Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Meehan býval fotbalovou superhvězdou a miláčkem Británie. Měl slávu, peníze, rychlá auta, krásnou přítelkyni. Jako kapitán anglické reprezentace však udělal osudovou chybu, když „prodal“ důležitý zápas Světového poháru s Německem, a zasloužil se tak o sestup národního týmu. Jeho kariéra se zhroutila, začal pít a na dno dopadl, když v opilosti napadl dva policisty a byl odsouzen na tři roky do věznice se zvýšenou ostrahou v Longmarshu. Je jasné, že to nebude mít lehké, protože i vězni a dozorci jsou fotbalovými fandy a dávají mu od začátku najevo, co si o něm myslí. Na druhou stranu tu má Danny i vlivného příznivce, vězeňského správce, který sestavil fotbalový tým z dozorců a dalších zaměstnanců a chce, aby ho Danny trénoval. On ale navrhne, že dá dohromady mužstvo z vězňů a mohou uspořádat zápas. Dannyho pomocníky se stanou silák Massive a starý vězeň Doc, který ho zasvětí do vězeňských tradic a praktik. Stále je tu ovšem otázka, zda dokáže změnit partu ztracených existencí a nepřizpůsobivých psychopatů v sehraný a úspěšný tým. Zejména když ho tvoří taková individua, jako svalnatý šílenec Mnich, děsivý, ale čestný Billy Limpit, pyroman Nitro či nadšenec Raj. Danny si uvědomuje, že když zklame, spoluvězně to pořádně naštve. Navíc se ocitá před stejným problémem jako kdysi, když ho správce nutí vydíráním k zahození zápasu. Zpočátku myslí především na své zájmy, jenže časem si mnohé uvědomí a rozhodne se neudělat stejnou chybu dvakrát. (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Uprimne receno filmu na tohle nebo podobne tema tady uz byly. Pripomenme treba Trestná lavice, kdyz nad tim tak premyslim je to skoro do puntiku stejny film. Teda pribeh se az tak nelisi a krome normalniho fotbalu se tam hraje americky. To je ovsem jedno protoze podle me to britove umi o hodne lepe a tohle evropske podani je mnohem lepsi a zabavnejsi. Neni to tak malovane a hrdinove jsou tak nejak realisticti. Ja jsem se bavil kralovsky a smal jsem se od ocha k uchu a to opravdu hodne. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Film jsem si sehnal jen kvůli J. Stathama. I když jsem tak nějak čekal, že se tam asi moc často neobjeví. A když už tam je tak tam je jako frajer tak jak ho známe. No a musím říct, že kdyby vězni hráli naší 1. "cirkus" ligu tak by všem dali takový náklep, že by vedle naklepaného řízku vypadali jako sekaná. No a pokud by používali ty body 1-23 tak by ze soupeřů byla časem sekaná. Hlavně když Monk skočil na jednoho soupeře, au au. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Včera večer to běželo v bedně a tak jsem se rozhodl, že si film ponechám jako takovou kulisu u který vytuhnu. Nestalo se a já jsem film zdárně i přes ty vy3,14čený reklamy zdárně dokoukal. Nejspíš proto, že mám rád fotbal, Vinnieho Jonese i Jasona Stathama. Sice je to taková americká bejkárna ale podívat se na to dalo. Škoda jen, že balancuje někdy mezi dramatem a komedií. Myslím si, že kdyby se film vydal jen jednou z cest(buď komedie nebo drama) mělo by to asi větší efekt. Ale jak už jsem psal podívat se na to dalo. PS: Film jsem už kdysi viděl ale nepamatoval. Proto jen komentář. Tří hvězdičkový hodnocení ponechávám. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Ti Američané snad všechno zkopírují. Teď už je nad slunce jasné kde vzal Sandler inspirace ke své Trestné lavici, neboť ta v jistých fragmentech jakoby z oka vypadla britskému filmu Fotbal za mřížemi. Těch podobností je tu až přes příliš. Bývalá hvězda národního sportu je zhýralí zbohatlík a je chycen za řízení pod vlivem alkoholu a umístěn do věznice, kde se svým týmem porazí tým bachařů. Pomocníka mu dělá černoch, musí přemluvit místního bose pro hráče, v jeho týmu je jedna zrůda a zemře nevinný stařík. Říkejte si tomu jak chcete, ale Sandler to prostě okopíroval jen ten evropský fotbal nahradil americkým a bohužel musím říci, že s těmi známějšími xichty to je daleko větší švanda. Zde akorát pochvala za menší roličku Jasona Stathama. Průměrná komedie. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měl sto chutí film vypnout. Vůbec nic nového totiž nepřináší a jen kopíruje syžet většiny vězeňských filmů, jen je děj trochu více zakoncentrován, aby bylo v druhé polovici více času na fotbal. A právě druhá polovina filmu je dokonalá. Závěrečné utkání je natočeno s lehkostí a je okrášleno patřičně říznou hudbou, spoustou fórků a hlavně ultracoolovým (bože jak to slovo nenávidím, ale zrovna tady se to hodí) Jasonem Stathamem. No, i když i ten zápas se nevyhne klišé prvního stupně. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • V lednu roku 2019 se v ruské věznici Butyrka mělo konat utkání mezi vězni a dozorci v kopané, kdy za uvězněné mohli hrát také vazebně stíhaní representanti Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev. (JoranProvenzano)
  • Vinnie Jones (Danny Meehan) bol pred tým, ako začal svoju hereckú kariéru, skutočným futbalistom, dokonca kapitánom Waleského národného futbalového mužstva. Svoju drsnú povahu však dokazoval už tam, keď bol na istý čas oficiálnym držiteľom svetového rekordu za najrýchlejšie udelenú červenú kartu - 5 sekúnd od začiatku zápasu. (S3MIR)

Reklama

Reklama