Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (204)

javaznenevim 

všechny recenze uživatele

Tak jsem tedy konečně viděl Pete`s Dragon. Upřímně. Očekával jsem, že to bude hrozný. Očekával jsem, že ten film bude naprosto, ale naprosto příšerný a dostane tak maximálně 1*. Ale k mému překvapení se tak nestalo. Jak mě dokázal nový Bourne vytočit (skoro jako Vladimír Čert), tak Pete`s Dragon mě zase dokázalo nadchnout. Na to, že je to v podstatě rodinný film, netrpní žádnou zásadní scénářovou demencí. Není hloupě patetický ani nevnucuje žádné nablbé rádoby mírumilovné poselství. Drak sice není ani tak drak jako Falco (vážně, ten drak se chová spíše jako okřídlený pes, než jako drak), ale to filmu rozhodně neubírá, spíše naopak. Takže 1.* za kvalitní scénář, 2.* za hudební doprovod, který se opravdu povedl, 3.* za Falca a technickou stránku filmu, kdy s hodně malým rozpočtem zvládli tvůrci natočit nejlepší rodinný film za hodně dlouhou dobu. Takže to máme poctivě získané 3* za rodinný film od člověka který většině rodinných filmů nemilosrdně pálí odpady za jejich stupiditu. No a 4.* je navíc za Bryce, které to opravdu, ale opravdu sluší. Takže pro mě obrovské překvapení, kdy jsem očekával propadák a dostal jsem velice slušný film, ze kterého by se mohla spousta scénáristů učit. Rozhodně doporučuji, pokud vám nevadí rodinné filmy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jednoduše Mauglí, akorát v trochu jiném prostředí a s více lidmi, kteří do Mauglího života vstoupí. Jo a Mauglí se jmenuje Pete a jeho ochráncem je drak. Vizuálně krásné a snad bez chybičky, příběh ale neskutečně klišovitý s tím, že zde není vůbec nic překvapivého. Dobře odvedená práce, která se od Disneyho očekává, ale nic excelentního. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Krásny Disney rodinný film so sympatickým obsadením počnúc Bryce Dallas Howardovou a Karlom Urbanom, cez roztomilého Falco-draka až po charizmatického Roberta Redforda. Klišé nevadí, veď je to vlastne rozprávka, má to správny 80-tkový feeling, krásnu výpravu a reálie lesa, hôr a malomesta, toto mi fakt sadlo. Motív rodiny má správne uchopenie, takže filmu nechýba jeho vlastné "srdce". ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka mně velice překvapila svým poctivým zpracováním. Děj je něco mezi Tarzanem a Jak vycvičit draka, ale to digitální zpracování i výběr nádherných lokací severoamerických pralesů mně přenesly hodně zpátky k seriálu, který je dnes už pochopitelně technologicky překonán, ale přesto si však nese jistá prvenství a jím je seriál BBC - Putování s dinosaury. Klidně se smějte, ale drak, to je vlastně také takový dinosaur a jak tam tak dováděl v říčce s Petem a já sledoval ty dokonalé šplíchance a zcela přesně rozráženou vodu digitální obludou (ano vím, byl roztomilý), navíc ještě s částečně suchou a částečně namočenou srstí, vzpomněl jsem si na všechny ty alosaury, stegosaury, iguanodony atd... Možná se budete divit té namočené srsti, ale Elliot není drak šupinatý, ale srstnatý. Zprvu mi to přišlo zvláštní, plyšový drak, ale pak jsem si vzpomněl na Nekonečný příběh a létajícícho jezevčíka Falca a přestal jsem srst řešit. Konečně, děti se za ni rádi drží při létání a ze šupinatého by mohli sklouzávat... :-). Příběh začíná celkem drsně, až se můj potomek krapet zajíkl a já si v duchu řekl...krindapána co jsem to zase pustil, teď budu půl hoďky utěšovat plačící ratolest, ale než se něco strhlo přiletěl drak sympaťák, zahnal smečku hladových vlků a pozornost strhl zcela na sebe. Krom příjemné Dallas Howardové (viděli jsme ji i v Jurském světě) co se na potvory asi začala specializovat si ve filmu zahrál i skutečný filmový veterán Robert Redford a sedl mi tam jako ve všem. Že se ale objeví v pohádce s drakem, to bych do něj skoro neřekl :-) ! Z filmu mám dost dobrý pocit. Jak je vidět jde skvěle skloubit dnešní digitálno a až neuvěřitelné možnosti s krásou skutečné přírody a když se toho chopí někdo kdo ty váhy v sobě má, může vzniknout skvělá hraná pohádka o drakovi. A právě za to přidávám ten čtvrtej plamennej zášleh ! * * * * ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tahle indie variace na ET mimozemšťana a Zachraňte Willyho je největším překvapením letošního léta, a rozhodně nejlepším rodinným filmem za dlouhé roky. Už prvních pět minut nadchne dramatičností i příjemně naladí na malý příběh o velkém přátelství, a zbytek filmu úvodu nezůstane nic dlužný. Víc naplňuje škatulku se žánrovými nezbytnostmi než aby chrlil originalitu, ale činí to tak neskutečně příjemným stylem, že se pro mně automaticky zařazuje právě mezi výše zmíněné klasiky. 9/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Krycí název filmu uvedený na krabici pro distribuci do kin byl Prowess - 2D/3D. (Peklop)
  • Natáčanie prebiehalo na Novom Zélande. (Astonko)

Reklama

Reklama