Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (397)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na čtvrteční odpoledne, když je venku hnusně a doma je příjemně vytopeno, provoněno a já si v peřinách spokojeně vrním, fajn romantika. Winsletku mám ráda, opět mě nezklamala a ten chlapík se mi taky líbil. Sympaťák, se kterým bych si pobyt na chatě v pustině dokázala v pohodě představit... Za mě dobrý. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Můj fatální omyl, já myslel, že se jedná o survival. A zatím jde o retardované sentimentální melodrama. Mohl mě varovat už plakát, ale já vůl mu nevěnoval příliš pozornosti a nechal se lapit na vcelku lákavou anotaci. První třetina ještě jde, pěkně udělaný let letadlem i s havárií, něco krásných horských exteriérů, krátké rendez-vous s "kočičkou"... Ale pak to radši vypněte, bude už jenom hůř. Těch blbých vztahových kydů. Ty nesnesitelné hollywoodské šablony. A ten nekonečný, slzopudný (vlastně zvratkopudný), pseudoromantický závěr po záchraně, ehhh, škoda slov. A nebo ještě ta strašlivá scéna sexu v chatě u jezera, jak se Elba sápal Winsletce po podprdě, oba tři týdny nemytí, džýzys... Pro 80% populace nejspíš pěkný, "normální" romantický film, pro mě noční můra. A nejstrašnější na tom bylo, že družce se to líbilo a já se tím hnojem nemohl proklikat. Proklínám celý filmový štáb a všechny, kdo s tímhle svinstvem měli cokoliv společného. P.S.: V mojí verzi by Winsletku v pravý čas rozšmelcoval ten dřevorubecký tirák s kulatinou, pak střih na její mrtvolu, pak na mrtvolu zmrzlého vykrveného Elby v medvědí pasti, a pak The End a závěrečné titule! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $30,339,633Tržby Celosvetovo $61,082,264Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Herci fajn, tam ani nebolo moc čo pokaziť, máme tú pekne mrazivé prostredie, drámu na každom kroku ako vyšitú, nechýba napätie či dobrodružné scény, len to chcelo obratnejšiu réžiu. /55%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Abu-Assad v zovretí hollywoodskeho zveráka zvláda na plátno prenášať akurát všetky survival a romantické klišé a nič viac. Hora medzi nami neprekvapí vôbec v žiadnom momente, ide po vopred vyšľapanej bežkárskej stope a s logikou si nerobí vôbec starosti. Winslet a Elba sú vlastne jediným skutočným pozitívom filmu, pretože funguje medzi nimi správna chémia, len keby sme všetci na ich mieste neboli po niektorých peripetiách minimálne v nejakom fyzikom a psychickom šoku na pokraji smrti, prípadne po smrti. Oni si ešte dobre pokecajú a keby len to... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Na filmu The Mountain Between Us Vás především zaujmou vtahující, místy až statické záběry zasněžených hor, což velmi zvláštním způsobem kontrastuje se skvělými hereckými výkony Kate Winslet a Idrise Elby. Bohužel, zbytek snímku už podobných kvalit vážně nedosahuje a to zejména v oblasti scénáře a střihu. V tuto chvíli by se film The Mountain Between Us zařadil k dalším průměrným počinům, nicméně to by nemohlo přijít "na scénu" přeslazené a předvídatelné finále, které v mých očích výsledný dojem z celého filmu jen zhoršilo. Škoda, jsem si vcelku jistý, že z této látky šlo "vytěžit" daleko více. PS: Největší záhadou filmu je mizející labrador, který se objevuje jen když se to režisérovi či kameramanovi hodí "do krámu". „Alex, can you look at me. You really hurt your leg. Your phone is smashed, my phone has no signal and we're pretty high up on the mountain. We need to get help.“ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Počas tohto natáčania v roku 2017 vo Vancouveri sa Idris Elba prvýkrát stretol na párty s budúcou manželkou Sabrinou Dhowre Elbovou. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama