Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka štyroch astronautov je podrobená psychologickému experimentu, pri ktorom sú zatvorení do podzemného simultánneho vesmírneho korábu a odrezaní od sveta bez akejkoľvek možnosti komunikácie na 400 dní. Za žiadnych okolností nemajú povolené otvárať špeciálne zatesnený otvor, inak misia bude považovaná za obrovské zlyhanie. Avšak s narastajúcim počtom dní sa začínajú diať podivné udalosti, ktoré ich prinútia uniknúť z tejto podzemnej pasce. Tomu, čo následne uvidia, nechce ani jeden z nich uveriť... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (61)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Lacná záležitosť so skvelou muzikou a znepokojúcim pocitom neistoty, ktorý sa tiahne celým filmom, avšak s topornými hereckými výkonmi (ten chlapík v čelenke ma išiel s tým jeho idiotským úsmevom neuveriteľne rozsekať!) a miestami tupým až smiešnym vystupovaním postáv. Veľmi silné dve hviezdičky za mňa. 45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch nízkorozpočtových sci-fi, které mám rád. Žádná velkolepá akce, žádné exploze, emzáci a hvězdné války. Z větší části komorní drama (co by se mohlo klidně odehrávat na divadelních prknech) o skupině budoucích astronautů, kteří se podrobí předletovému experimentu. Popravdě 400 dní je sakra dlouhá doba, a tak není divu, že na čtveřici vybraných dopadne záhy ponorková nemoc. Jak se ale zdá, neshody mezi nimi nebudou tím nejhorším, co je čeká. Doporučuji nečíst zdejší obsah, prozrazuje až příliš. Film s tajemstvím není pro milovníky akčních a vizuálně bombastických snímků. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Lidstvo se chystá na cestu na Mars, což je další a daleko větší výzva, než byla cesta na Měsíc. Závažných a nebezpečných situací během cesty může být více než dost a tak je potřeba se na všechno dokonale připravit. A jak jinak, než simulací vesmírného dlouhodobého letu, při kterém i nemožné může být možné. Vlastně je to takový sociologický experiment sledující psychologickou zátěž vesmírného letu, který ukáže, jak si kandidáti na cestu poradí s nečekanými událostmi na lodi. Že je kabina umístěna podzemí má svůj smysl. Evokuje to daleko větší autentičnost. Lidská mysl dokáže být nesmírně mocný nástroj. A v takovém prostředí se mohou okolnosti rychle změnit.  Tato zkouška je nejrychlejší cesta ke skutečnému letu. No, a že se mentální stav posádky bude zhoršovat je více než jasné. Otázkou je, jestli to celé bude jasné i divákovi. Ten na celé dění může koukat stejně nechápajíc, jako ti vesmírní adepti v příběhu. Sehrané je to tak autenticky, že nikdo v podstatě neví která bije. Celé je to natočeno realisticky, takže je vše bez monstrózních vizuálních CGI efektů a byť se ve venkovním prostředí zvýrazňuje až hororová atmosféra, netlačí se nijak na pilu, takže vše skutečně vypadá velice amatérsky. Je to hodně o diváckém vnímání daných skutků a probíhajících věcí. A právě to je celé tak jednoduché, až je to složité a pokud se divák na konci snímku tváří stejně nechápajíc jako oba protagonisté ve snímku, v podstatě snímek splnil svůj účel. Není nad to, pohrát si psychologicky i s divákem. A to nebývá zase až tak často. ()

KNTRFKT odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal, že nechápu zdejší hodnocení, rozjezd byl sice trochu pomalý, dialogy unylé, ale úplně nesympatické se to nezdálo. Jak tak ubíhala stopáž a na mě byly nahazovány stále nové a nové události, u kterých se musíte dopředu zamýšlet a hledat příčinné souvislosti, uvědomil jsem si, proč je to hodnocení tak nízké. A když 400 Days skončilo, byl jsem nasrán, připadal jsem si jak Landa na Slavících a začal jsem shánět kohouta, kterýho bych poslal Ostermanovi. Něco tak pokryteckého jsem totiž dlouho nezažil, ta drzost, nechat všechno na divákovi, nic nevysvětlit...jasně, je to levný postapo, ale potenciál mělo. Člověk si spoustu věcí umí domyslet, ale byl celý příběh založený na tom, že přeber si to, pohoň si a jdi spát, protože pohoněno ti rozhodně nebude, to je podle mě humus. Ono je totiž dost jednoduché nastřílet si do scénáře tisíc nápadů a pak je všechny narvat do filmu, jenže se z toho musíte taky umět dostat, kokote! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Low budget sci-fi s celkom slušným námetom, ale nedotiahnuté ani po jednej stránke a hlavne až trestuhodne nezaujímavo zrežírované. 400 Days síce dokáže udržať pozornosť tým, že diváka drží v príjemnej neistote a tak čaká ako sa to celé vyvinie ďalej a čo príbeh odhalí, no problémom je, že neodhaľuje takmer vôbec nič a zaujímavú látku nijako nevyužije. Postavy sú v prvej polovici filmu zatvorené v simulácii vesmírnej lode (to nie je spoiler, ale fakt, ktorý je ozrejmený hneď v úvode), kde sa majú 400 dní pripravovať na misiu, no postupné halucinácie, ponorková choroba tu je riešená nie postupne, ale po jednom strihu, keď jeden z nich jednoducho začne „počuť hlasy“. To celé je však pre nasledujúce dianie úplne zbytočné, pretože v druhej polovici po šikovnom zvrate sa z 400 Days stáva diametrálne odlišný, post-apokalyptický film. No zatiaľ čo tá prvá polovica ako klaustrofobické kvázi sci-fi nezaujme, tá druhá post-apo polovica je už vyslovene mdlá a o ničom. Po celú dobu počas ktorej sa tú núkajú rôzne možnosti ktorými sa dej môže vybrať sa 400 Days takmer nikam nevyberie, iba mláti prázdnu slamu a v závere ostane iba pocit, že to bolo celé vyslovene o ničom. Škoda, ten námet bol celkom sľubný. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Tranquillity (název nepřeškrtnutého města) je mímo jiné také název modulu, který byl připojen k Mezinárodní vesmírné stanici v roce 2010. Obsahuje nejmodernější zařízení pro údržbu životního prostředí na stanici. Tyto systémy recyklují odpadovou vodu pro posádku a produkují dýchatelný kyslík. Tranquility nebo-li Node 3 je také vybaven zařízením na revitalizaci atmosféry, které filtruje škodlivé látky. (vqlidu)

Reklama

Reklama