Reklama

Reklama

The Monster

  • Austrálie The Monster
Trailer

Rozvedená matka (Zoe Kazan) a její tvrdohlavá dcera (Ella Ballentine) musí v nouzi neočekávaně vyrazit na noční cestu za otcem dívky. Když během bouřky projíždějí přes opuštěné venkovské silnice, překvapí je náhlá kolize, po které zůstanou otřeseny, ale bez vážných zranění. Jejich auto je zničené a když se marně pokouší sehnat pomoc, zjišťují, že na opuštěných vedlejších silnicích nejsou samy – děsivé zlo číhá v okolních lesích a nemá v úmyslu je někdy nechat odejít... (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bertino vyprodukoval jeden skvelý atmosférický snímok a jeden totálny prepadák (podľa tunajších hodnotení), ktorý ani nemám odvahu sledovať. "Monster" by teda mohol byť takým znovuzrodením režiséra, pričom napriek silným stránkam, aj on sám musí cítiť, že nie všetko mu vyšlo ako by si prial. Kamera síce ostrá ako Šatanove korčule za mlada, a atmosféra dostatočne hutná, no bohužiaľ tieto plusy ani zďaleka neprebili nevhodne vstupujúce flashbacky či výzor monštra, ktoré vďaka lesku pripomínalo skôr figurínu z múzea Madam Tusoe než živú bytosť. Každopádne, nebolo to zlé a bavilo ma to - 55% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Snaha byla, ale mnohem víc na nezávislácké drama, než na horor. Zatímco o nelehkému vztahu matky a dcery se toho dozvíme až moc, o monstru se nedozvíme zhola nic a není vůbec ničím zajímavé (modem operandi, designem...). Pozvolné tempo vyprávění diváckému zážitku taky nepřidá, takže body snad jen za tu snahu o postavy, na kterých by nám záleželo, a za atmosféru opuštěné noční deštivé silnice. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„V lesoch sa ukrýva veľa vecí.“ Obsahuje spoilery. Končatina na okne obšľahnutá z Jurského parku, citát o monštrách z Votrelca: Vzkriesenia a všeličo iné s miestami až vyložene na porážku idúcimi vedľajšími postavami prichádzajúcimi  samozrejme nie naraz, lež pekne postupne, aby obluda samozrejme mala koho zabíjať naprieč celým filmom. Zaujal Scott Speedman; myslel som si, že sa objaví aspoň na konci, ale nie, vystupoval len v jednom flashbacku. Tomu poviem úspešný koniec kariéry, Scott. So scenárom sa mohli viac vyhrať, tu som si pri zbytočnom obetovaní matky spomenul na dánskeho Strážcu mŕtvych, kde bol chlap pripútaný k potrubiu a mal pílu a namiesto potrubia odpiľoval ruku, kretén. Tu prečo matka proste nedržala pochodeň a spolu s dcérou nevyrazili pre pomoc? Ehm! Takisto mi chýbalo vysvetlenie, čo bolo monštrum vlastne zač. Kde sa vzalo? O čo mu šlo? Prečo zabíjalo ľudí? Aj ich žralo? Atď. Celé je to hlavne na režisérovi, ktorý vytvoril obstojnú a vcelku kvalitnú atmosféru (trocha á la Cujo) a o dvoch herečkách, z nich jedna sa podobá na Martinku z Turca, ale v zásade obe dobre hrajú. Scenár skutočne nie je žiadny zázrak, ale možno i vďaka početným retrospektívam do neľahkej minulosti hrdiniek dávam palec skôr hore, než dole. A za pekný dizajn netvora. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Temný hvozd daleko od civilizace, provazy deště bičující silnici, matka s dcerou v nabouraném autě, poblíž zubaté zlo z lesa a…několik svítících pouličních lamp! Buď byl 100 metrů od havárie motel, anebo režisér potřeboval nějaký světelný zdroj a nevadí mu dělat z diváků idioty.. Flashbacky vykreslující problematický vztah malé Ripleyové s bumbající mamá mě nutily přemýšlet nad možnostmi, že vše po autonehodě je jen jakýsi očistec před vstupem do nebe, či peklíčka (ala Dead End) anebo nějaká metafora o monstrech v nás, ale on to fakt byl jen motorovým olejem politý vlkodlak, kterého by Rutger Hauer ve zlomku sekundy vyřídil dobře mířeným hodem dřeváku. Chtělo by se napsat, že Bertino celou dobu střílel slepými, ale on žádné náboje neměl.. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Blbost jsme se spolusledovatelkou čekali, tento snímek však překonal všechny moje negativní předsudky. Celkem mě překvapuje, že se najdou uživatelé, které v tomto snímku našli zalíbení. V úvodních vteřinách divák sleduje rozpolcenou rodinu a panující nevraživost mezi matkou a dcerou. Copak bude asi následovat. Krizová situace a obrovské skamarádění a zapomenutí na dávné neshody. Usmíření přišlo dříve než jsem očekával. Kamarádkami se stali po první nehodě. Už jsem se tak těšil pouze na The Monster. Do momentu, než jsem jej uviděl. Katastrofa! Strach byla poslední emoce, kterou tahle příšerka mohla vyvolat. Příšerka nebyla ovšem nejošklivější. Bryan Bertino bořil hororové stereotypy a obsadil do hlavní role neskutečně ohavnou Zoe Kazan. Snímek ještě více dokurvil častým výskytem absolutně debilních a nezajímavých flashbacků, kterým se maximálně dařilo pohřbít jakýkoli počáteční náznak atmosféry filmu. Závěr se zneškodněním monstra pomocí zapalovače a spreju byl vrcholem veškeré trapnosti. Alespoň, že měla máma smrt rovnou s kremací. Jeden z nejhorších pokusů o horor, jaký jsem za poslední dobu viděl. Bryan Bertino by se měl na filmařinu vysrat. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film bol prvotne pomenovaný ako "There Are Monsters". (R...)

Reklama

Reklama