Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Někdo to tu srovnal s Nelítostným soubojem :D To fakt ne! Tohle je pouze akčňas a strašlivě debilní. Ve filmu je takřka jen akce. Sice dobře natočená, ale příšerně pitomá. Z každé střílečky o spoustě zúčastněných si musí hlavní hrdinové vytáhnout někoho, s kým se krásně na kameru poperou. Renovi takové fousy nesluší a tak z filmu trochu vyčnívala jen jeho pravá ruka (Alban Lenoir), který má vcelku zábavnou postavu a něco fakt umí. Přitom taková škoda, protože spousta postav se svými vlastnostmi by ve kvalitnějším filmu byla zajímavá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ani Jean Reno roky nezastaví a už je na něm vidět, že je trochu těžkopádnější, ale narozdíl od svého vrstevníka Depardieuho na to pořád ještě má. Notabene když má podporu takového týmu, jako tady. Antigang je prostá akčňárna o drsném policejním týmu, který pase po zločineckém gangu a ani si na nic víc nehraje. Hodně se tu střílí, kope, cajti se ohánějí basebalkama i beranidly a sem tam se tu prožene auto vyšší než přípustnou rychlostí. A víc jsem ani nechtěl, takže jsem spokojený. 75% ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Časté srovnávání s The Heat je zcestné, možná jen jedna scéna může epickou kamerou navodit s tímto filmem určitou vizuální podobnost. Nemilosrdní snesou svou výplachovostí a přitažeností za vlasy srovnání spíše s produkcí Luca Bessona. Tomuto filmu chybí nápad, stojí pouze a jen na akci, která je sice dobře natočená, ale je zaplevelená spoustou opravdu hloupých prvků. S dějem si tady opravdu nikdo hlavu nelámal, po závěrečném vyvrcholení jsem si pokládal otázku, zda scénáristé v hlavě vůbec něco mají. Jean Reno mi v této roli neseděl. Za mě palec dolů. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Klišé a kližéééé :) a osobně mi přišel dosti odfláklý závěr. Reno už je takové lehce postarší pokulhávající polda a nějak mu to moc nebaštíte že je to ostrý týpek.... potenciál to mělo, otázka je, zda se měli více soustředit na akci, nebo na nějakou krimi stopu.. tady je to šup sem, šup tam nam už je to všechno jedno :) ... nicméně taková ta asi stěžejní scéna policajti/padouchové... mno dosti mi připomenula poněkud vydařenější scénu z filmu HEAT..... je to takový průměrný film který si asi víckrát nepustíte, v kině by trochu urazil a když na něho narazíte za rok za dva na NOVĚ jako MEGAHIT s příšerným dabingem, kdy všichni budou mít hlas jakoby byli paterčata, tak si řeknete no tsi kráso..... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nevtipný, debilní a zbytečný film, který by mi skoro dokázal na čas otrávit kriminální žánr jako takový. Pokud mi něco na tomto filmu skutečně vadilo, byla to neuvěřitelná zahlcenost žánrovými klišé - v tom filmu není jediný moment, který by jen trochu zběhlejší divák neviděl v záplavě jiných filmů tohoto ražení (sám režisér se nechal slyšet, že chtěl natočit snímek v duchu amerických filmů z osmdesátých let, typu Smrtonosná zbraň, 48 hodin nebo Smrtonosná past). Nebavil mě jeho humor ani obsazení - sledovat zestárlého a ztloustlého Jeana Reno v roli, na kterou mu evidentně už nestačí dech, mě vyloženě otravovalo, a zbytek herců je tak bezvýrazný, že se z paměti vykouří během chvíle. (Celý film navíc působí divným dojmem, jako by se jednalo o pilotní díl nějakého chystaného seriálu, nebo jako by naopak už měl člověk všechny postavy ve filmu znát odněkud z dřívějška - možná je to tím, že film volně vychází z britského seriálu Inspektor Regan). Publikum na předpremiérové projekci v Lucerně 1. 10. přijalo tento film po mém soudu až překvapivě kladně, ale já jsem z něj odcházel skoro až otrávený - za mě naprosto ztracených 90 minut. Jsou mraky lepších evropských kriminálek, z poslední doby třeba vynikající Zabijáci. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)
  • Alternatívnym názvom snímky je aj názov The Squad. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama