herci, vymazlenou vizuální stránkou a strhující hudbou.Jednoznačně nejlepší filmové zpracování knížek tohodle typu a že to někomu neleze do hlavy a hází tu dvojky a odpady....spláchnout vás do kanálu všechny.95%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Natáčelo se od 27. října 2014 do 27. ledna 2015 v Albuquerque v Novém Mexiku. (jenik71)
  • Světová premiéra proběhla 1. září 2015 v Sao Paulu v Brazílii. (Varan)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama