Reklama

Reklama

Žena

  • Švédsko The Wife (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Za každým úspěšným mužem stojí skvělá žena – a vy teď máte tu čest ji poznat. Joan Castlemanová (Glenn Closeová) je oddaná, prudce inteligentní a stále velmi půvabná kráska, zkrátka dokonalá manželka. Čtyřicet let strávila ve stínu svého charismatického manžela Joeho (Jonathan Pryce), jehož hvězdné spisovatelské kariéře obětovala svůj talent, sny i ambice. Celou tu dobu s humorem a grácií sobě vlastní přehlížela jeho nevěry a výmluvy na "umění". Díky tomu je však jejich manželství plné životních kompromisů. Teď se Joe chystá převzít Nobelovu cenu za svou uznávanou a plodnou tvorbu. A Joan se náhle ocitá na pokraji zhroucení. Stanout tváří v tvář největší oběti svého života a tajemství manželova úspěchu bude pro Joan jako rána z milosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Téma filmu bylo podle mě výborné, Jonathan Pryce a hlavně Glenn Close podali skvělý výkon, ale ani to nestačilo. Tempo příběhu bylo totiž k uzoufání pomalé a místy jsem se trochu nudil. Možná by pomohlo,kdyby mi tvůrci dopřáli nějaký ten humor (vhodný prostor tam rozhodně byl), jenže každou scénu, která mohla být vtipná, uzavíralo depresivní zakončení, takže na mě celý snímek působil příliš šedivě. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Glenn Close získa asi oscara. Ale je to skutočne za výkon? Jej postava je lepšia než ona samotná. Manželka, ktorá obetovala svoj talent a venovala ho z lásky manželovi, aby sa z neho stal slávny spisovateľ, hoci sám nevedel napísať ani leporelo. A ešte k tomu ju všade podvádzal. Dráma na vysokej úrovni so skvelými dialógmi a výborným scenárom, po dlhom čase naozaj film, ktorý pútal až do konca. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Působivé vztahové drama. Ten postupný vývoj soužití ústřední dvojice je velmi nepěkným obrazem léta potlačovaných emocí a postupně bublajícího hněvu, jehož kulminace je dříve či později nevyhnutelná. Zápletka je v podstatě strašně jednoduchá, přesto nesmírně poutavá a intenzivní zejména v brilantních dialozích. Nejsilnější článek tu bezpochyby tvoří Glenn Close, jejíž performance na oko dokonalé a přitom uvnitř brutálně trpící manželky je dechberoucí a zároveň pekelně autentické. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tomu koncu sa ani nečudujem. Len by ma zaujímalo, že kde ten pisálek vzal všetky tie informácie a podozrenia. Námet rozhodne zaujímavý, jediné čo mi tu trocha chýbalo bolo viac dramaticky vypätých situácií a príbeh by som možno ešte trochu potiahol. To najlepšie sú však herecké výkony a zvláštna melancholická atmosféra, o tom niet pochýb. Nadpriemer. 75/100 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Má žena je můj rozum, mé svědomí a inspirace..." I tato slova zazní v projevu čerstvého laureáta Nobelovy ceny za literaturu. Jeho manželka má slzy v očích, ale vyjadřuje tím opravdu radost a hrdost na manželův úspěch? Film bych si s největší pravděpodobností nechala ujít (neběžel ani v našich kinech), ale zaujaly mě nominace a ocenění představitelky titulní role Glenn Close (kterou všichni známe jako Cruellu ze "101 dalmatinů"). Mile mě překvapilo, jak bylo na první pohled standardní konverzační drama vystavěné (a prokládané flashbacky) a díky umírněné stopáži vůbec nenudilo. P. S. Glenn podala výborný výkon, ale Oscara bych letos přála jiným herečkám. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (mrborn2lose)

Související novinky

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama