Reklama

Reklama

The Monster

  • Austrálie The Monster
Trailer

Rozvedená matka (Zoe Kazan) a její tvrdohlavá dcera (Ella Ballentine) musí v nouzi neočekávaně vyrazit na noční cestu za otcem dívky. Když během bouřky projíždějí přes opuštěné venkovské silnice, překvapí je náhlá kolize, po které zůstanou otřeseny, ale bez vážných zranění. Jejich auto je zničené a když se marně pokouší sehnat pomoc, zjišťují, že na opuštěných vedlejších silnicích nejsou samy – děsivé zlo číhá v okolních lesích a nemá v úmyslu je někdy nechat odejít... (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rámcový príbeh o vzťahu matky a dcéry je zaujímavejší, ako ,,vedľajšia,, línia boja s titulným bubákom. A keďže sa prelínanie minulosti so súčasnosťou aj napriek primeranej minutáži vôbec nevlečie a navzájom skvelo dopĺňa, s kľudným svedomím to označím za jeden z najlepších ,,dramatických,, hororov desaťročia. Mínusy vidím jedine vo výzore a trikovom spracovaní Monštra a v závere, kde sa s malej, ufňukanej a vystresovanej dievčinky stane Ellen Ripleyová. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Stačilo by zopár náznakov a pochopil by som, že matka je nenapraviteľná socka, ktorá sa nedokáže plnohodnotne postarať o dieťa ani o seba. Namiesto návratov, v ktorých sa dcéra túli k opitej matke ležiacej pri ogrcanej hajzlovej mise, to mohlo ísť dynamickejšie vpred jedným smerom v čase. Ten úvod bol zdĺhavý. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po půl hodině jsem na ten film doslova křičel: "Tak už se kurva konečně vymáčkni!! Dvacet minut tam tajtrlíkujou kolem auta a nic!! Dooprdele, vždyť tu jsou tři postavy a jeden zombie medvědo-vlko-veverkovec, jak těžké asi musí být rozjet kolem toho nějakou akci (nebo aspoň napětí..nebo něco)??!!" ..A po další hodině to rozhodně nebylo lepší.. Tohle je snad produkt nějaké scénaristické chráněné dílny nebo co, protože takhle zprasit geniálně jednoduchý a přímočarý set pro parádní monster"animal" horror, to se jen tak nevidí.. Potvora vypadá relativně dobře, ale jinak mi to fakt svou blbostí, nedotažeností, protivností a promarněností trhalo žíly. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Materstvo je pre Kathy (Zoe Kazan) obrovskou nepríjemnosťou. Je závislá na alkohole, má problémy vo vzťahoch a najhoršou vecou je to, že ju jej vlastná dcéra Lizzy (Ella Ballentine) nenávidí. Na ceste k jej otcovi im na opustenej ceste uprostred lesa vbehne do cesty zranený vlk a následne sa im pokazí auto. Čakanie je dlhé a medzi rôznymi otázkami zostáva jedna nezodpovedaná. Pred čím unikal doráňaný vlk? Odpoveď na seba nenechá dlho čakať a matka s dcérou sa napriek zlým vzťahom musia spojiť a bojovať proti zlu, ktoré ich v tmavom lese ohrozuje. - Every setback is a setup for a comeback. Verím tomu, že táto veta bola po nevydarenom Mockingbird pre pána Bryana Bertina hnacím motorom. A The Monster je teda riadne velkolepým comebackom. Perfektne zahrané a napísané postavy, nekomplikovaný a pritom tak ideálne funkčný scenár, skvelé prostredie a dokonalá temná atmosféra. Tie sú doplnené špičkovou hudbou hororových lídrov tomandandy a krásne spracovaným monštrom, ktoré je očividne celé vytvorené prakticky a bez použitia CGI. Režisér naozaj dokáže vytvoriť pôsobivú a na nervy hrajúcu atmosféru a som rád, že sa vrátil späť ku svojím koreňom a atmosféricky sa to podobá na The Strangers. So všetkou tou tmou a monštrom v nej som mal občas pocit, že ide o špeciálnu epizódu Stranger Things. Rating R je opodstatnený, pretože v počte vyslovení fuck sa to pomaly chytá na legendárnych The Devil's Rejects. Trochu mi vadí ten strašne neambiciózny názov, ktorý však nie je úplne zlý, pretože divák nevie, či ide o monštrum, ktoré sa skrýva v lese alebo o monštrum, ktoré je s dievčatkom zatvorené v aute. Nájdu sa tu však nejaké hluché miesta, ktoré zážitok len jemne zhoršujú. Flashbacky sú oproti temným častiam málo záživné, aj keď ukazujú podstatné veci, čo mi akosi bráni v tom, aby som tomu dal plné hodnotenie. V posledných rokoch je to však jeden z najlepších Monster hororov, ktoré som videl a každému ho odporúčam. Ešte musím dodať, že som si po dlhej dobe pozrel trailer (samozrejme po dopozeraní The Monster) a každému odporúčam nepozerať ho, pretože sa pripraví o velkú porciu príjemného hororového zážitku. + herec z The Strangers a Out of the Dark + herec z Final Destination 2, The Returned a iZombie ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Postrádal som napätie a atmosféru, prekážalo mi nelogické chovanie postáv (polovičný spoiler) (aj to, akým spôsobom skonal príšerácky záporák) (koniec spoileru) a kombinovanie hororového žánru s rodinným drama v tomto prípade filmu vôbec nesedelo, pričom prelínanie daných scén je dosť nezmyseľné. Nijak príbehu nedodali akúsi pointu a dej taktiež nikam neposunuli. Ale nechcem znieť extrémne kriticky, takže odpad nedám, no po pravde mi deň po zhliadnutí v hlave zo snímku zostala len chytľavá klasika, púšťajúca sa z audio-macíka ("If you're happy..") a zubaté lesné monštrózne "čosi". ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film bol prvotne pomenovaný ako "There Are Monsters". (R...)

Reklama

Reklama