Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (600)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Taká obrovská katastrofa a len 11 mŕtvych, to nebude až taká tragédia. Okrem obrovského poškodenia životného prostredia, čo je tu spomenuté len titulkami. Prvá hodina filmu je totálne nudnou povedačkou o téme, ktorej nerozumie skoro nikto. Kým nezačnú lietať šrúby a všetko vybuchovať, nie je sa na čo pozerať. A vlastne aj potom tam v jednom kuse vidieť len oheň a tmu. Toto nie je katastrofická dráma, ktorá by vás dvihla zo sedadiel. Vzťah divák - postava je tak slabo vyvinutý, že mi bolo úplne jedno, kto a koľko ich tam zomrie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MAYDAY! MAYDAY! TADY JE DEEPWATER HORIZON. PLOŠINA HOŘÍ. MÁME TU MASIVNÍ EXPLOZI. POTŘEBUJEME POMOC…“ /// Než se začne podivně klepat vrtný potrubí, je to celkem nuda. Ovšem katastrofa ropný plošiny, to je jiný kafčo! Po vohnivejch gejzírech je to hlavně vo tom, jak pár jedinců trpí (bolestí) a někteří (zdraví) dělaj rozhodnutí. Pár z nich bude heroizováno a někdo (snad) pude bručet. Prostě film věnovanej katastrofě, těm co přežili, ale (hlavně!) těm druhejm! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Chcu bejt připravenej. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR NE AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno budeme kverulovat. Nechci vám tu brát všeobecné nadšení, já sám jsem před sepsáním tohohle komentu půldruhé hodiny zvažoval jak, že se mám k tomuhle spektáklu vlastně postavit. I když jsem se cestou z kina snažil přesvědčit sám sebe, že to tak špatný nebylo, tak zklamání převládá. Ovšem těžko se odstřeluje film na kterej se člověk upřímně těšil a byl přesvědčený, že ho nemůže zklamat, takže asi zachovám neutralitu, ovšem kritika bude převládat. Kámenem úrazu je nekonečný a nevýrazný rozjezd kdy za první polovinu filmu je největší akcí na plátně, to že do vrtulníku kterým se hrdinové dopravují na plošinu narazí pták. Jako já neříkám, že by mi nějak vadilo hlubší seznámení se z postavami a příprava na to finální peklo a pochopil bych ten téměř hodinový rozjezd u dvě a půl hodiny dlouhého filmu, ale nepřijde mi adekvátní u snímku který má bez závěrečných titulků necelých 100 minut. To katastrofické peklo které tu všichni vyzdvihují se pak sice dostaví a neříkám, že je to špatně natočeno, efekty jsou naprostá špička a dynamičtější kamera v tomto případě nevadí, spíš vtahuje diváka přímo do dění, ale když si to člověk začne konečně pořádně užívat, tak je najednou konec. Holt ta půlhodina destrukce tu hodinu keců a snahu o budování charakterů nevytrhne. Ano jsou tu fajn herci můj oblíbenec Wahlberg a starý pardál Russell jsou držáci po všech stránkách a katastrofická stránka věci je opravdu drsná a realistická, ale nějak to nestačí. Nemluvě o tom, že další skvělý herec Malkovich je tady totálně mimo a hraje roli do které se vůbec nehodí. Uff tak co s tím? Tak teda slabá trojka, ale čekal jsem kurevsky víc! 50% ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak tady přesně platí to pořekadlo „Kdo chce víc , nemá nic". I když, co to je proti tomu, že do vod Mexického zálivu proniklo bezmála pět milionů barelů ropy a narušilo to ekosystém na moři a také na souši v několika přilehlých amerických státech včetně hojně turisticky navštěvovaných destinací v americkém státě Florida. A jedinej trest, co britskej nadnárodní kolos BP zaplatí je pouhých dvacet miliard dolarů, což je výsměch za to, co udělali matce přírodě, tak bych je tam nechal koupat s celejma jejich rodinama, prasata kapitalistický a k obědu bych jim servíroval krabi a krevety, kteří se ještě do dnešní doby rodí s rakovinotvornými nádory. V britské energetické společnosti British Petroleum, která tuto havárii zapříčinila a to vše jen kvůli nenažranosti a většímu zisku a která je složena z pěti firem, které se soustřeďují na ropné produkty a to včetně námi dobře známých firem jako jsou Castrol, ARCO a zejména u nás hojně propagovaná firma Aral. To píšu zejména pro ty lidi, kteří nevědí na co jim slouží nohy a musejí jezdit autem a ještě podporovat tuto firmu, která měla ihned po této havárii shořet jak papír. A nakonec jako třešnička na dortu prej nejchytřejší prezident spojených sráčů amerických Podbarák Obama ani néé po roce obnovil těžbu na tomto území. Tak za to bych ho taky vykoupal s celou jeho rodinou v této libozní ropné kaluži, opičáka jednoho hloupýho nedomrdlýho s IQ bublajícího bahna. Jinak tento film byl tak dobře natočen, že jsem od něj nespustil oči od začátku do konce a to včetně romantické vložky věčně se svlíkajícího Markyho Marka a jeho Good Vibrations. Také Kurt Russell si zopakoval svoji ohnivou roli v dnes již legendárním filmu Oheň (1991), kde měl také co dočinění s velkým množstvím ohně a nepředvídatelných výbuchů. Občas mi to připomínalo americký katastrofický film Skleněné peklo a to zejména svou bezvýchodností. Ponaučení z tohoto snímku je, že nadnárodní společnosti se nezastaví před ničím, ať už jsou to takovéhle katastrofy na moři nebo kácení dešťných pralesů a to vše jen pro ten zisk a taktéž vidíme, že se jim nic nestane kromě miniaturní pokutičky a smutné na tom je, že jsou podporované liberálními prezidenty včetně parchanta Baracka Obamy, který dokonce dostal Nobelovu cenu míru. To fakt kroutěj svýma třema hlavama na dně Mexickýho zálivu pozůstalí karcinogenní ryby a asi si mezi sebou říkaj „Kam to ten svět spěje". Za reálný masakr podle skutečné události dávám zasloužených 80%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Představení života na ropné plošině mi připomenul Propast. Hodně se mi líbilo, že to nehraje na vyhrocený akční scény a heroický činy, ale spíše zobrazuje normální dělňase, jak se vypořádavají s krizovou situací. Hraje tam hodně známejch ksichtů a potěšil mě konečně trochu jiný John Malkovich v roli takovýho lehce buranskýho korporáta. Když jsem na konci viděl fotku reálný ženy hlavního hrdiny, tak jsem se musel smát, že tu roli přiklepli Kate Hudson, která navíc hned v úvodu ukazuje vypracovanej zadeček. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Ropná plošina zobrazená vo filme bola postavená len pre potreby tohto natáčania. To prebehlo z veľkej časti v  Chalmette v štáte Louisiana. (beso74)
  • Film je založený na skutočnej udalosti. 20.4.2010 došlo k výbuchu ropnej plošiny "Deepwater Horizon," čo bola najväčšia ropná katastrofa v histórii USA. Incident si vyžiadal 11 obetí. Požiar trval dva dni a ropa následne 87 dní naďalej prenikala do Mexického zálivu. (Astonko)
  • Producenti filmu kontaktovali Marka Wahlberga s požiadavkou, že hlavnú rolu bude predstavovať mužská dvojica, konkrétne jeden mladší a jeden starší herec. Wahlberg preto začal kontaktovať niektorých starších hercov, ktorých pozná, napríklad jedným z nich bol aj Jack Nicholson. Avšak na jeho prekvapenie, producenti chceli, aby Wahlberg bol ten starší z dvojice a jeho hereckým kolegom sa stal Dylan O'Brien. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama