Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 3

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (440)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca kriminálka, Škandinávci opäť nesklamali. Hoci je prvá tretinka taká nemastná neslaná, hneď ako začne naháňačka vraha, začína to byť každou chvíľou akčnejšie a napínavejšie. Občas aj kruté a nechutné. Tak krásne seversky pochmúrne. Z celkovej trilógie je táto časť najlepšia. Zaujali aj náboženské keci, polemika medzi moslimom, neveriacim a do toho zakomponovanie náboženského fanatika. Film so silným ťahom na bránku. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak má vypadat pořádná "detektývka"! Temná, syrová se zajímavou zápletkou, zamyšlením se nad náboženskými sektami a religionistikou jako takovou, výborné herecké výkony, zejména N. L. Kaas je už dávno první liga a nejen Madsi Mikkelsenovi šlape na paty. Viděno ve Světozoru na pracovní projekci od Aerofilms. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Napotřetí tým šlape ještě lépe. Funguje už i Carl a Rose, nikoli jen Asad. Co se tentokrát opravdu povedlo, to je perfektní padouch. Nicméně, proti knize je film značně přeoraný a dějově slabší, měkčí, a vedení příběhu mě nefascinovalo zdaleka tolik, jako v prvních dvou filmech. Stejně se mi ale severské depky neště nepřejedly. ()

Lenchik 

všechny recenze uživatele

Prijemne vyvrcholenie detektivnej trilogie a este lepsi film nez Zabijaci ci Zena v kleci. Pacilo sa mi spojenie roznych nabozenstiev vo filme vratane moslima a ateistu, castokrat az humorne posobiace dialogy o viere, ktore neskodia, praveze su zaujimavou vsuvkou k zamysleniu medzi akciou a stupnujucim napatim. Akcna scena s vlakom bola TOP, to sa nevidi len tak:) Napriek dlzke filmu sa clovek naozaj ani na moment nenudi. K dokonalemu zazitku vyrazne dopomohla hudba a skvela kamera. Fantasticke krimi. Vivat severska kinematografia! ()

Pítrs85

všechny recenze uživatele

Jestli se o nějakých filmech dá říct, že jsou asi tak milionkrát slabší než jejich knižní předlohy, tak rozhodně o sérii podle Olsenových výtečných detektivek. Vzkaz v láhvi-film je tak neskutečně osekaný (a to i o důležité dějové linky), že si nejednou prostě řeknete- "zbytečnost". Navíc se kamsi vytratil typický Olsenův suchý a sarkastický humor, o plochých charakterech, co se svým knižním předlohám vůbec ale vůbec nepodobají, ani nemluvím. Škoda přeškoda, že tuhle látku nedostal do spár někdo talentovanější, protože příběhy oddělení Q jsou neskutečně čtivé, dost možná nejlepší současné detektivní romány ze Skandinávie (ano, včetně Nesboho nebo Larssona). Netřeba se více rozepisovat, tentokrát to nechám bez hodnocení (protože Carl Morck a Assad si to podprůměrné až odpadovité hodnocení zkrátka nezaslouží), příští film (Složka 64) už nechám bez povšimnutí a... a asi takhle. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Ještě před natáčením byl film prodán do více než 15 zemí. (freelex)
  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)

Reklama

Reklama