Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (598)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrej test začíná na nule, probíhá na nule, končí nulou." Ovšem tohle je vrt na prd, o čemž se pracovníci několikrát vtipně zmíní ještě před výbuchem. A pak to přijde - rána a akce. Jenže já jsem viděl už dost katastrofických filmů na to, abych se mezi tím zmateným pobíháním nezačal rychle nudit. Proto jsem přestal kličkovat mezi padající ocelí, poletujícím sajrajtem a praskajícím potrubím a začal jsem se věnovat filozofickým otázkám typu: Proč uhořet, když se můžu pohodlně utopit? Odpověď jsem tradičně nenašel, ale jsem si jistý tím, že nebýt v akci "sympatičtí kravaťáci" od BP, tak bych přišel o jedinou emoci, kterou ve mně snímek vyvolal - touhu poškádlit jejich tělesné schránky šroubovákem a kladivem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MAYDAY! MAYDAY! TADY JE DEEPWATER HORIZON. PLOŠINA HOŘÍ. MÁME TU MASIVNÍ EXPLOZI. POTŘEBUJEME POMOC…“ /// Než se začne podivně klepat vrtný potrubí, je to celkem nuda. Ovšem katastrofa ropný plošiny, to je jiný kafčo! Po vohnivejch gejzírech je to hlavně vo tom, jak pár jedinců trpí (bolestí) a někteří (zdraví) dělaj rozhodnutí. Pár z nich bude heroizováno a někdo (snad) pude bručet. Prostě film věnovanej katastrofě, těm co přežili, ale (hlavně!) těm druhejm! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Chcu bejt připravenej. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR NE AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Hodní dělníci vs zlí korporátníci (jak černobílí, tak ploší) ve scénaristicky průměrné katastrofárně, ze které na všechny strany šlehají digitální plameny. Člověk si u toho vzpomene na SKLENĚNÉ PEKLO i OHEŇ a hlavně na to, o kolik jsou ty filmy lepší - s lepšími postavami, napínavější, efektnější. I loňský pitomoučký a klišovitý SAN ANDREAS s Rockem, který rozhodně nebyl žádný zázrak, mě bavil víc (o fous). ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak původně sem nechtěl jít, pak sem zase chtěl jít a pak zase ne, bylo to docela těžké. Pro výborní herci a akční masáž, proti Bergr který Lone Survivor předvedl šesti denní průjem a ještě proti Bergr který naprosto tvrdě Bayoval chytil nemoc Michal Bay, všichni víme co dovede. Byť Bya v tomhle roce totálně zabodoval svými vojáky v Benghází. Takže sem šel, jednak protože dneska mám svůj den a chtěl si udělat dobře.....né nemyslím sexuálně dobře, to až zítra, ale prostě dobře jako dobrý film, dobré jídlo a zasloužený odpočinek. A sem rád že sem šel a nebyl zaujatý, jelikož Bergr natočil docela dobrý přežívak na ropné plošině, kde to může schytat každý. Je tedy fakt že ty tři záběry na emééééérickou vlajku možná byli moc, navíc všichni herci co tady hráli byli hezcí. Ano hezcí, oni pak ukázali jak ti lidi vypadli aaa oproti hercům, ti lidi byli takový.........normální, navíc u ženy Williamse tvůrci trefili jenom jednu věc a to že je blondýnka, jinak herci byli totálně mimo. Ale to sou v podstatě jediné vady, na tomhle filmu, první polovina je hlavně o korporátních sviních co škudlí každý dolar a doženou ropnou plošinu do záhuby. Jelikož několik malých chybiček, které spolu nijak nesouvisí a každý by nad nimi pokrčily rameny, vedou k jedné velké chybě a ta vede k obrovské chybě a pak to všechno vybouchne. A začne brutální Rková ohnivá apokalypsa která nebere ohled a ničí všechno okolo sebe. A byl sem fakt napnutý, a to přestože že sem věděl že to bouchne, na klidu mi ani nepřidával soundtrack, který v první části připravuje půdu pro to peklo co pak vybouchne a pak Jablonsky, rozjede to svoje vlastní peklo. Jo a je fajn že si Mark tady moc nehraje na hrdinu, dokonce dost hrdinských věcí přenechá jiným postavám. A co se týče Kurta, tak byť už je stár a má fešný knír, tak dokáže vyděsit korporátní svině natolik, že si sundají kravatu a když se Kurt rozjede tak se ještě jedna korporátní svině totálně zpotí strachy z něho a to je podle mně totálně drsný. Jo a ještě, kdyby Bergr chtěl dělat zase nějakou komedii, tak jen do toho, pač ten dutý humor je fakt vtipnej, to se musí nechat. https://www.youtube.com/watch?v=eqEsHRGFoSY a https://www.youtube.com/watch?v=EjQ0GuZQjAE ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavil ma Mark Wahlberg a hlavne Peter Berg, ktorý nám naservíroval až prekvapivo drsnú záchranu. Skutočne som nečakal takúto drsnú jazdu, ale samotná záchrana ma akosi nestrhala. Postavy mi prišli akési bez života. Wahlberga mám rád, ale nevedel som sa vžiť do ich situácie tak, aby mi to ponúklo ešte o kus lepší zážitok. Tak či tak som milo prekvapený a nenudil som sa. Rozhodne lepšie ako nevýrazná záchrana vo filme The Finest Hours. 75% - 4* ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Veľké množstvo zamestnancov ropných plošín v Mexickom zálive bolo proti natočeniu filmu, pretože mali pocit, že zneuctí pamiatku mužov, ktorí zahynuli počas skutočnej udalosti. (figliar)
  • Posledný deň natáčania bol 8.7.2015. (mivr)
  • Producenti filmu kontaktovali Marka Wahlberga s požiadavkou, že hlavnú rolu bude predstavovať mužská dvojica, konkrétne jeden mladší a jeden starší herec. Wahlberg preto začal kontaktovať niektorých starších hercov, ktorých pozná, napríklad jedným z nich bol aj Jack Nicholson. Avšak na jeho prekvapenie, producenti chceli, aby Wahlberg bol ten starší z dvojice a jeho hereckým kolegom sa stal Dylan O'Brien. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama