Reklama

Reklama

Nezvěstní

(seriál)
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA / Velká Británie, (2014–2016), 15 h 40 min (Minutáž: 56–60 min)

Hrají:

James Nesbitt, Frances O'Connor, Tchéky Karyo, Jason Flemyng, Émilie Dequenne, Saïd Taghmaoui, Eric Godon, Arsher Ali, Anastasia Hille, Astrid Whettnall (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Keď sa päť ročný syn Oliver stratil počas dovolenky vo Francúzsku, nikoho vtedy ani nenapadlo, že prípad bude trvať ešte mnoho rokov. Seriál Stratený, je citlivý príbeh zobrazený prostredníctvom otca rodiny, ktorý sa nevie zmieriť so stratou svojho syna a aj po rokoch sa vracia na miesto činu a hľadá minimálnu nádej na jeho nájdenie. Príbeh je vyrozprávaný striedaním dvoch časových ôs. Jedna spätne rekonštruuje dobu, kedy Oliver zmizol a druhá sleduje príbeh Oliverovho otca Tonyho, ktorý stále, aj po ôsmych rokoch, nestráca nádej a neúnavne pátra po svojom synovi. Spolu s pomocou detektíva Juliena, chce dostať povolenie na znovuotvorenie prípadu. Je to mrazivý, srdcervúci príbeh o strate, živený nádejou a presvedčením, že na konci všetkého príde úľava. (STV)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (66)

geklon

všechny recenze uživatele

The Missing hraje od úplného začátku na hodně podlazené struny. Nikdo za nic nemůže, všichni jsou strašně hodní, celej svět se snaží pomoci zoufalým rodičům Hughesovým s hledáním po ztraceném synovi. Především Francouzká policie je velmi obětavá. Peklo, které rodiče zažívají v obou časových rovinách je napínavé a emočně destruktivní. Nabízí se otázka proč 8 dílů? Satčily by 4? Kort u Anglácké produkce mě tohle natahování tryzny, přijde až nevkusné. Jinak po všech stránka exklusivně odvedená práce na patetickém klišé, které roztáčí kolotoč emoční frustrace. Nesbitt by byl jako pomstychtivý zabiják úchyláků a únosců, kouzelný Mstitel v nějaké béčkové komiksové sáze. V této poloze jsem měl o něj místy strach. Určitě výborně odvedená práce, ale z jednoho námětu vyžít celou 8 hodinovou sérii, je příliš. Navíc připočítáme li, že se dramatickou minisérii roku utkává s The Affair, která mě rozsekala mnohem víc, hlavně díky rozmanitosti příběhové linie a rozsáhlému se věnování hlavních postav. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

The Missing pro mě nebylo rozhodně žádnou oddechovou selenkou. Prakticky skoro od prvního okamžiku jsem byla ponořena do neustálého pocitu deprese, beznaděje a citové vyprahlosti, která se se mnou táhla všech osm dílů. Přijít o dítě je nepochybně strašné a ochromující, ale ještě horší musí být ta nejistota, zda je naživu a pokud ano, jestli někde nelidsky netrpí. Jsem si jistá, že tohle všechno muselo probíhat hlavou manželům Hughesovým a k tomu ještě obvyklé sebeobviňování a obrovský pocit bezmoci. Celá minisérie je tak na jednu stranu podrobnou psychologickou studií jejich žalu a na druhou stranu zároveň zdařilou kriminálkou, plnou nejrůznějších zvratů. Postavy jsou vykresleny tak zdařile, že mě žádná z nich nenechala zcela chladnou, ať už to byli Hughesovi (Jak James, tak Frances jsou vynikající), Julien nebo dokonce i kontroverzní postava mladého pedofila Borga. Spojení BBC seriálu s francouzskými reáliemi tomu dodává zvláštní, originální atmosféru, jednotlivé linie jsou slušně rozpracované a emoce pracují na plné obrátky. Jediné, co bych tomu snad vytkla je ten závěrečný doslov, nevyřčená nejistota by tomu slušela přece jen o něco víc. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mrazivá záležiost zabývající se asi tím nejhorším traumatem každého rodiče a to zmizením dítěte. Seriál rozehrává hned několik rovin, kdy se míchá pátrání po chlapci s osobním dramaty jak jeho rodičů, tak i vyšetřujícího policisty a dalších vedlejších postav. Po výborném pilotu mi sice občas připadalo, že celá série místy ztrácí dech, ale i tak se jedná o vysoký nadprůměr, což potvrdil i samotný konec. Výhrady nemám ani vůči hercům, přičemž pro Nesbitta to je, troufám si říci, zatím životní role. BBC zaslouží opět palec nahoru. 85% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Trochu se nám tu rýsuje novej THE KILLING (je podobnost názvů náhodná?), na jeho kvalitu to ale, minimálně co do atmosféry, nedosahuje. Epizodám by slušela kratší, 3/4 hodinová stopáž, ta druhá už hodinu neutáhla. Páč je jasný, že se odhalení nedozvíme až do samotného závěru série, je dobře, že nemá více než 8 dílů. Mohla ale mít klidně ještě méně, komu se chce čekat 8 hodin na vyřešení případu? Přičemž není jistý, jestli se zápletka neprotáhne do druhý série (viz podraz ve zmíněném THE KILLING). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Špičkový seriál, asi najlepší o zmiznutí niekoho, ktorý zvyšujem na plný počet hlavne kvôli druhej sérii. Už prvá bola veľmi dobrá, výborní herci na čele s Nesbittom, vynikajúca zápletka aj záver. Ale druhá séria prináša dávku obrovského napätia, zvratov, intríg, tam sa nedá inak hodnotiť inak ako 100%. Dá sa povedať, že kto začne pozerať druhú sériu, tak sa neprestane dívať až kým to celé neskončí. Vzbudzuje emócie a znepokojenie. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení začalo v únoru 2014 za pomoci belgického vládního daňového programu. (Freshoun)

Reklama

Reklama