Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

tron 

všechny recenze uživatele

„Musíš si byť istý tým, že ten, koho podvádzaš, v skutočnosti nepodvádza teba.“ PODVODNÍKOV nakrútil Ridley Scott (VOTRELEC, 1492: DOBYTIE RAJA) len preto, aby si oddýchol počas prestávky medzi vysokorozpočtovými historickými veľkofilmami GLADIÁTOR (2000) a KRÁĽOVSTVO NEBESKÉ (2005). A podľa toho aj vyzerajú. Odľahčená atmosféra verzus podpriemerný kriminálny dej, nakrútený „len tak“... akoby mimochodom a medzi rečou. Zopár solídnych hercov (McGill, Rockwell), jedno pekné dievča (24-ročná Alison Lohmanová ako štrnásťročná zlodejka) a jeden otravný Nicolas Cage v príbehu plnom viac či menej (väčšinou menej) pravdepodobných zvratov. P.S. Neskorší DOBRÝ ROČNÍK (2006) na mňa fungoval ako „oddych majstra“ neporovnateľne lepšie, ako toto čudo. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Přestože Scottovu filmu dominuje Nicolas Cage, který v posledních letech dobrými filmy zrovna neoplývá, tady mi seděl. Jeho na prášcích závislý a bez prášků mnohem zábavnější Roy, který najednou objeví dceru a ta mu změní život, mě opravdu bavil. Je to takový lehce nadprůměrný zábavný film, chvíli vážný, pak zase bláznivý, lehce romantický a je tam dokonce i dost dramatická scéna. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová nuda, kde si tvůrci mysleli, že když bude mít Cage tik a neurózu a fóbie, že to bude možná vtipné, a dokonce si snad mysleli, že když mu tohle vše vyléčí poctivá práce, že to bude třeba i dojemné. Jinak tenhleten podvodníček naletí tomu, že holka, co vypadá na dvacet, je jeho 14letá dcera? Ale no tak! A nikdy ho nenapadne, že by někdy někdo mohl chtít podvést jeho a nebyl na to připravený? Ta ústřední dvojka podvodníků ani nemá charisma, není vtipná, jednotlivé sekvence filmu jsou podané asi tak zdlouhavě jako když rychlík jede Českou republikou po tratích před opravou či zatáčkami, a žádný závěrečný twist, který by protřelého diváka nenapadl po dvaceti minutách, se nekoná. A i když jste si jistí, že víte, jak to skončí (a ono to tak skončí), tak nemají ty scény filmu nic navíc, čím by vás držely a zajímaly. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný, vizuálně nikterak oslnivý film, jehož režii Scott přijal v podstatě jen proto, aby měl čím vyplnit čas před natáčením dalšího svého velkorozpočtového eposu (odložené Království nebeské). Nenáročná, trochu atypickým způsobem rodinná komedie, která vynakládá většinu svých sil, aby vás přesvědčila, že není jenom nenáročnou rodinnou komedií. Nejvíce je to patrné ze závěrečného, za vlasy poněkud příliš přitaženého, dějového zvratu. 70% Zajímavé komentáře: Visáč, Callas, Frankie ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nuda, nuda, nudaa. Obligátní "čekala jsem víc" ani nemusím zdůrazňovat. Vynikající Nicolas zahrál agorafobika Roye sice velmi dobře, to ano, ale on sám nemůže utáhnout celý film. Takže jsem se přistihla, že občas přestanu sledovat obrazovku a myslím na to, na co všechno v pondělí nesmím zapomenout. No a když se opět vrátím do reality, tak zjistím, že jsem o nic nepřišla. Letargii jemně rozčísla až jeho dcera, která se svou pubertální divokostí udržela mou pozornost u filmu až do konce. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Alison Lohman ztvárnila 14letou "puberťačku", přestože ji bylo v době natáčení bylo již 23 let. Na tuto skutečnost se objevuje narážka na konci filmu, kdy představitelka řekla větu, že už plnoletá je - v USA dosáhne člověk plnoletosti ve věku 21 let. (Spiker01)
  • Pro režiséra Ridleyho Scotta byl film výletem prvním výletem na komediální pole. V době jeho vzniku komentoval, jak se k němu vlastně dostal: "Člověk by přece měl zkoušet nové věci... ale nehledal jsem si látku tohohle typu nijak usilovně. Prostě to vyplynulo z toho, že se moje přítelkyně zná s autorem knižní předlohy Tedem Griffinem. Hrozně jeho práci obdivuje a jednoduše mě donutila, abych si to přečetl. Když narazím na spisovatele, se kterým si budu rozumět, poznám to hned podle prvního odstavce. A tady se mi už po prvním odstavci začala v hlavě přehrávat filmová verze. Tak můj mozek funguje. Řekl jsem si i: 'Vidím Nicolase Cage.' Z nějakého bizarního důvodu mě napadl právě on, protože ho považuju za jednoho z největších hereckých chameleonů." (NIRO)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama