Reklama

Reklama

Těžko zabráníte vstoupit něčemu, co už je dávno uvnitř. Michael Vartan, Erin Moriartyová a Nadine Velazquezová hrají v hlavních rolích vdovce, jeho dcery a nové ženy, kteří jsou připraveni začít nový život poté, co se přestěhují na poklidné předměstí. Když se ale kolem nich začnou dít podivné věci, vyjde najevo, že s jejich zdánlivě dokonalým domovem něco není v pořádku. Něco, co se skrývá uvnitř domu a v jeho zdech. Jakmile odhalí smrtící tajemství svého nového domova, riskují, že se stanou další kapitolou jeho děsivé historie v tomto psychologickém thrilleru, který vás přiměje dobře zvážit, kam se příště nastěhujete. (HBO Europe)

(více)

Recenze (117)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je horší být v domě, ve kterém straší, nebo v domě, ve kterém straší zpruzená puberťačka. Nepříliš originální Within přichází s kombinací obojího.. Úvod se stahováním přikrývky, kutálením předmětů, posunutým nábytkem, upgradem bubu momentu se zavíráním dveří ledničky (teď je moderní, že za nimi nic nevybafne) a jednou falešnou stopou v podobě úlisného zámečníka s koly potu pod pažemi sebou přináší pouze otřepanost, načež děj předpisově přijede na křižovatku ve tvaru T. Nadpřirozeno vlevo, sociopatický zazdisráč vpravo. Zvolená odbočka sice přinesla bezútěšný konec, ale taky kopu nelogičností, oběti nabíhající si tupě na nůž (i obrazně) a poněkud směšné, vetřelce připomínající chrčení Střihorukého Davida. Devět z desíti lidí pod schody spíše doporučuje novozélandský Housebound.. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vyklubal se z toho docela solidní slasher, v druhé polovině už to bylo slušně rozjeté a mělo to i atmosféru a celkem dobré herce, zvláště ženy jsou kočky. Dějově je to zajímavé což mě připomíná, kdyby si v USA stavěli baráky pořádně z cihel a ne z překližek, pak by neměli domy samé díry jak v ementálu a nemuseli mít nezvaný nájemníky. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. V roce 2012 přišel film The Pact se zajímavou myšlenkou - co když všechno to vrzání, otvírání dveří, zhasínání a jiné nadpřirozené úkazy nedělá duch, ale člověk, který tajně žije za zdmi vašeho domu? V roce 2016 tohle oprášili v hororu The Boy a teď tu máme opět to samé. Rodina se přestěhuje do domu, kde před lety někdo vyvraždil celou famílii a předchozí famílie je nezvěstná, proč ne, dům snů. Zanedlouho sexy dcerka začne slyšet různé vrzání a v pokojíčku se jí samovolně přemisťují předměty, aby cca po 20 minutách na nás film vyrukoval s tou záhadnou zápletkou, že v jejich domě žije s nimi ještě někdo jiný. Pohnutky tohoto psychicky narušeného chlapce jsou ale zcela nelogické a v podstatě dělá jen to, co se zrovna scénáristům hodí. Pak jaksi nedává smysl, proč tedy hlavní hrdinku ze začátku ochraňuje (zabije oplzlého souseda), uspí ji a tulí se k ní v posteli - aby ji pak na konci honil a chtěl ji zabít. Tak ji měl rád nebo je chtěl vyvraždit jako předchozí rodiny? Who knows? Asi ani scénáristi tohle přesně neví. Přilákalo mě vysoké hodnocení verbala, který má na horory čuch, ale jaksi jsem poslední cca hodinu filmu už jen sledovala na notebooku ve zmenšeném okně, zatímco jsem hrála Candy Crash. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hmm.. a vlastně proč né? .. Předfinální twist mi sice přišel kapku zbytečný a úplný finish by si zase zasloužil pořádnou Rkovou nálož-když už se filmař rozhodnul, že bude cool... Ale jinak je to fakt poutavé. Má to pár skoro dechberoucích záběrů. Herecky vpohodě.... Takže? Takže cajk.... Odvařenej z toho bůhvíjak nejsem, ale vzhledem k tomu v jaké žumpě je horror posledních několika let, je tenhle kousek vzácný klenot. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si 4 roky starý horor, který jsem tehdy nejspíš ignoroval, no ve výsledku se jedná o strávitelnou jednohubku, která vyloženě nemá čím urazit. Film jede dle klasické šablony alespoň zpočátku, kde se rodina nastěhuje do nového bytu, kde kdysi někdo zemřel a nyní zde údajně straší. Naštěstí se nejedná o duchařinu a žánrově bych to nejspíš zařadil mezi Home Invasiony. Potěší mladá Starlight z Boys a nevlastní matka je ženská, na kterou se kouká víc než dobře, potěší i záporák, dostatek napětí v závěru a netradiční konec. Na vyšší hodnocení mi však chybělo nějaké gore. Kdo neviděl, tak by filmu mohl dát šanci. Dostupný i CZ dabing. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí****. 6.5/10. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama