Reklama

Reklama

Expanze - Série 6

(série)
Trailer 1

Epizody(6)

Obsahy(1)

Holden a posádka Rocinante bojují po boku spojené flotily Země a Marsu, aby ochránili vnitřní planety před smrtícím a ničivým tažením Marca Inarose a jeho Svobodného námořnictva. Mezitím na vzdálené planetě za Prstenci povstává nová síla. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (25)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U šesté řady mi vyšlo hodnocení přesně na 3,5 (3 epizody 3 hvězdy, 3 epizody 4 hvězdy), nakonec musím dát hvězdy 3, a to zejména kvůli faktu, který tu už několik dalších uživatelů zmínilo - děj se od konce 3. řady skoro nikam neposunul, resp. skončili jsme skoro ve stejném bodě - Inners a Belters mají křehkou alianci a na koloniích se děje cosi divného a zrádného. Z posledních tří řad mě paradoxně nejvíc bavila čtyřka, a to zejména kvůli mimozemskému elementu, který mi zkrátka v pětce a šestce těžce chyběl, bohužel nejsem velký fanda pouhých bojůvek různých lidských frakcí či sledování "Rodinných pout" Inaros family. Konec třetí řady nám odkryl potenciálně skvělé scifi téma - stovky či dokonce tisíce nových systémů k prozkoumání, nakonec jsme však viděli pouze Ilus a velmi zlehka Laconii, to je pro mě prostě jednoznačné zklamání. Snad tedy Expanse neskončila touto řadou a svůj potenciál seriál ještě naplní. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sorry, ale tahle řada je scénáristický odpad. Nejenže nepřináší odpovědi na vše, takže nefunguje ani jako ucelená série, natož jako závěr seriálu. Celá linka “na planetě” úplně zbytečná. Debílka mohli stáhnout v polovině série a důstojně se soustředit na uzavření zbytku. Ani prd. Ta hromada vaty (jako proč řešíme mini-epizody jako “přišel o ruku”? Náznak řešení jídla na Zemi opět vyšuměl). Spousta žvástů a závěr nikde. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Je velmi povzbuzující, že podobné scifi ještě dostane zelenou, aby dojelo do konce. Dostalo navýšený rozpočet a udrželo kvalitu výpravy a herců. A zároveň jejich postavy dále vykreslovat. Bohužel celkově se příběh za tři sezóny nikam neposunul. Koukat na geopolitiku sluneční soustavy je na nějakou dobu poutající, ale už ne tolik, když se vlastně točí v kruhu. Tohle se dalo uzavřít ve 4. sezóně. Ten scifi element mysterična bran a inteligence mimo soustavu se uplně vytratil. A to si do traileru ještě troufli střihnout mimozemšťana, ze kterého není vůbec, ale vůbec nic. Zklamání, protože jsem čekal, že se ty naše postavy a politické frakce budou muset vypařádat s něčím skutečně mimozemským, ale k tomu (zatím) nedošlo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neukončené. To nejzajímavější z minulé série zde prakticky pouze zopakovali s tím, že dojížděli politickou linku a hodně, ale opravdu hodně se válčilo. Což je fajn a kvalitní, ale nám šlo především o odhalování zásadních záhad. Té z minula. Proč brána rozkládá lodě na prvočinitele? A nové, jak pejsci oživují mrtvoly? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série mě nemálo zklamala, takže jsem k šesté řadě přistupoval jen velmi nerad a s velkými obavami. Jak jsem se zaradoval, když jsem zjistil, že jsem se bál úplně zbytečně. Tvůrci tentokrát téměř nevatili a vrátili se téměř ke staré dobré Expanzi. Bylo to pro mě fajn rozloučení s jednou z mála pořádných scifáren, a kdyby se ze scénáře téměř zcela nevytratila protomolekula, o níž to vlastně původně celé bylo, zřejmě bych se odhodlal i k pátému kousku. / Poučení: Předimenzování je jedním z největších problémů lidského druhu. Od Ocelového Města až po Prstenec. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Při pohledu na životní funkce členů výsadkových týmů Alfa, Bravo a Charlie můžeme vidět spousty jmen z různých sci-fi seriálů, filmů a her. Můžeme zde najít třeba Cmd. Sheparda ze hry „Mass Effect“, Jacka O'Neila ze seriálu Stargate (od r. 1997), Ellen Ripley z Vetřelce (1979), Willama Rikere ze seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987). nebo Sarah Connor z Terminátora (1984). (KiritoSenpai)

Reklama

Reklama