foto

Matt Ross

  • nar. 3.1.1970 (47 let)
    Greenwich, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matthew Brandon "Matt" Ross je americký herec. Tento vysoký zrzavý chlapík s piercingem pochází z Ashlandu ve státě Oregon, kde absolvoval Julliard High School a navštěvoval také New York University.

Ross je divákům znám zejména pro ztvárnění role Albyho Granta v seriálu HBO, BIG LOVE /2006-2011/ nebo v roli Eddieho Scotta z amerického dramatu GOOD NIGHT, AND GOOD LUCK /2005/. Za tuto roli byl v roce 2006 nominován spolu s dalšími kolegy na cenu Screen Actors Guild Award pro mimořádný herecký výkon hereckého štábu.

Je také režisérem celovečerního filmu 28 HOTEL ROOMS /2012/, v hlavních rolích s Chrisem Messinou a Marinou Ireland. V roce 2011 hrál postavu Dr. Charlese Montgomeryho v první sezóně televizního seriálu AMERICAN HORROR STORY: MURDER HOUSE /2011/.

S Chloe Sevigny spolupracoval na komediálním dramatu THE LAST DAY OF DISCO /1998/, s Nicolasem Cagem a Johnem Travoltou hrál v akčním filmu FACE/OFF /1997/, jako Luis Carruthers hrál po boku Christiana Balea v krimi dramatu AMERICAN PSYCHO /2000/ a v životopisném blockbusteru Martina Scorseseho AVIATOR /2004/ ztvárnil postavu Glenna Odekirka.

Je ženatý s Phyllis Grant, se kterou ma dvě děti.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2013 Ring of Fire (TV film)
2007 Proti proudu
2006 Poslední prázdniny
2005 Dobrou noc a hodně štěstí
2004 Letec
2003 Kašlu na lásku
2001 Dust
Návštěvníci: Cesta do Ameriky
2000 Americké psycho
Společník
1999 Bláznivá runway
1998 Poslední dny disca
Tráva je zlatej důl
1997 Černá kavalérie (TV film)
Deadly Vision, A (TV film)
Tváří v tvář
You Are Here
1996 Edův příští krok
1995 12 opic
1994 PCU - Univerzita nebo klášter
1989 Desperation Rising

TV seriály

2017 Silicon Valley (TV seriál)
Server Error (S04E10)
Hooli-Con (S04E09)
The Keenan Vortex (S04E08)
další epizody (10)
2016 Silicon Valley (TV seriál)
Honba za lepší betou (S03E07)
Terabity Bachmanity (S03E06)
Prázdné křeslo (S03E05)
další epizody (7)
2015 Silicon Valley (TV seriál)
Ženské problémy (S02E04)
Změna strategie (S02E01)
American Horror Story (TV seriál)
Room 33 (S05E06)
2014 Silicon Valley (TV seriál)
Test v praxi (S01E07)
Střet zájmů (S01E05)
Produkt pro širokou veřejnost (S01E01)
2013 Město divů (TV seriál)
Hříchy otců (S02E08)
Nepřátele si drž u těla (S02E07)
Na vrcholu světa (S02E06)
další epizody (8)
Revoluce (TV seriál)
Vysoká hra patriotů (S02E04)
Milostný příběh (S02E03)
Až na krev (S02E02)
další epizody (4)
2012 Město divů (TV seriál)
Ať žije král (S01E08)
Kdo je kůň a kdo je žokej (S01E07)
Tvrdý dopad (S01E06)
další epizody (6)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Zrození (S01E11)
Strašidelná dívenka (S01E09)
Den otevřených dveří (S01E07)
další epizody (6)
Velká láska (TV seriál)
Vymýtání ďábla (S05E09)
Smyčka se stahuje (S05E08)
Dokud nás smrt nerozdělí (S05E07)
další epizody (9)
2010 Velká láska (TV seriál)
Konec světa (S04E09)
Úniková cesta (S04E08)
Krevní msta (S04E07)
další epizody (8)
2009 Velká láska (TV seriál)
Svátost (S03E10)
Temnota (S03E09)
Na hraně (S03E08)
další epizody (8)
2007 Velká láska (TV seriál)
Sláva průkopníkům (S02E12)
Jsem, jaká jsem (S02E11)
Nejšťastnější děvče (S02E10)
další epizody (11)
2006 Velká láska (TV seriál)
Slavnost (S01E12)
Poslední vůle (S01E11)
Křest (S01E10)
další epizody (8)
Vražedná čísla (TV seriál)
Původ (S03E03)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Tlumič (S04E13)
2005 Sběratelé kostí (TV seriál)
Dívka v lednici (S01E08)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Nikdy nevíš (S03E02)
2002 Dům v růžích (TV seriál)
1997 Oz (TV seriál)
A Game of Checkers (S01E08)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace