Reklama

Reklama

Epizody(10)

Na počátku 14. století ovládají velšské území angličtí baroni. Ti jsou k vesničanům velmi krutí a vybírají obrovské daně. Proti nim se postaví bývalý rytíř Wilkin Brattle... (TV Prima)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Prima tuhle nudu prilepila hned za Vikingy, to je aspoň serial! Volba je jasná, že.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Helo

Mě to mrzí, leží mi to v žaludku, ale už to pravděpodobnně zkoušet nebudu. Čas je drahocenný a když vim, že něco, co mě nebavilo na dvakrát mě napotřetí asi opravdu nechytne.

na příspěvěk reagoval Helo

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Helo

Sám Sutter ukončil scénář. Někde v rozhovorech s ním jsem četl, že nebude psát něco, na co se nikdo nedívá a prej to zakončil už nějak v první sérii.

na příspěvěk reagoval Helo

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Helo

Když do toho ještě přirazím,... tak ty efekty taky nic moc.. ten drak\démon.. nebo co to bylo na začátku toho prvního dílu po té šarvátce (schválně nepíšu bitva, k té to mělo daleko).

na příspěvěk reagoval Helo

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Upřímně jsem to kvůli Sutterovi zkoušel asi 2x, a za Boha sem se do toho nemohl nijak dostat a nikdy pořádně nedokoukal ani ten první díl. Pravda je, že SoA měl taky pomalejší rozjezd, ale nebyla to taková.. nuda?.. jak tady,

na příspěvěk reagoval Helo

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Podíval jsem se na dva díly a stačilo... 14. století???? A co ten negr? Kde by se tam vzal?!?!

na příspěvěk reagoval Beckett51

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Ta pilotní epizoda je taková nemastná, neslaná. Dám tomu ještě dva díly a uvidím.

Chen

Chen (hodnocení, recenze)

Beckett51

No s ohledem na sledovanost to opravdu není žádné velké překvapení. Jinak, také mi zbývá ještě dokoukat pár epizod a nějak se k tomu nemám :)). 

Uživatel Chen smazal svůj příspěvek.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

javaznenevim

Já neviděl ještě ani jeden díl tohodle seroše, ale SoA mám celé za sebou už nějakou dobu. A pravda, že Gemmě sem přál jen to nejhorší, a ty tu říkáš, že hraje tu samou postavu? Pokud se Sutterovi podaří dosadit stejnou kvalitu jako u SoA minimálně emočně a atmosférou, tak by to mohl být dobrý kousek. 

Uživatel Chen smazal svůj příspěvek.

javaznenevim

javaznenevim (hodnocení, recenze)

Helo , erased

Gemma. Jestli jste viděla SoA, tak Katey téměř tu samou postavu co tam. Jestli víte co byla Gemma za svini a co vyváděla v průběhu seriálu, a jestli jste si všimli co provedla tady v pilotním dvojdíle... prostě zase bude dělat bordel tak jako v SoA. 

na příspěvěk reagoval Helo, erased, movieband

javaznenevim

javaznenevim (hodnocení, recenze)

Jen jsem viděl jméno Katey Sagal v intru, bylo mi celkem jasné co tam bude vyvádět... a vůbec jsem se nemýlil. Já chápu, že si to Kurt nechce doma rozházet, ale tohle? To jako vážně? 

na příspěvěk reagoval Helo, erased

feryk

feryk (hodnocení, recenze)

To určitě, mohli použít cokoliv, guard,unit,patrol,group... nevim proč použili slovo legie, možná by to chtělo někde zjistit třeba na zahraničních forech. Každopádně slovo legie bylo známo už od dob římské nadvlády a legie v anglii byli trochu jiné a sestávali i z místních rekrutů. Ale i tak v reálu to asi nikdo nepoužíval v té době, i když kdo ví. :DD

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

feryk

Ale dost nešikovný mi to přiijde. To už je lepší používat něco jako "oddíl ozbrojenců" nebo tak, ne? :(

feryk

feryk (hodnocení, recenze)

Morholt

Teď si vyzradil celý děj. :D

Možná to legie je použito jako synonymum pro neurčitý počet vojáků, prostě taková jedna jednotka bez přesného určení počtu.

na příspěvěk reagoval Morholt, Helo

Morholt

Morholt (hodnocení, recenze)

feryk

No právě že to nebyl špatný překlad.  Taky by mě zajímalo, jak se to bude vyvíjet. Ono se sice píše, že se seriál bude zabývat velšským povstáním, ale děj se odehrává za vlády Eduarda II. a to už dělali problémy akorát Skotové. Ve Walesu byl relativní klid. Já bych řekl, že hlavní postava bude na oko kat, ale jinak bude pomáhat lidu v sabotážích proti zlýmu správci a až přijde čas, odhalí svůj rytířskej původ, vezme si vdovu po padouchovi, stane se mluvčím všech Velšanů, zahájí dialog s anglickým trůnem a nastolí léta míru a prosperity. A z černocha udělá premiéra. :D

na příspěvěk reagoval feryk

feryk

feryk (hodnocení, recenze)

Legie je samozřejmě blbost a netuším, co tam říkají v originále, musel bych se podívat znovu, třeba to je jenom špatný překlad. ;)

Jinak seriál zatím dobrý, začátek pomalejší, ale pak se to rozjelo. Nechybělo nic, co je dnes v podobných seriálech běžné, bylo to dobové, bylo to syrové a určitě budu koukat dál. Hlavně mě zajímá, jak se seriál bude dál vyvíjet a o čem vlastně bude, protože mi přijde, že na úvod bylo vyčerpáno hodně z děje. A také souhlasím s tím, že hudba je špatná, respektive žádná. :) Tam by to chtělo zlepšit.

na příspěvěk reagoval Morholt

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Morholt

Taky se mi tam ta "legie" nezdála, ale zase nejsem odborník. Krom toho teda, že měla dvacet chlapů podle tvůrců :D No doufejme, že se to rozjede, taky z toho zatím nejsem odvařenej.

Morholt

Morholt (hodnocení, recenze)

Helo

No jo. Zřejmě politickej utečenec. Emigrovat z ekonomickejch důvodů do Walesu na začátku 14.století mohl jen blbec.

Označení "legie" se ve středověké Anglii a ani nikde jinde v té době nepoužívalo. Ta struktura středověkýho vojska byla úplně jiná, než aby se pro ní tohle slovo dalo vůbec použít v tomy smyslu, jak ho známe. Upřímně řečeno to ve mě zatím budí rozpaky. Ale u Vikingů jsem to měl stejně a nakonec se to parádně rozjelo, tak budu doufat, že to tady půjde podobně. 

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Morholt

Ale aspoň z něj udělali přistěhovalce a ne rovnou rytíře kulatýho stolu, jak v Camelotu :D

Ale jinak si tak říkám, kolik mužů asi měla legie? Římská něco kolem 4000, ale používalo se označení legie i ve středověký Anglii? A pokud ano, tak pochybuju, že by to bylo označení pro oddíl dvaceti mužů, což? :D

na příspěvěk reagoval Morholt

Wlastik

Wlastik (hodnocení, recenze)

Na zacatku jsem se obaval jestli to nebude zase neco prazdneho plne krvosexu... Uvod zrejmy, ale snad se to posune nekam dal, co by nas udrzelo ve sledovanosti. ale jinak kostymy, herci, masky, prostredi docela fajn realisticke. To je to, co jim dava bod a me donuti se podivat na dalsi dil. Drzim palce.

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Docela překvápo. Poměrně reálné a dobové, lidi maj žlutý a zkažený zuby a mastný vlasy, dostatečně krvavý, kostýmy pěkný a postavy docela sympaťáci. Jenom hudební doprovod občas moc nesedí, ale jinak fajn.

Uživatel Rikishi smazal svůj příspěvek.

erased

erased (hodnocení, recenze)

Podle prvních minut to vypadalo na průser roku. Naštěstí se to s postupem času trochu zlepšilo, ale stejně mi v hlavě pořád probíhá otázka "Co sis kurva myslel Kurte?"

Uživatel belien smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Reklama

Reklama