Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 6

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (440)

tron 

všechny recenze uživatele

„Možno je to tak nakoniec v poriadku.“ Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že to Nikolaj Lie Kaas pekne odflákol, v skutočnosti si myslím, že je to prvý raz v rámci série, čo podáva kvalitný herecký výkon. Jeho parťákovi potom bez problémov stačí byť znova „len“ pohodičkovým sympaťákom z minula, ktorý nikoho a nič neodcudzuje, no občas má čo robiť, aby ho nenaštvali kolegove svojské povahové črty. Odkaz vo fľaši sa dlho rozbieha. Prvých 30 minút ma nudilo. Našťastie, potom sa dej rozbehol a hrdinovia začali dostávať takú sódu a objavilo sa toľko drsných úmrtí a kontroverzných nápadov, že som si miestami až hovoril, či to tvorcovia neprehnali. A to som kedysi namiesto programov pre tínedžerov pozeral Kanibalov od Deodata. Nakoniec to nie je dokonalé. Hlavne počínanie polície ma v niekoľkých momentoch fascinovalo. A síce netvrdím, že utopený sa nedá zachrániť ani po tak dlhej dobe, ale tu to proste pôsobilo fakt zvláštne. Napriek tomu kvalitná záležitosť a zatiaľ asi najlepší (v zmysle najkonzistentnejší) diel ságy. Oceňujem výrazné lokácie (žlté wallanderovské polia s repkou olejnou, chata s mostom uprostred mora). ()

Lenchik 

všechny recenze uživatele

Prijemne vyvrcholenie detektivnej trilogie a este lepsi film nez Zabijaci ci Zena v kleci. Pacilo sa mi spojenie roznych nabozenstiev vo filme vratane moslima a ateistu, castokrat az humorne posobiace dialogy o viere, ktore neskodia, praveze su zaujimavou vsuvkou k zamysleniu medzi akciou a stupnujucim napatim. Akcna scena s vlakom bola TOP, to sa nevidi len tak:) Napriek dlzke filmu sa clovek naozaj ani na moment nenudi. K dokonalemu zazitku vyrazne dopomohla hudba a skvela kamera. Fantasticke krimi. Vivat severska kinematografia! ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie si drží ponurou severskou atmosféru, přičemž zpočátku film dbá spíše barev, hudby, nálad lyriky, což se pak zvrátí ve stále se gradující napětí protkané vraždami. Záporák až příliš moc připomíná Edwarda Nortona (Primal fear), ale v úchylnější verzi. Jsem rád, že u těch dětí režisér nebyl tak explicitní, jak to dokázal u mladistvých v předchozích dílech. Jestli hledáte napínavou severskou detektivku. Film je jasná volba. Pro ostatní je tu mastercard. ()

Pítrs85

všechny recenze uživatele

Jestli se o nějakých filmech dá říct, že jsou asi tak milionkrát slabší než jejich knižní předlohy, tak rozhodně o sérii podle Olsenových výtečných detektivek. Vzkaz v láhvi-film je tak neskutečně osekaný (a to i o důležité dějové linky), že si nejednou prostě řeknete- "zbytečnost". Navíc se kamsi vytratil typický Olsenův suchý a sarkastický humor, o plochých charakterech, co se svým knižním předlohám vůbec ale vůbec nepodobají, ani nemluvím. Škoda přeškoda, že tuhle látku nedostal do spár někdo talentovanější, protože příběhy oddělení Q jsou neskutečně čtivé, dost možná nejlepší současné detektivní romány ze Skandinávie (ano, včetně Nesboho nebo Larssona). Netřeba se více rozepisovat, tentokrát to nechám bez hodnocení (protože Carl Morck a Assad si to podprůměrné až odpadovité hodnocení zkrátka nezaslouží), příští film (Složka 64) už nechám bez povšimnutí a... a asi takhle. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najlepší prípad oddelenia Q. Je to dynamické, napínavé, má to humor aj atmosféru a miestami je to celkom brutálne. Herci, réžia a hudba super. Pre priaznivcov "nordic noir" povinnosť. --- Je ale celkom sranda, ako dramaticky sa to líši od predlohy. Z knihy je v deji filmu použitých tak 10 - 15 %, pričom všetky postavy (vrátane Carla a Asada) sú úplne, ale úplne iné. Román má 550 strán, je to pomerne vrstevnatý krimi-thriller s hromadou ďalších dejových línií, prakticky všetko v rámci zápletky sa v knihe rieši úplne inak. Viem si knihu celkom dobre predstaviť v 10-dielnom TV spracovaní na spôsob Broenu alebo Trapped. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Ještě před natáčením byl film prodán do více než 15 zemí. (freelex)
  • Ve scéně, kdy otec unesených dětí stojí v otevřených dveřích vlaku, je ve dveřích na konci vagónu, při prostřihu (záběrů) z helikoptéry ale stojí na druhé straně vagónu (vepředu). (SsgtJira)

Reklama

Reklama