Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka štyroch astronautov je podrobená psychologickému experimentu, pri ktorom sú zatvorení do podzemného simultánneho vesmírneho korábu a odrezaní od sveta bez akejkoľvek možnosti komunikácie na 400 dní. Za žiadnych okolností nemajú povolené otvárať špeciálne zatesnený otvor, inak misia bude považovaná za obrovské zlyhanie. Avšak s narastajúcim počtom dní sa začínajú diať podivné udalosti, ktoré ich prinútia uniknúť z tejto podzemnej pasce. Tomu, čo následne uvidia, nechce ani jeden z nich uveriť... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (61)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No tak čekal jsem lecos, ale takhle upachtěnou zhovadilost teda ne. Úvodní část na „lodi“ je neskutečné unylá, druhá zase dementní. Nic proti nízkorozpočtovým sci-fi (jen houšť a větší kapky). Nedostatek financí ale nemusí být zase takový problém. Pokud se divákovi nabídne smysluplný příběh s dynamickým vývojem, rád mnohé nedostatky odpustí. V tomto případě je ale právě příběh kamenem úrazu. Přišlo mi, že sami filmaři nevěděli, co bude následovat v další scéně a scénář dopisovali narychlo přímo na place. Třeba ten finální pokus o otevřený konec je vyloženě k smíchu. Škoda. Mohl to být alespoň průměrný film, kdyby se scénáře chytil někdo schopnější. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY Jen bych opakoval, co napsal maddy. Zajímavá atmosféra, nejistota, člověku se v hlavě honí různé scénáře, ale film si nedokáže vybrat ani žánr (je to sci-fi?, horor?, kanibalská vyvražďovačka z vidlákova?, postapo?, psychologický film?), natož konec. Nemusím mít nutně všechno vysvětlené, ale přece jen by mne zajímalo, co tím pan režisér myslel. Protože je to jinak skutečně jen mlácení prázdné slámy, strašení pro strašení, a zpětně vlastně nuda. Mind-fuck se tomu myslím říká. Hodně to připomíná seriál Lost, všechny jeho náznaky, a pak ten hodně pitomý konec, který někteří předvídali už po 1. sérii. Jo a nejsem si jist, zda to sedí z pohledu vědy. Pokud by něco zničilo Měsíc, tak Země nebude plná úlomků a tmy, ale naopak na jednom pólu plná Slunce, až by to spálilo vše živé, a na druhém by vše zmrzlo. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Low budget sci-fi s celkom slušným námetom, ale nedotiahnuté ani po jednej stránke a hlavne až trestuhodne nezaujímavo zrežírované. 400 Days síce dokáže udržať pozornosť tým, že diváka drží v príjemnej neistote a tak čaká ako sa to celé vyvinie ďalej a čo príbeh odhalí, no problémom je, že neodhaľuje takmer vôbec nič a zaujímavú látku nijako nevyužije. Postavy sú v prvej polovici filmu zatvorené v simulácii vesmírnej lode (to nie je spoiler, ale fakt, ktorý je ozrejmený hneď v úvode), kde sa majú 400 dní pripravovať na misiu, no postupné halucinácie, ponorková choroba tu je riešená nie postupne, ale po jednom strihu, keď jeden z nich jednoducho začne „počuť hlasy“. To celé je však pre nasledujúce dianie úplne zbytočné, pretože v druhej polovici po šikovnom zvrate sa z 400 Days stáva diametrálne odlišný, post-apokalyptický film. No zatiaľ čo tá prvá polovica ako klaustrofobické kvázi sci-fi nezaujme, tá druhá post-apo polovica je už vyslovene mdlá a o ničom. Po celú dobu počas ktorej sa tú núkajú rôzne možnosti ktorými sa dej môže vybrať sa 400 Days takmer nikam nevyberie, iba mláti prázdnu slamu a v závere ostane iba pocit, že to bolo celé vyslovene o ničom. Škoda, ten námet bol celkom sľubný. CELKOVO: 2* (4/10) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje nepřímé spoilery. No já jen čumím, jak tohle sci-fíčko (nebo spíš psychologický film?) s naprosto hustopřísnou atmosférou schytává od diváků takovou bídou. Yeah, je to levné a má to nejednoznačné finále (nebo nemá?), ale co se týče atmosféry, tak tohle je ten pravý horor. Postupné budovaná nejistota pomalu se přelévající až do čisté paranoii. Nechybí ani spousta náznaků a divák po čase tak nějak tuší, že nic není takové jak se zdá a hle, Enemy tu má konkurenci. Film je totiž otevřen mnoha interpretacím a po přečtení několika různých teorií, které dávají smysl, jsem si napevno jistý, že ten film rozhodně není blbej a scénárista nebyl ani trochu bezradnej, jak tu většina uživatelů tvrdí. K tomu výborná hudba, velmi dobré herecké výkony v úsporných, ale působivých kulisách. Za mě spokojenost. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Nenápadné light post-apo sci-fi so slušným spádom deja a peknou hudbou. Film sa rozbieha pozvoľna a zprvu len sledujeme štyroch pseudo-astronautov pri pokuse ako sa budú správať a reagovať počas 400 dní, kedy budú zavretí vo falošnej vesmírnej lodi, zakopanej pod zemou. Keď však pár dní pred vypršaním termínu opustia loď a výjdu na povrch zistia, že všetko je v troskách. Zem postihla apokalypsa, zostalo len pár preživších, ktorí nie sú práve dvakrát priateľskí. 400 Days možno prvých pár minút trochu nudí, ale potom sa už dej rozbehne a na nudu nieje čas. Na sci-fi triezvo zvolená kratšia stopáž pôsobí taktiež dobrým dojmom, keďže sa tvorcovia aspoň vyhli nudným a zdĺhavým scénam. Teda celom sympatický filmík s neveľkými ambíciami. Bavil som sa. Tak na 3*. 65 %!! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Tranquillity (název nepřeškrtnutého města) je mímo jiné také název modulu, který byl připojen k Mezinárodní vesmírné stanici v roce 2010. Obsahuje nejmodernější zařízení pro údržbu životního prostředí na stanici. Tyto systémy recyklují odpadovou vodu pro posádku a produkují dýchatelný kyslík. Tranquility nebo-li Node 3 je také vybaven zařízením na revitalizaci atmosféry, které filtruje škodlivé látky. (vqlidu)

Reklama

Reklama