Reklama

Reklama

Dva mladí muži Daniel Murphy (Tye Sheridan) a Brandon Bartle (Alden Ehrenreich) narukují do armády a jsou vysláni do války v Iráku. Po nepředstavitelné tragédii bojuje přeživší z dvojice vojáků s tím, zda říci pravdu, kterou přísahal zatajit, nebo dopřát klid truchlící matce (Jennifer Aniston). Snímek "Žlutí ptáci", inspirovaný bestsellerem z pera Kevina Powerse, zkoumá pouto mezi vojáky, potíže spojené s návratem domů a krutou daň, kterou si válka vybírá na vojácích i jejich rodinách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Je tady snímek, který vypráví o mladíkovi, který narukoval moc brzy. I když věk má, tak je hrozně nevyzrálý. A pak je tady jeho kamarád, který slíbil jeho matce, že se o něj postará a kdyby něco, tak to něco jí sdělí. Bohužel to něco přišlo brzo a je neuvěřitelně děsivé. Navíc kamarád přísahal svému nadřízenému, že so o tom nikdo nikdy nedoví. A tak začíná šílené dilema, jak se zachovat. Po návratu do civilu, by nejraději zmizel, ale bude muset dostát svým povinnostem. A ty na sebe nenechají dlouho čekat. I když je to válečný snímek tak to není žádná střílečka. Spíše rozvleklý, utahaný, dávající důraz na emoce všech protagonistů. O rozhodnutí, které za Vás nikdo jiný neudělá. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mix válečného a psychologického dramatu rozvíjí myšlenku už mockrát vyřčenou a mockrát natočenou. Je to o absurdnosti veškerých válek. O těch správných i nesprávných. Voják v první linii odnáší veškerá fatální rozhodnutí politiků jít do války někde ve vzdálené zemi, aby tam bránil svobodu ve své zemi. Těžko se to chápe, ale v podstatě je to tak. Tento snímek je ozvláštněn tím, že mladý voják, ledva se platonicky zamilující se o svou vyvolenou přichází. A tak ztrácí hlavu a jedná naprosto nepředvídatelně. Tím však stahuje do nesnází i své kamarády a nadřízené. Pro někoho možná nudný, pro mne dost silný film! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborné válečné drama, které velice nenápadně, ale o to intenzivněji burcuje. K tomu se v něm objeví má oblíbené Jennifer Aniston, která přesně kopírovala moje pocity z filmu. A to jsem na ní byl hodně zvědavý, protože podobných dramatických rolí má jako šafránu. Jak se ale začátek rozjížděl dost pozvolně, tak závěr byl vysloveně smrťák na emoce. Věřím, že amerických filmů s tématikou vojsk v Afghánistánů je hodně, ale žádný není jako tento. Vydržte do konce, ten závěr vážně stojí za to. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už po tisíci krát sa musíme pozerať, ako sú tí chudáčkovia Američania ťažko skúšaní vojnou v Iraku, Afganistane, prakticky všade vo svete. Mierotvorcovia, ktorých máme falošne ľutovať, pritom sami sa nechajú naverbovať a dostávajú za to nemalé peniaze. Úloha Aniston v úlohe vojačky je tu smiešna a jediné, čo si zaslúži pozornosť je utrpenie matiek, ktoré prídu o synov. Tie fakt niekedy za to nemôžu že splodili idiotov. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSME TAK POKŘIVENÍ, JAKO NAŠE TAJEMSTVÍ...“… /// Válečný traumata a pocit viny v příběhu, kterej drží moji pozornost hlavně kvůli tomu tajemství… Krátký sekvence z Iráku se prolínají se současností, ve který Brandon trpí. Má tajemství a zážitek…, ale je taky jedinej, kdo zbyl. No a protože si to neodnesl do hrobu, v poslední půlhoďce se o něj s námi podělí… Všechno už jsme viděli. Teda kromě toho tajemství… Na válku prostě nejsme všichni připraveni stejně. A někdo třeba vůbec. Závěr má působit dojemně, ale bohužel… možná holky… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Kevin Powers, neznám. 2.) Rukuju. Nechce se mi, máma taky nechce... 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2017 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od října 2015 do 29. ledna 2016 v USA a Maroku. (BMW12)

Reklama

Reklama