Reklama

Reklama

Nezvěstní

(seriál)
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA / Velká Británie, (2014–2016), 15 h 40 min (Minutáž: 56–60 min)

Hrají:

James Nesbitt, Frances O'Connor, Tchéky Karyo, Jason Flemyng, Émilie Dequenne, Saïd Taghmaoui, Eric Godon, Arsher Ali, Anastasia Hille, Astrid Whettnall (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Keď sa päť ročný syn Oliver stratil počas dovolenky vo Francúzsku, nikoho vtedy ani nenapadlo, že prípad bude trvať ešte mnoho rokov. Seriál Stratený, je citlivý príbeh zobrazený prostredníctvom otca rodiny, ktorý sa nevie zmieriť so stratou svojho syna a aj po rokoch sa vracia na miesto činu a hľadá minimálnu nádej na jeho nájdenie. Príbeh je vyrozprávaný striedaním dvoch časových ôs. Jedna spätne rekonštruuje dobu, kedy Oliver zmizol a druhá sleduje príbeh Oliverovho otca Tonyho, ktorý stále, aj po ôsmych rokoch, nestráca nádej a neúnavne pátra po svojom synovi. Spolu s pomocou detektíva Juliena, chce dostať povolenie na znovuotvorenie prípadu. Je to mrazivý, srdcervúci príbeh o strate, živený nádejou a presvedčením, že na konci všetkého príde úľava. (STV)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (66)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pokračování něčeho, co bych už pomalu začal nazývat "Britnoir". Podobně jako Broadchurch i The Missing přebírá koncept severské televizní detektivky Forbrydelsen, když se soustředí na komplexní psychologicko-společenské podhoubí vyšetřování jediného zločinu - v tomto případě únosu dítěte. Téma narušených rodin, úchylek a hlubokých traumat je tu rozpracované velmi důsledně a díky velmi civilně napsaným a zahraným postavám má dost silný emocionální vibe. Samotná detektivní rovina trpí syndromem "logika podřízená pointě", ale naštěstí v závěru převáží magnetismus hlavní postavy, kterou na hraně únosnosti vysekl zdevastovaný James Nesbitt. Jeho otec má ve tváři vepsáno tolik bolesti, že The Missing někdy balancuje na hraně křeče, ale vždycky má dost stability udržet se. I proto, že skvělý Tchéky Karyo je jako detektiv Jean-Baptiste ztělesněním moudrosti stáří, policejní verze Gandalfa Šedého, když už se nám tu míhají Bofur s Balinem. Střídání dvou časových rovin je výtečný nápad, vytváří dramatickou tenzi (víme, co se stane / nestane, ale nevíme proč), škoda, že dramaturgicky seriál ke konci působí nevyváženě (strhující 6. díl x statický 7. díl). The Missing je prostě další slibný koncept, který nabízí víc než jenom vzrušení. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 95%. Velmi hutná a tíživá kriminálka. Příjemné překvapení, že za ní sedí americká TV Starz, ale přitom se jedná výhradně o evropskou produkci. Ještě nejsem rodič a i tak mne příběh o ztraceném dítěti dostal. Depresivní i melancholické. A sešli se tu Bofur a Balin :-) Poslední scéna sice nechá otevřenou otázku, ale další série už bude úplně nový případ, tak jsem zvědav. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se donutila ke komentu, protože chci splnit jeho základní poslání, a tím je subjektivní hodnocení daného snímku a ne sem házet vlastní zakomplexovaný výblitky. 😏😱 Závěr byl velmi rozpačitý, vysvětlení a flashbacky byly plné chyb, kdyby nebylo předchozích 7 emočně nabitých dílů, dám sotva 3*...🤔 Budu váhat se ztrátou tolik drahocenného času u druhé řady. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Malé městečko, tragédie týkající se malého chlapce a odhalování tajemství zdejších obyvatel během vyšetřování.. To, co fungovalo pro Broadchurch ale u The Missing bohužel nevyšlo. Po všech těch superlativech na čsfd jsem čekala něco zcela mimořádného, ale pravdou je, že seriál drží na hladině závěrečné cliffhangery a pár vypjatých scén. Když se více, než na samotný díl, těšíte na znělku, tak je něco špatně. Zkrátka příběh a jednotlivé linky nedržely úplně pohromadě, je tam dost hluchých a zbytečných míst. Bez nich mohla mít 1.řada 4 epizody, což by bohatě stačilo. Chvílemi jsem se vážně nudila a sledovat trpitelské výrazy nesympatických hlavních hrdinů stále dokola, to člověka jednoduše nebaví. Co se právě představitelů týče, tvůrci dali do kupy nejnesympatičtější ksichty Británie, nemůžu si pomoci - až na postaršího detektiva, všichni působí nesnesitelně. K závěrečné epizodě jsem se dokopala jen proto, abych viděla, co se s chlapcem opravdu stalo. Finále bylo působivé do poslední minuty (přestože jsem úplně nepochopila, proč pachatel prostě neutekl z místa činu), kdy tvůrci raději vsadili na konec "tak a teď si domyslete co chcete", což se mi tam opravdu nehodilo. Stručně a jasně tedy převládají rozpačité dojmy, Britové to umí zkrátka lépe. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Trochu se nám tu rýsuje novej THE KILLING (je podobnost názvů náhodná?), na jeho kvalitu to ale, minimálně co do atmosféry, nedosahuje. Epizodám by slušela kratší, 3/4 hodinová stopáž, ta druhá už hodinu neutáhla. Páč je jasný, že se odhalení nedozvíme až do samotného závěru série, je dobře, že nemá více než 8 dílů. Mohla ale mít klidně ještě méně, komu se chce čekat 8 hodin na vyřešení případu? Přičemž není jistý, jestli se zápletka neprotáhne do druhý série (viz podraz ve zmíněném THE KILLING). ()

Galerie (72)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení začalo v únoru 2014 za pomoci belgického vládního daňového programu. (Freshoun)

Reklama

Reklama