Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Český název Nemilosrdní to totálně zabil. Alespon tak to cítím já, poněvadž původní britský film Sweeney se mi líbil o dost víc a ne toto obyčejné remake, které vůbec nebylo drsné. Hlavní hrdina Jean Reno byl dost nevýrazný a k tomu vypadal fakt už staře a trochu obtloustle – nic proti němu. Tohle přece mělo být drsné krimi a já z toho moc necítil. Jako není to vyloženě zlé, přestřelky byly fajn, hlavní parták Rena mi dost sednul, ale abych se z toho posadil na zadek, to se říci nedá. Sweeney mělo skvělého a drsného hlavního hrdinu, stejně jako bylo pojetí celého snímku, zato tohle bylo o dost slabší. Finále bylo takové divné, bez nápadu. Nepohoršilo mě to, výrazné chyby to nemělo, ale i tak se jedná o celkem zbytečný film. Tu třetí hvězdu dávám s odř.ušima. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Drsná krimi jednohubka, která mě výborně pobavila. Není to žádný veledílo a určitě to nepatří k tomu nejlepšímu, co Reno natočil, ale je to to lepší. Akce je výborná a postupy policie jsou opravdu někde jinde, než by měly být, ale koho by zajímalo 90 minutové papírování. Jen mi přišlo, že jsem ten nápad s popravením osoby v klenotnictví už v nějakém filmu viděl, jen si nemůžu vzpomenout kde. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

J. Reno má na kontě mnohem lepší filmy, ať už krimi nebo i komedie, dokonce obecně se dá říct, že Francouzi umí tyhle žánrovky o hodně líp. Prostě tady to začne akcí, působí to celkem dobře a cca po 20 minutách, kdy zjistíte, o co půjde, už to spadne do průměrné šedi, ze které se to nevyhrabe. J. Reno už má věk (a kila), podle toho to taky vypadá a celkově je to plný předvídatelných klišé a filmových "náhod", který tomu jenom škodí. Milostnej trojúhelník zapletenej do vyšetřování je taková špatná berla, která by tam vůbec být nemusela. Nehledě na to, že se to snaží být občas vtipný a moc to nefunguje. Hm, trochu si teď říkám, jestli i ty 3* nejsou moc. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech průměrná akční podívaná, ale Jean Reno má stále charismatickou tvář (jinak to bohužel za moc nestojí, například velmi špatně chodí), scéna s přestřelkou se povedla (ačkoliv se v ní střílí výhradně digitálně a jiskří to jako prskavky o Vánocích) a rvačka v garáži také. Nebýt svižné režie, bylo by to dobré leda tak pro Stevena Seagala. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut jsem si řikal, že Frantíci konečně upekli něco líp, než croissanty, ale nakonec mě úspěšně vyvedli z omylu. Jejich pokud o multikulturní žabomyší Expendables se totiž ani trochu nepovedl a ve výsledku to byla jedna velká trapárna. Celé to začalo, když jednoho deštivého dne vylezl Tristan z Francoisovy postele, nežně ho políbil na půlky a s lítostí si uvědomil, že do jejich vystěhování z bytu zbývá už jen měsíc. Kde budou pořádat mandingo party? Pak ho ale osvítil duch svatý a jeho napadlo, že by mohli splácat nějakou kokotinu pro nenáročného diváka, kterou obsadí aspoň jedným zvučným jménem. I tak se stalo, že povolali krále všech prostatiků, který by měl hrát už jen zdechliny v kriminálce Miami, a vtiskli mu chrakter Sláje, tedy nezničitelného kůl důchodce. Problém je ale v tom, že Stallone tráví ve fitku 5 hodin denně a stejný čas věnuje plastikám, tudíž se kýžený efekt prostě dostaví. narozdíl od Žána, který ten samý čas tráví pokoušením se o vytlačení těch pár kapek moči, co ho tak strašně pálí na šulínkovi a zbytek napojený na fastfoodovou stravu v tekutym stavu. Sice se domluvili, že záběr, kde by musel udělat pohyb rychlejší, než 2 km/hod by pro něj mohl být smrtelný a tudíž se omezili pouze na občasnou chůzi, ale zato zapomněli Rocherovi říct, že by Renoa neměl zabírat zrovna v době, když spěchá na hajzl, jelikož jeho chůze to přinejmenším připomínala. I splácali kuriózní bejkárnu s negříkem, vychrtlym rádoby hustym baseballistou, Turkem, Jamajčankou a Irem, ořezali jim dialogy a celý to natěsnali do něčeho, čemu chtěli řikat film. Film to sice byl, ale mě už ke konci jímala hrůza a při závěrečnym fajtu dvou bossů jsem se z pocitu trapnosti radši otočil. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Při přepadení banky jsou tři lupiči vyzbrojeni puškami FN Scar a čtvrtý HK MP5K. Policie má většinou pistole Sig Sauer SP2022. Serge Buren (Jean Reno) většinou používá pušku HK 416 a v rukou jedné z policistek se objeví i puška SG 550. (JohnSmith)
  • Alternatívnym názvom snímky je aj názov The Squad. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama