Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (239)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I nadále platí, že le Carrého látky mají již několik desítek let neobyčejné štěstí na zdařilé adaptace. A Noční recepční není výjimkou, byť díky změnám v tom nezbylo příliš prvků, které dělají le Carrého le Carrém. Což ovšem není žádný velký problém, protože zdejší zatraktivňující změny v rámci zvolené stylizace této adaptace fungují a nejsou pouhou úlitbou většinovému divákovi. Oproti předloze je ty tam chladná odosobněnost, hlavní hrdina co by šedá myška/ tichá voda co břehy mele i důraz na procedurální stránku věci či jsou obroušeny hrany ambivalentnosti zainteresovaných stran, zde se v tomto ohledu jede spíše na okatě okázalé bondovské vlně; jakkoli komorně konverzační. Ovšem jak již bylo zmíněno, na škodu to není, protože to tu funguje, ne že ne. Co se povedlo výtečně je napasovat zápletku na současnou situaci, obsazení stěží mohlo být lepší a napětí ani tempo tomu rozhodně neschází. Prostě vynikající žánrovka, proti které stěží lze mít zásadnější námitky. Snad jen tu, že předloha přeci jen není "pouze" vynikající žánrovkou a ničím více. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, abych jakoukoliv minisérii slupnul jako polárkový dort na posezení. Ale je vidět, že producenti moc dobře věděli, do čeho jdou. Do režisérského křesla totiž vpravili severskou legendu z oboru - Susanne Bier a té nabídli evropské herecké jedničky - Tom Hiddleston, Hugh Laurie a na plno se rozjíždějící Elizabeth Debicki. To vše zabalili do aktuálně nesmírně atraktivního příběhu, který posledně načal snad Obchodník se smrtí před deseti lety. No a pokud si přičtete i skutečnost, že se tato šestihodinová minisérie odehrává jak v rozbouřeném Egyptě, v nejmenované rezidenci na Mallorce nebo na jihovýchodní hranici Turecka, tak vězte, že lepší a atraktivnější prostory pro natáčení byste nesehnali. K dokonalosti mi pak chyběl epičtější závěr, který na to vysloveně najížděl, ale nakonec ho tvůrci utnuli rychlostí světla. Škoda. Každopádně když už nic jiného, tak všem po shlédnutí tohoto příběhu musí být jasné, kdo má být příští James Bond... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že hodinu a půl dlouhému filmu by se podařilo říct totéž, možná i o trochu více, a byl by zábavnější. Tady se v šesti hodinách děj akorát zbytečně rozvařil (ale takový problém mám s většinou seriálů, do nichž se nějakou záhadnou náhodou pustím) a člověk se musel téměř neustále divit tomu, jak jsou některé postavy pitomé. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

A pak že nejde pořádnou špionážní podívanou natočit jinak než jako retro nebo bez adrenalinových přestřelek a bitek muže proti muži. Jde, a když se to vezme hezky od podlahy v intencích posledních několika let, kdy televize pochopily, v čem tkví jejich výhoda proti filmovému médiu, a dodá se slušný rozpočet a prvotřídní herecký materiál, nemůže to dopadnout špatně. Hugh Laurie opět dokazuje své herecké chameleónství, Tom Hollander předvádí dalšího vymazleného psychopata, a Tom Hiddleston vedle očekávané kvality charakteru a "uměleckého dojmu" i odporně vysportované tělo, díky čemuž stoupají akcie jeho Nočního Manažera jako Bitcoin... a na rozdíl od Bitcoinu se tam nahoře také drží;) 90%, alespoň pro první řadu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliké překvápko a totálně podmanivá minisérie, ve které se toho popravdě zas tolik nestane (a nebo jo, jen to při naprosté absenci jakékoli akce není moc vidět) s fantastickým hereckým obsazením. Hugh Laurie je lepší, než kdykoliv dřív a absolutně zastiňuje všechny – snad jen kromě Toma Hiddlestona, jejich koncert je neuvěřitelný, fantastický a všechny tři zlaté glóby (protože Olivia Colman taky) jsou naprosto zasloužené. Další britské zlato, ve kterém je úžasné úplně všechno a špatného vůbec nic. Herci, zápletka, finále, napětí od začátku do konce, perfektní exteriéry, úžasná atmosféra... Asi k tomu není moc co dalšího dodávat, Noční recepční je prostě kvalitka nejvyššího řádu a povinnost... no, pro všechny. 100%. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (20)

  • Tehotenstvo postavy, ktorú stvárnila Olivia Colman, bolo pridané do scenára, keď na prvom stretnutí s režisérom herečka oznámila, že je tehotná. (figliar)
  • Seznam objednávané výzbroje v první epizodě seriálu obsahuje i americké stíhací letouny F-22 Raptor. Na tyto letouny se však vztahuje naprostý zákaz exportu jiným zemím a to včetně spojeneckých. Tak to schválil kongres USA. Tím pádem je absolutně nemožné, aby kdokoliv na světě kromě U.S. Air Force získal letouny F-22. (Miro_CZ)
  • Britský herec David Harewood používa americký prízvuk, aby stvárnil amerického spravodajského dôstojníka Joela Steadmana, rovnako ako to urobil ako riaditeľ CIA v seriáli V mene vlasti (2011). (Arsenal83)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama