Reklama

Reklama

Gabriel a Elias se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní. Jejich biologickým otcem je Evelio Thanatos, odborník na výzkum kmenových buněk. Po příjezdu na ostrov Ork bratři zjistí, že mají další tři sourozence – velmi neortodoxní sourozence. Jako zkultivovat trio neotesaných buranů, kteří chodí spát se slepicemi a pro ránu nejdou daleko? Uznávaný mistr černých severských komedií se po desetileté režijní pauze vrací s filmem o vejcích, která padla daleko od stromu. (Film Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (214)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Objektívne je to možno za tri, ale subjektívne tomu musím dať viacej. Výsledná pointa je síce jasná od prvého momentu, kedy sa naznačí, ale vo výsledku je to film, ktorý si vyžaduje obrovské množstvo vašej zhovievavosti a pochopenia, aby ste si ho vôbec mohli užiť. A to oceňujem. Pretože takéto nedivácke experimenty mi prišli vždy sympatické. Nie je to najlepší Jensen. Ale je to rozhodne ten najbizarnejší a to je u neho už čo povedať. Ostrov doktora Moreaua skĺbený so Zvieracou farmou s množstvom prostoduchých postavičiek, ktoré tvoria Dánsku hereckú elitu. Mikkelsen ako obvykle parádny. Ostatní Jensenovci ale skvelo sekundujú. O sliepkach a ľuďoch budem mať asi ešte pekne dlho v hlave. Scéna v domove dôchodcov parádna. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ta závěrečná rodinná scéna s odstupem pár let byla úžasná a hodně se mi líbila, ty první dva hudební motivy v následujících závěrečných titulcích pak také. Za což přihazuji pár procent v hodnocení navíc, ale na víc, než lepší 2 hvězdičky to stejně nevytáhnu. I na tuto úroveň jsem to vytáhl částečně i díky nečekanému vyústění. Nepopírám tomuto filmu originální námět, ale nemohu si pomoct, osobně mě to z větší části minulo jak obsahem, tak podáním. Nenadchly mě moc ani tolik vychvalované výkony údajné herecké elity z Dánska, snad jedině Nikolaj Lie Kaas mi ze zdejší partičky připadal jako schopný v komedii zazářit, částečně ještě David Dencik. Ono kdyby tam bylo nahoře napsáno sci-fi nebo mystery, asi by mi to mnohem více sedělo k tomu, co z celého filmu vzešlo. Já tu komedii moc neviděl ani na hercích, ani v tom vlažném stylu. No snad velmi zvláštní pokus o humor skrze absurdity tu byl, ale proč na mě celý film dýchal tak uspávajícím způsobem? Omlouvám se všem, kterým se to líbilo a výborně se u toho bavili, ale na mě to celé působilo většinou strašně mdle a samotné pokusy o humor až na pár povedených hlášek tak nějak směšno-trapně (akční rvačky před barákem), v lepším případně jenom bizarně, než skutečně vtipně. První moje setkání s panem Jensenem bohužel nedopadlo nelépe a zatím nevím, jestli budu mít chuť i na další... [50%] ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Naprosto bizarní černá tragikomedie! Dovedu si představit, že jednoho diváka nadchne a druhý si naopak řekne, co jsem to právě viděl za pitomost... Já jsem tak někde uprostřed cesty, na jednu stranu jsem se dobře bavila, ale na druhou stranu to byla místy zábava na hranici únosnosti, i mírné znechucení u mě proběhlo. Miska vah směrem nahoru však převážila díky čtveřici vynikajících dánských herců (Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Søren Malling a Nicolas Bro), jejichž ztvárněním rolí totálně ujetých bratrů jsem byla doslova fascinovaná, přičemž někteří z nich šli tak trochu proti svému hereckému naturelu. (80%) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S tolika Jensenovými filmy po sobě jsem už začínal mít pocit, že koukám na jednu celistvou sérii, jako jsem měl u těch skutečných dříve zvykem. Tím, že si udržuje téměř stejné obsazení napříč svými díly a hlavně díky tomu, že se stále více a více posouvá za hranice divnosti a šílenosti, tím se člověku může více jevit, že sleduje skoro tytéž filmy. Doposud jsem ovšem u všech předešlých dokázal spatřit nějaký hlubší smysl nebo alespoň řádné pobavení. U kuřat a lidí jsem většinu času spíše jen kroutil hlavou a upřímně čekal na vzdálený konec. [viděno v Edisonline 13.9.2021] ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Geniální Jensen snad vše, co napíše či zrežíruje je tady minimálně na čtyři hvězdičky. Dokonce mě mé zjištění skutečnosti, že jsem zhlédl sedm filmů podle jeho scénáře a všem udělil pět hvězd přimělo k jeho zařazení mezi top scenáristy. To je však pouze irelevantní omáčka dostatečně nevystihující jeho jedinečnost. Stal se jistotou a nemyslím, že pouze dle mého názoru. V této tragikomedii o jinakosti svoji originalitu opět potvrdil. Bravo, Anders Thomas! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)
  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama