Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hluboko v lesích mimo civilizaci vychovává svérázný a charismatický otec (Viggo Mortensen) svých šest dětí podle vlastních představ. Jejich život připomíná letní tábor v ráji, plný neotřelých pravidel a her. Dokud nepřijde zpráva, která všechno změní. Začíná překvapivá a zábavná cesta, při které jsou zásady této volnomyšlenkářské rodiny vystaveny zkouškám našeho světa. (Aerofilms)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (566)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem paráda. Milý, lidský a na konci maličko zmoudřující. Asi nemusím stát na žádné straně barikády, stačí vzít jen rozum do hrsti a žít, podle svých pravidel, které já osobně považuju za nejlepší. A dostat rozum, nebo třeba ustoupit v padesáti letech? Chyby se dělají a nejlepší je jí uznat a zkusit začít trošku jinak. Když máte kolem sebe kupu dětí, nesmírně chytrých a fyzicky vyspělých, ale neví, co jsou to třeba adidasky, půjde to skoro samo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Coca cola? Poison water..." Veľmi podarená rodinka, to sa musí nechať. V. Mortensen velí 7 člennej rodine bez matky a deťom dáva zabrať. Tréning, škola, lov, ale i zábava a neustále praktické rady do života. Žiadna škola na svete vám nedá viac, ale predsa len sú tieto deti pri prvom strete s civilizáciou trochu mimo. Mortensen zažiaril vo výbornej roli otca, ale veľký priestor dostáva i jeho 6 detí. Najradšej som mal Zaju, to je tá s tým zdochnutým kocúrom na hlave. Pravdepodobne by to mal byť Rys...Scéna kde dáva lekciu zo vzdelávania dvom mladým chlapcom je dokonalá ukážka úrovne vzdelania dnešnej mládeže. Je to smutné, ale vo väčšine prípadov je to tak. Film vie byť smutný i veselý a možno zistíte, že žiť úplne izolavaní bez kontaktu civilizácie sa veľmi dlho nedá. 80%. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě oslovil natolik, že skoro nevím, co zmínit dřív.... Zaprvé bych hned zkraje mohla vyzdvihnout herecké výkony - Viggo Mortensen podal opravdu skvělý a věrohodný výkon. A neméně skvělí byli i dětští / nactiletí herci. Byl to skutečně dobrý výběr. Dále mě samozřejmě oslovil námět alternativního života a to, jak si s tímto tématem tvůrci poradili. Není všechno tak černobílé, jak se může na první pohled některým lidem zdát, stejně tak každá z filmových protistran (alternativní versus "normální" život) má v něčem pravdu a v něčem naopak ne. Otec, který s několika dětmi žije v lese, učí je lovit a přežít v přírodě a během toho všeho jim poskytuje domácí výuku, se může zprvu zdát jako blázen a extremista. Ano, jeho metody jsou extrémní a neuvědomuje si, že své děti připravuje o možnost socializace. Ale na druhé straně stojí lidé, kteří jsou rovněž zaslepení, jenom jinak - zaslepil je onen "standard" běžného života a mnozí se ani nezamýšlí nad tím, proč jsou věci tak, jak jsou, jen proto, že se jakožto občané pokrokových zemí v podstatě kolektivně shodli na tom, co je "normální". Líbila se mi i ta narážka na systém školství a na to, že škola toho ve skutečnosti děti moc nenaučí. Otec dětí měl svoji pravdu, která svým způsobem dávala smysl... dědeček měl naopak pravdu ve chvíli, kdy řekl, že hodlá respektovat přání svého vnuka a že nebude nečinně přihlížet něčemu, co hraničí s týráním dětí. Každý vyslovil svoje a na nás je, abychom se nad tím vším zamysleli. Nakonec bude náš názor dost možná totožný s vyústěním filmu, které bylo podle mě to nejlepší možné. Celou dobu jsem čekala, jak film skončí, a musím říct, že oním závěrečným kompromisem u mě tento film ještě stoupl. ~(4,5)~ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Captain Fantastic" je dokonalou skúškou tolerancie, pričom je to práve divák, ktorý sa musí rozhodnúť či je dostatočne vnútorne silný a dokáže tak akceptovať rozhodnutie iného: žiť podľa vlastnej ideológie, respektíve predstavy. Uhol pohľadu sa tu neustále "mieša", strieda ako finišujúci 100 metrov pred cieľom na Tour De France. Niektorým sa táto myšlienka viditeľne prieči, no faktom ostáva, že človek je slobodný jedinec, ktorý pokiaľ neporušuje zákon, môže si žiť ako len chce. Je na ňom či bude spať v pozlátenom hotely na madracoch "Dormeo", alebo pod holým nebom. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Kvôli tématike som sa toho pôvodne trochu obával, aby z toho nebola len nejaká obdoba Tarzana, ale samozrejme len po stránke práce s postavami, nejaké akčné scény, ani výraznejšie dobrodružstvo som od toho nečakal a ani nechcel. Ale našťastie to tvorcovia pojali prakticky najlepšie, ako vôbec mohli. Celá táto rodina mi perfektne sadla po každej stránke, ľudia, ktorých absolútne nezaujíma naša povrchná konzumná spoločnosť, ale vedia všetko o skutočnom živote a fyzicky aj mentálne vlastne len ťažko hľadajú konkurenciu, ale predsa len kvôli takémuto spôsobu života sa v určitých oblastiach nevedia ideálne presadiť, napríklad v potenciálnom vzťahu. Navyše sú tvorení aj výborne zvolenými a pritom celkom neznámymi hercami. Na ich čele poteší Viggo Mortensen, ale celá jeho rodina mi sadla, hlavne dievšenské postavy. A tak celú prvú polovicu, v ktorej je tento spôsob života predstavovaný ako čisto kladný som bol z toho úplne nadšený, film sa nesie v perfektnej odľahčenej atmosfére, je skutočne radosť pozerať na všetky tie situácie, v ktorých majú navrch a navyše sú tu vynikajúce dialógy, už roky som si ich v nejakom filme takto nevychutnával. Ale v druhej polovici už film očakávane prejde do iného štýlu, menej zábavného, ale dramatickejšieho, kedy sa začnú výraznejšie prejavovať aj zápory tohto ich odlišného spôsobu života a výraznejší priestor dostane aj druhá strana. Nič proti tomu nemám, bola to logická voľba a takto ten dej musel pokračovať, ale predsa len už ma to nebavilo až tak, ako predtým, čo ma mrzí. Ale stále sa na to pozerá viac, než dobre a film stále ponúkne dostatok zaujímavých situácií, napríklad originálna rozlúčka s matkou. A ani záver nie je najhorší. Režijne a vizuálne sa tomu nemá čo vytknúť a pochváliť musím aj výborný výber hudby. Takže tú prvú polovicu by som asi ohodnotil naplno, toto ma mimoriadne bavilo, ale aj celkovo môžem vlastne takmer len chváliť, lepšie sa k tejto tématike asi ani pristúpiť nedalo a na tie niektoré vynikajúce dialógy len tak nezabudnem. 79% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (25)

  • Když se George MacKay dozvěděl, že vyhrál konkurz na roli Boa, trávil 3–4 hodiny denně praktikováním jógy, aby zvládl všechny obtížné pozice (ásany). Později prozradil, že tahle část natáčení byla pro něj nejobtížnější. (HellFire)
  • Ben (Viggo Mortensen) nosí na krku Mjöllni neboli Thórovo kladivo, což je zbraň pocházejí ze severské mytologie. (Cheeter)
  • Timeline: Viggo Mortensen byl obsazen v únoru 2014 do filmu, který je z velice malé části autobiografií Matta Rosse. Zbytek obsazení byl doobsazen do srpna téhož roku. Natáčení začalo v červenci 2014 v Západním Washingtonu. V červenci také společnost eOne zakoupila práva na mezinárodní distribuci. O měsíc později zakoupila společnost Bleecker Street práva na distribuci v USA. Film si odbyl premiéru 23. ledna 2016 na filmovém festivalu Sundance. Do kin se film podíval 8. července. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama