Reklama

Reklama

Gabriel a Elias se u smrtelného lože svého otce dozví, že jsou adoptovaní. Jejich biologickým otcem je Evelio Thanatos, odborník na výzkum kmenových buněk. Po příjezdu na ostrov Ork bratři zjistí, že mají další tři sourozence – velmi neortodoxní sourozence. Jako zkultivovat trio neotesaných buranů, kteří chodí spát se slepicemi a pro ránu nejdou daleko? Uznávaný mistr černých severských komedií se po desetileté režijní pauze vrací s filmem o vejcích, která padla daleko od stromu. (Film Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (212)

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Banda narušených bratrů, kteří zjistí, že jsou kříženci lidí a zvířat. Už jsem viděl leccos, ale tohle byla totálně bizarní záležitost v podání A. T. Jensena. Opravdu jsem nevěděl, co si do poslední chvíle myslet. Film mě pobavil v pasážích, kde se prostě řezali hlava nehlava úplně směšnými předměty. Zas na druhou stranu mě i dost nudil v dialozích. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No, tak co tohle zase bylo za ujetost. Dánských filmů jsme viděl nespočet a už sem si myslel, že mě jen tak něco nepřekvapí, pač snesu dost, ale tohle mě opět vyvedlo z omylu. Co se A.T.Jensenovi honí v hlavě to je neuvěřitelné. No a samozřejmě staří dobří známí herci tomu dodali korunu. Já se bavil! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parta kolem režiséra Anderse Thomase Jensena mi není cizí. Všechny jeho předchozí filmy jsem ocenil pětihvězdičkovou palbou a tak jsem také počítal s tím, že O kuřatech a lidech bude další neortodoxní zábava. A byla. Režisér evidentně má silný sklon k černému humoru a už u Řezníků to hodně křižovalo hranici všeobecné únosnosti. To jsem ale nevěděl, co přijde s příchodem tohoto filmu. O kuřatech a lidech kříží nechutenství s humorem, které během filmu víceméně až na pár scén funguje, ale ve vzpomínkách si budu říkat, co jsem to vlastně vůbec viděl za šílenost. Čtyři hvězdy tu neznamená, že by film byl slabší, než jeho předchozí bratříčci. Jen si myslím, že přes množství naprosto brutálních vtipů tenhle příběh asi už nechci nikdy v životě vidět. ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Dánsko je nudně plochá země, ale plodí rozhodně neploché filmy... O kuřatech a lidech je více než příjemná bizarnost parafrázující klasické dílo Ostrov doktora Moreaua, načernalá komedie, ve které to sekne Mikkelsenovi v roli další z řady podivínů, tentokrát se značně groteskním přesahem. Úžasná atmosféra a prostředí obydlené postavami pohybujícími se mezi genialitou a naprostou idiocií. Obsahuje parádní scény i dialogy, díky nimž je místy očekávatelný děj podružný. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

O zvířeti v nás, o tom, jak ho (ne)dokážeme zkrotit. Velmi odvážné, bezpochyby bizarní (úchylné), nicméně stále na důstojné úrovni bez patetických, umělých emocí či záměrné přehnanosti, film nemá totiž daleko k realitě. Addams family a ostrov dr. Moreau na dánský způsob s humorem, ke kterému je potřeba spousta svíček. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Budova v ktorej sa odohráva dej filmu je bývalé sanatórium v meste Beelitz, neďaleko Berlína. Počas prvej svetovej vojny sa sanatórium používalo ako vojenská nemocnica v ktorej sa liečil aj Adolf Hitler. Toto sanatórium bolo tiež použité vo filmoch Pianista (2002 )a Valkýra (2008). (Hnacik)
  • Detský hlas použitý na začiatku a na konci filmu patrí režisérovej dcére Karen Marie Jensen. (Hnacik)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama