Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

klerik 

všechny recenze uživatele

BIELY OLEANDER+DONNIE DARKO Slabšie štyri hviezdy pre zaujímavý a skvelo obsadený film. Režisér s ľahkosťou odvádza pozornosť diváka od zápletky a ukazuje mu bežný Lelandov život. Film si kladie mnoho otázok, ale väčšinou ide o filozofické otázky, ktoré nevyrieši, lebo sa snáď ani vyriešiť nedajú... Prečo dobrí ľudia robia zlé veci? Pomôže ľútosť, keď ňou nič nezmeníme? Mne sa rozmýšľať chcelo aj viac ako ma priamo nútil film. Preto som si ho vychutnal... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Leland je můj kluk, moje imaginární druhé já, můj pokřivenej obraz. Jeho život byl vyhrocenej jako špičky nožů, ale málokdy si to uvědomil. Pak se v jeho životě něco zlomilo, začal si uvědomovat tíhu života a rozum mu odešel až na kraj světa. Začal vnímat jinak. Leland není film pro každého, je v něm otázek na vícero takových počinů. Ale má Ryana Goslinga, jehož herecké umění překračuje lidský možnosti a z jehož postav se stává něco víc než jen "lidi na papíře". Obdivuju ho, protože je na svůj věk až k zbláznění vyzrálej. V poslední den roku jsem chtěl něco mimořádnýho- byť Leland nefiguruje v horních dvaceti, má pro mě větší význam, než kdejaký film od fochu. Je to těžký, ale ten film má ohromný potenciál ve vaší hlavě zrát. 90% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Matthew Ryan Hoge .. Zvláštní film o životních cestách a chybách, který položí obrovskou spoustu otázek a je jen na divákovi, zda MÁ (nikoliv najde) nějaké odpovědi. Natočeno dosti komorním, avšak působivost neubírajícím, stylem. Pravda, šlo to zřejmě udělat úderněji, aby se ti, co nechtějí nebo neumí během poklidných pasáží přemýšlet, nenudily, ale to už je jejich smůla. Já si v tom filmu našel mnohé a nějaké ty nedostatky jsou tím smeteny pod stůl. Ryan Gosling svého podivínského mladíka zvládá opět skvěle a k tomu mu sekunduje velká spousta známých tváří. Těžko tento film doporučovat na potkání kde komu, ale když bude možnost zkusit ho, neváhejte a možná nebudete litovat.. 85%. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

'' You have to believe that life is more than the sum of its parts, kiddo...'' Tohle je přesně ten typ filmu, u kterého Vám mozek šrotuje na plné otáčky. Kvůli kterému si musíte klást otázky, hledat ''v tom všem'' smysl. Otázky na které neznáte odpovědi, doufáte v jejich nalezení po skončení titulků, nebo se prostě smíříte s tím, že na některé z nich prostě odpovědi neexistují. Po skončení filmu se ve mně mísila celá řada pocitů, ale v něčem mám jasno. Perfektní soundtrack, výborný Gosling (kam se v posledních letech poděl ?) a stejně tak obsazení vedlejších rolí. Tohle je jeden z těch zážitků, na který budu hodně dlouho myslet - 90%. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždou to pro mě zůstává pořád. Strašně mě nebavily ty stejné tváře celý film, bez změny nálady a jméno "Perla" (to je i v originále? Pokud ano, děs). Přiznávám, že to má alespoň slušnou vedlejší linii a dobrý scénář. Tak jako tak, Svět podle Lelanda zůstane bohužel jen dalším dramatem z mnoha. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Ryan Gosling o svojom rozhodnutí nakrútiť film povedal: "Tak veľmi som chcel robiť na tomto filme, pretože som mal pocit, že Leland je taký iný. Práve tento druh postáv sa vo filmoch veľmi často nevyskytuje – postavy, ktoré sú emocionálne odpojené po celý film – takže je zložité sa do nich vcítiť.“  (Arsenal83)

Reklama

Reklama