Reklama

Reklama

Maggie má plán

Trailer 2

Maggie (Greta Gerwig) je mladá a nezávislá Newyorčanka, která zatím marně čeká na tu pravou a životní lásku. Nakonec si zvolí plán, že se stane svobodnou matkou a k otěhotnění se rozhodne využít svou bývalou studentskou známost (Travis Fimmel). I díky této volbě má, jako vždy, pocit dokonalé kontroly nad vlastním životem. Ale i přes tuto pečlivě naplánovanou „transakci" však narazí na nepředvídatelnost osudu. Maggie se totiž nečekaně zamiluje, a to do Johna (Ethan Hawke), profesora antropologie, jemuž se pro změnu zrovna rozpadá manželství s Georgettou (Julianne Moore), velmi úspěšnou a egocentrickou profesorkou na prestižní Columbia University, a také více než trochu drsnou manželkou. A tak Maggie rozjede další ze svých dokonalých plánů. Tentokráte na osvobození Johna z manželského chomoutu. O několik let později, když je Maggie za Johna už provdaná, si uvědomí, že její láska k němu už poněkud vyprchala. A tak, jak je zvyklá, přijde s dalším plánem, a to smířit Johna s jeho bývalou manželkou a vrátit jej zpátky tam, odkud si jej před časem vyzvedla. S trochou pomoci nejlepších přátel, Tonyho (Bill Hader) a Felicie (Maya Rudolph), Maggie uvede do pohybu nový skvělý plán, který zamíchá s jejich životy a to jak nečekaně, tak i hodně vtipně. Maggie nakonec zjistí, že osud by občas měl být ponechán svému osudu. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (72)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Inu, cesty páně jsou skutečně nevyzpytatelné. Meggie tak dlouho nemůže najít toho pravého, až se rozhodne mít dítě a vychovávat ho sama. Ale co čert nechtěl, do cesty osudu se jí jednoho krásného dne postaví někdo, do kterého se bezhlavě zamiluje a veškeré plány jsou v tu ránu rozbourané. A nyní co teď. Snímek se svým způsobem může řadit mezi nezávislé filmy mající pochopitelně své paralely, který hlavně u divaček může zabodovat velmi zajímavým příběhem. Ten poukazuje na typické touhy a obavy, které zahrnují jak soudržnost s kariérou, tak i touhou po rodině. Takovýto jednotlivci si povětšinou vypracovávají určitý plán života, který jim nakonec stejně nevyjde. Scénář inklinuje k artu a hlavně k filozofii života. Je to film, u kterého se musí pečlivě a se zájmem poslouchat každá vyřčená světa a zapřemýšlet nad jeho podstatou. Říká se, že celá koncepce příběhu a jeho vyobrazení hodně připomíná dřívější filmy Woodyho Allena. To však nejlépe posoudí přímí znalci jeho filmových počinů. Není to tedy jen tak lecjaký film určený pro odpočinek či zábavu. Je to film, který ledacos přináší v rámci moralizace, rad a přesvědčení. Je to poutavý příběh o chaotické a velice komplikované lásce jedné dospělé osoby stále si hledající své místo v životě. Kdo tento snímek pochopí a dokáže se do Meggie vcítit, má vyhráno. ()

Fanita odpad!

všechny recenze uživatele

Taký zlý film s takým skvelým hereckým obsadením. Zbytok asi nemá ani cenu komentovať. Mňa by len strašne zaujímali ako uhovorili hercov ako Ethan Hawke a Julianne Moore podielať sa na niečom tak strašne nemastnom neslanom? Majú to tak, že raz do roka natočia nejaký film v rámci hereckej charity? Sklamaná som. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

V popisce k filmu se píše komedie/drama/romantický a já nevím proč. Jediný romantický moment byl asi ten, když Ragnar Lothbrok vylovil z kapsy kytku, než začal fungovat jako spermabanka, drama jsem nepostřehl vůbec, místa, kde jsem se měl smát, jsem sice našel, ale důvod ke smíchu nenabídla. Hlavní hrdinka na mě po celou dobu působila jako nesympatická blbka, děj byl jednoduchý a předvídatelný, prostě nuda. Námět, scénář a režie-Rebecca Miller, gratuluji. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Neviem ako ostatným, ale mne to prišiel tento film o podivnom trojuholníku dosť absurdný. V podstate nechápem zmýšľanie ani jedného z tejto trojice. Ten kontrast egoizmu a empatie bol až k neuvereniu. Ono by to to v podstate pôsobilo ako tak reálne, keby vzťah Maggie a Johna narazil na nejaký závažnejší problém, resp. keby Maggie získala voči Johnovi averziu. Ale tak to zrejme nebolo... Napokon zrejme jedinou prednosťou filmu zostáva výborné herecké obsadenie. Už som to asi niekde asi písal (pri inom filme), ale Greta Gerwig je nová Kate Winslet. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Maggie mala teda ukrutný plán. Nechce sa mi prcať, tak sa nechám osemeniť v spermobanke. Potom sa mi už prcať chce, tak to vezmem zhurta, ale vlastne on už ženu mal a celé sa to skomplikuje. Ale Hawke mal určite problém so zrakom. Mať za ženu Gretu Gerwig, čo vyzerá ako dvakrát prepraná Kate Winslet, síce nie je až taká výhra, ale predsa len, poškuľovať po o 20 rokov staršej Julianne Moore, tak to je už iná granny úchylka. Film sa inak svojou dialógovo-príbehovou časťou chce silne podobať na Woddyho Allena, ale v čom je problém - nie je vôbec vtipný. A naštval ma aj seknutý koniec. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama