Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 4

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (477)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ono dnes je už veľmi ťažké priniesť nové téma a nové prostredie ako do filmov, tak i do zahusteného trhu animákov. Moana plní obe aspekty bravúrne, a i keď je tá rozprávka niečim divne nekonvenčná a parciálne úchylná, je pozitívnym zjavom z Disney dielne. --- Bezkonkurenčne najhoršie zaspievaná Disney rozprávka, na ktorú si pamätám, samozrejme, s výnimkou hlavnej predstaviteľky Moany - ústredná pieseň je naviac melodicky veľmi podarená. Ps: Celú dobu som sa modlil, aby sa dve hlavné postavi nedali dokopy :D ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tuctová Disneyovka se lehce vymyká z průměru krásným zobrazením oceánu a zejména tvárnosti vody. Naopak, podmořský svět je odbytý. Potěší vtipná komunikace prostřednictvím stylizovaného tetování. Kromě toho nabízí příběh jen průměrný a stokrát viděný děj o iniciační cestě, pěknou přírodu a typicky podbízivou animaci. Hlavně v první polovině děj zdržovaly nudné písničky bez pořádné choreografie. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Okouzlující holčičí dobrodružství plné barev, vody a .... no, té vody tam je opravdu hodně. Hloupá figura pro odlehčení a pobavení konečně zas jednou byla z kategorie těch, které diváka neserou od začátku do konce (ani nevím, kdy taková byla někde naposledy), hlavní hrdinka není z druhu hrdinů "jsem vyvolený a všichni se ze mě posaďte na zadek", na své cestě klopýtá (nakolik se v oceánu dá klopýtat) a naráží na problémy typu moc vody, zejm. při bouřce na volném oceánu, neznalost byť jen základů plachtění a limity dané fyzickými dispozicemi. Film nesází na patos, sentiment a infantilní roztomilost, přesto citlivější jedinci na pár místech uroní slzu. Okoralejší kusy uroní kulový, ale to těžko může někoho překvapit. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Tradicne pojata Disneyovka s prilis jednoduchou zapletkou, mnozstvom pesniciek a otravnymi akoze vtipnymi zvieratkami. Proste film idealny pre divakov, ktori zboznuju Levieho krala a dalsie stare Disneovky. Mne sa tento typ rozpravok nepacil ani ked som bol maly a ani Moana mi nesadla a v polovici som to vypol. Ovela radsej mam moderne dynamicke CGI rozpravky typu Wreck-It Ralph, Zootopia alebo Secret Life of Pets. Rozhodne nie nieco v com sa nonstop spieva. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fajn animák se skvělou vizuální stránkou a zábavným dobrodružstvím pro dětské publikum. Zpočátku se jevil i dokonce jako velmi vtipný a humorem nešetřil (zejména kohout byl top!), ale časem se humoru ubíralo a více se soustředilo spíše na dějovou linku, čímž si mě jako dospělého diváka film trochu ztrácel, nicméně jako celek jde pořád o velmi dobrou pohádku, která stojí za pozornost a v určitých pasážích srdíčko má. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Vaianino oblečení se skládá z vršku zvaného Tapa a vrchní a spodní zavinovací sukně Pandanaus. Autorka kostýmu Neysa Bové jí šaty upravila tak, aby se v nich mohla pohodlně a bez omezení pohybovat. (CrypzzXD)
  • Ve snímku se objevil odkaz na dřívější Disney film Aladin (1992), a to konkrétně ve scéně s obřím krabem Tomatoa (Jemaine Clement) coby součást jeho zlatého krunýře. (P. J. D.)
  • Aby filmaři vytvořili věrohodnou noční oblohu, oslovili astronomy a ti jim pomohli zjistit, jaké hvězdy mohly být před 2 000 lety vidět na obloze. (CrypzzXD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama