Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Mirek Vladyka postupně objevuje chráněné krajinné oblasti Česka. V osmidílné dokumentární sérii se podívá například na malebné Křivoklátsko, vínem vonící Pálavu nebo do divokých beskydských kopců. Vizuálně atraktivní cestopis nabídne pozoruhodná setkání nejen s nádhernou krajinou, ale také s lidmi, kteří v ní žijí, pečují o ni a milují ji. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jako vždy, když se jedná o vzdělávací pořad, který nám přibližuje krásy vlasti a je slušně natočen, oceňuji plným hodnocemín. Navíc, když se začíná "naším" Křivoklátskem. Mirek Vladyka je prima poutník a průvodce. Pořad je sice takovým mišmašem a všehochutí, ale možná o to zajímavější, než kdyby byl jen suše faktografickým popisem krajiny. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento pořad není tak propracovaný jako Národní klenoty. Asi bych vybral jiného moderátora a jednotlivá témata bych zpracoval jiným způsobem. Taky je poněkud obtěžující třepání kamery na dronu. Ale to je k výtkám asi tak všechno, jinak je to pěkný pořad s krásnými záběry české krajiny. 75% ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

1) Křivoklátsko (režie Petra Všelichová) ***, 2) Český ráj (Marcel Petrov) **, 3) Pálava (Petra Všelichová) ***, 4) Jizerské hory (Marcel Petrov) ***, 5) Moravský kras (Petra Všelichová) **, 6) Beskydy (Marcel Petrov) ***, 7) Třeboňsko (Marcel Petrov) **, 8) Žďárské vrchy (Marcel Petrov) ***, 9) Slavkovský les (Adéla Sirotková) **, 10) Poodří (Petra Všelichová) ***, 11) Český kras (Adéla Sirotková) **, 12) Šumava (Adéla Sirotková) **, 13) Brdy (Petra Všelichová) ***, 14) Lužické hory (Adéla Sirotková) ***, 15) Český les (Petra Všelichová) **, 16) Blaník (Petra Všelichová) ***. -------- V titulcích (jednotlivých dílů) seriálu uvedeno: rok výroby 2014 (díly 1-8), 2017 (díly 9-16). ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl? Miroslav Vladyka uchopil dokumenty fakt profesionálně. Cestománie, dokumentární seriál s Vladykou z dob téměř již zapomenutých Klenotům naší krajiny nesahá ani po, v létě pokleslou, hladinu českých potoků a řek. Ale ono je to určitě také tou lepší kvalitou záznamu v HD, výbornou režií, scénářem, výbornou kamerou, doprovodnou hudbou, ale i těmi nádhernými záběry z výšky, předpokládám, pomocí dronu s HD kamerou. Tak tedy Miroslave Vladyko, AŤ SE DAŘÍ, přeji hodně úspěchů. Díky autoři, je to přirozené, příjemné, bez nepříjemných show, které vídáme v US filmových dokumentech mnohých komerčních TV stanic. Á propos, paní Doubravka Fišerová z Českého ráje krávy a včely nepěstuje, nýbrž chová, Miro. Pěstujeme zeleninu, ovoce nebo také i vybroušenou mluvu. To mi teď připomíná jistý dramaticko-komický okamžik z mého gymnazijního studia. V jedné hodině deskriptivy spolužák s kružítkem v ruce u školní tabule komentuje svou práci: "Zapíchneme kružítko do bodu A, a opíšeme ...". V tom okamžiku jej přeruší drsný řev od katedry: "Zapíchneme prase, Kotásek, kružítko se zabodává!!!!". Spolužák Kotásek zbledl, roztřepaly se mu ruce a kružítko se mu málem zapíchlo do nohy. .... no, tedy ... to jen na okraj. :-) ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný výletnický pořad, který si dáváme u sobotních snídání. :) Krásné vizuální zpracování a záběry - i když za to patří chvála hlavně naší krásné zemi, často skvěle vybraná instrumentální hudba (např. Stingova kytárka v epizodě o Pálavě), sympatický pan Vladyka a tak dále. Pro mne pořad na úrovni co tak příjemně pohladí. ()

Galerie (77)

Reklama

Reklama