foto

Tom Hollander

  • nar. 25.8.1967 (49 let)
    Oxford, Oxfordshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v roce 1967 v Oxfordu. Jeho otec byl učitelem biologie a matka učitelkou v přípravné škole. Studoval angličtinu na Cambridžské univerzitě s jeho kamarádem z dětství Samem Mendesem (AMERICKÁ KRÁSA), který dále režíroval jeho hry na Cambridge.

Tom se stal hercem a po skončení univerzity získal role ve filmu BEDROOMS AND HALLWAYS, THE LAWLESS HEARTH, a kritiky oceňovaném GOSFORD PARK. Později zazářil jako Guy Burgess v BBC´s CAMBRIDGE SPIES po boku Samuela Westa a potom se objevil ve hře Petera Ackroyda, London.

Roku 2005 zazářil jako odporný bratránek Colins v téměř oscarové PÝŠE A PŘEDSUDKU. Celkově nejúspěšnější rok byl pro něj 2006, když se objevil ve filmu: PIRÁTI Z KARIBIKU-TRUHLA MRTVÉHO MUŽE. Celosvětově úspěšný film značně pomohl jeho popularitě. Tento rok se na něj můžeme těšit ještě v KRÁLOVNĚ ALŽBĚTĚ: ZLATÝ VĚK.

Elyssea

Herecká filmografie

Filmy

2018 Jungle Book
2017 Tulipánová horečka
2016 The Promise
2015 Mission Impossible – Národ grázlů
2014 A Poet in New York (TV film)
A zase ti Mupeti!
2013 Lásky čas
Vášeň mezi řádky
Voormanův problém
2012 Byzantium
2011 Hanna
Mother's Milk
2010 Away We Stay
Gracie (TV film)
2009 Politické kruhy
Sólista
2008 Valkýra
2007 Bloopers of the Caribbean
Královna Alžběta: Zlatý věk
Piráti z Karibiku: Na konci světa
2006 Darwinovy ceny
Dobrý ročník
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
Země slepých
2005 Piccadilly Jim
Pýcha a předsudek
2004 Krása na scéně
Libertin
London (TV film)
Paparazzi
2003 Špióni z Cambridge (TV film)
Ztracený princ (TV film)
2002 Posedlost
2001 Enigma
Gosford Park
Life and Adventures of Nicholas Nickleby, The (TV film)
Neposlušné srdce
2000 Announcement, The
Možná, miláčku
1999 Tajný sňatek
1998 Absolutely Fabulous: Absolutely Not!
Ložnice a kuloáry
Martha, Frank, Daniel a Laurence
1997 Gobble (TV film)
1996 True Blue
Ve jménu IRA
1994 Milner (TV film)
1993 Sylvia Hates Sam
1981 John Diamond (TV film)

TV seriály

2017 Taboo (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (5)
2016 Doctor Thorne (TV seriál)
Noční recepční (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
2013 Ambassadors (TV seriál)
2010 Any Human Heart (TV seriál)
Rev. (TV seriál)
2009 Desperate Romantics (TV seriál)
2007 Freezing (TV seriál)
V síti CIA (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
1999 Manželky a dcery (TV seriál)
1993 Harry (TV seriál)

Dokumentární

2016 Revolution: New Art for a New World
2014 Oscar Nominated Short Films 2014: Live Action, The

Scenáristická filmografie

TV seriály

2010 Rev. (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace