Reklama

Reklama

Expanze - Série 5

(série)
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2020–2021), 8 h 32 min (Minutáž: 46–56 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Hrají:

Steven Strait, Cas Anvar, Dominique Tipper, Wes Chatham, Frankie Adams, Cara Gee, Keon Alexander, Jasai Chase-Owens, Shohreh Aghdashloo, Nadine Nicole (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V různých koutech sluneční soustav posádka Rocinante a jejich spojenci čelí hříchům své vlastní minulosti, zatímco Marco Inaros provede útok, který změní budoucnost Země, Marsu, Pásu a světů za prstencem. (Prime Video)

Recenze (33)

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel přišlo to, čeho jsem se bál po 4. sérii. Celá série je vlastně jen vata, kdy se všechno zajímavé odehraje až v posledních 10ti minutách posledního dílu a vlastně nemá prakticky s přeedchozím dějem celé řady nic společného. Pokud si chcete ušetřit čas, puste si první a poslední díl řady a o nic nepřijdete. 65% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabsie rozpacite stvorhviezdie, kvoli castej naivite, ci slabsiemu scenaru. Napriek tomu je vacsina dielov zabavnych. Inarosova rodinna linia ma vsak nebrala. Napriek slusnym vykonom Naomi a "vtipnemu prizvuku". Kvitujem slusny zaverecny diel, ktory zabrdne do sci-fi i viac ako len "zobrazenim vesmirnych lodi". Ale ano, celkovo slabsia seria, nez ake sme videli doteraz. Napriek tomu skalni isto pozru a budu chciet dalsiu seriu. :) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"5. séria The Expanse" možno nie je tak silná jazda, ako bol seriál vo svojich prvých troch sériách. Ale na druhú stranu je to asi tématicky niečo, čo je celkom blízke aj dnešnému svetu. Kde svetu začínajú viac vyhovovať teroristi, ktorí majú kopec rečí, alebo by najradšej len na útoky reagovali ešte silnejším a horším útokom, ktorý neprinesie nič dobrého. Na vojnu odpovedať ešte väčšou vojnou. Trošku mi aj vadí, že naša posádka počas celého seriálu nikdy nebola spolu. Čo bolo vždy najlepšie pre mňa bolo sledovanie našich hrdinov spolu. Kým v tejto sérii má každý svoju vlastnú príbehovú líniu a hoci sa seriál snaží, tak je ťažké udržať pozornosť na všetky rovnomerne. Je tu niekoľko fenomenálnych epizód. Myslím si, že najlepšie sú na tom epizódy 3 a potom 4, ktorú považujem za absolútny highlight. Tam som niečo reálne pocítil a zasiahlo ma to. Pretože to dá pocit, že zloduchovia vyhrali. No hoci má séria ešte niekoľko silných momentiek, tak už asi žiadny z nich nedosiahne rovnaký bod kvality ako tam. Ale myslím si, že príbehová línia Naomi poskytuje asi najviac dramatických momentiek. Ako sa snaží urobiť maximum preto, aby ochránila svojich priateľov a uväznená v situácii, ktorá je skutočne náročná a ťažko zvládnuteľná. Takže v mnohom má môj obdiv, hoci je pravda, že sa do tej situácie dostala svojim vlastným rozhodnutím. Ale zase chcela dosiahnuť niečo, čo bolo skutočne náročné. Bohužiaľ. Je zrejmé, že koniec tu ešte nie je a som zvedavý s čím príde "The Expanse" nabudúce a mám v pláne si to opätovne pozrieť. Dúfam len, že uvidíme posádku Rocinante viac pokope ako to bolo tu. Hodnotenie: B+ ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Expanze se nám poněkud smrskla na hon za vzorkem protomolekuly. Ale to vůbec nevadí, protože nás nechala nahlídnout do černé díry spiknutí! A to nám vzalo několik postav, ať už sympatických, nebo těch méně, ale každá měla své místo. A musím říct, že si Expanze udělala odrazový můstek pro následující sérii a mě nezbývá než čekat. Hodně vysoká úroveň tohoto počinu! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé výsledné hodnocení se v páté sezóně po zhodnocení deseti epitzod sice dostalo na čtyři hvězdičky, kdybych ale hodnotil jen podle svých aktuálních pocitů, byly by z toho maximálně dva kousky. Takhle zklamaný jsem z Expanze zatím ještě nebyl. První polovina řady byla přitom velmi slušná, po páté epizodě to šlo ale hodně z kopce. A aby toho nebylo málo, skončila v seriálu jedna z těch sympatičtějších postav jen proto, že se nám naplno vrací inkviziční praktiky a denunciační hnutí mají zelenou. 4*- ()

Galerie (78)

Reklama

Reklama