Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Více než tři čtvrtiny zaujímá klasické survivalové téma s rodícím se sblížením. Léčí se zranění, hledá se úkryt, udržuje oheň a zabijí divoká zvěř (nemusíte se bát, medvěd Bart měl tentokrát dovolenou). ON je pragmatik se srdcebolem, ONA šmírák s nedostatkem odpovědnosti k druhým i sobě, chlupatý ON pořád někam odbíhá (asi se bojí česnekového obojku). Všechna ta tuctovost boje o přežití se dá hravě překlenout díky Elbově charismatu a umu civilnosti z repertoáru Kate Winslet. A pak, nedbaje základních hygienických návyků, se zachvěje země a přichází dohra, kterou jsem si pracovně pojmenoval „Snoubenec mezi námi“. Škoda, že nebyla propracovanější a nekončila o pár sekund dřív před dvojitým čelem vzad.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru trochu nadhodnotené. Príbeh podľa osvedčenej survivalovej schémy, no žiaľ prešpikovaný od hlavy až po päty mnohými klišé romantickými cukríkmi a sladkou nepríjemnou pachuťou patetizmu, ktorý sa dostaví hlavne v závere. A to radšej nehovorím o častej nude, vrátane samotného boja o prežitie a atmosfére, ktorá sa vlastne ani nedá nazvať atmosférou. Puma tak vysoko v horách? No neviem, nie som zoológ, ale asi to bol jediný možný dravec primeranej veľkosti, ktorého mohli do filmu capnúť. No proste z filmu síce sála snaha o dobrodružstvo a romantiku v jednom hrnci, avšak tá je utopená v mori pátosu, nudy a trápnych nápadov. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film by bol nadpriemerný, keby nám nevnucovali medzirasovú lásku. Dni a týždne bojuje nesúrodá dvojica o prežitie v mraze a závejoch snehu. Keď už si dokážu poradiť s každou situáciou, nenapadne ich nič lepšie ako sa zamilovať. Aj keď Kate Winslet a Idris Elba sú proste skvelí a príroda okolo nich rovnako tak, nikdy úplne neveríte ani ich romanci, ani nebezpečenstvu, ktoré im hrozí. Skôr to vyzerá ako trochu dobrodružnejšie venčenie psa. Ale aj taká prechádzka môže byť príjemným osviežením. Z drámy o prežitie sa však trochu nečakane stane romanca, ktorej veľmi neveríme, pretože na plátne jednoducho nie je ich vznikajúce a prehlbujúce sa puto zachytené. A keby hrdinov neztvárňovali špičkoví herci, asi by ich prvý nečakaný bozk pôsobil až smiešne. Winslet a Elba sú typy ľudí, na ktorých môžete oči nechať, ale hodiť na nich všetko, to nejde a nefunguje. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek si nalijme čistého vína. Povedených adaptací bestsellerů je jako šafránu. Ano určitě si vzpomeneme na několik dobrých kousků (Zmizelá!) avšak většinou to co funguje na stránkách nemusí za všech bodů fungovat jako film. Podobný pocit mám z Hory mezi námi. Režie pakistánského Hanyho Abu-Assada je zručná, hlavní dvojice Idris Elba a Kate Winslet jsou fajn, záběry na zimní krajinu jsou nádherné....... Avšak je tu i pár ale. Film začne slibně. Avšak jakmile dvojice spadne místo aby šel film kupředu tak kolísá. V podstatě nenastane žádný zvrat, žádný šok, žádné větší vzrušení. Dvojice prostě pár dní stráví v zřiceném letadle kde se dočkají epizodky s pumou a následně chodí zimní krajinou a nestane se nic jiného, že někdo do něčeho spadne/šlápne. Rozkrývají se duše postav u kterého však v podstatě není nic šokujícího a v podstatě vše je od začátku jisté. Největší vzrušení nastane pravděpodobně u závěrečné scény, u té scény kde nikomu nejde o život. Na Horu mezi námi se dá koukat. Radši bych si ale znova pustil Everest z roku 2015. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Muž, žena, pes, ztroskotané letadlo, cesta za záchranou...a tak bych mohl jen vyjmenovávat další a další příběhová klišé. Vůbec by to nevadilo, kdyby na závěrečných 20 minut absolutně nespadl řemen a z obyčejného (ale slušného) dobrodružného filmu se nestala obyčejná harlequinka. Je to škoda, protože potenciál by byl a některé scény stojí za to (Ben zachycený za kámen na útesu). Kate Winslet a Idris Elba jsou vynikající herci a jejich vzájemná chemie je uvěřitelná a přirozeně budovaná. 60%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, a tiež v Londýne. Na rovnakých miestach na natáčal aj film s rovnakou témou (pád lietadla), a to Prežiť (1993). Film sa natáčal od 5. decembra 2016 do 17. februára 2017 a v júli 2017. (MikaelSVK)
  • Natáčelo se v Kanadském pohoří Panorama Mountain Village ve výšce 3300m. V době natáčení panovaly teploty až -38°C. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)

Reklama

Reklama