Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli tak, jak holky ve filmu vypadaly, taky vypadala skutečnost, nicméně o tom hodně pochybuji. Film to ale byl pěkný a v pár lidech se zvládla hodně zajímavá válečná akce s pěkným koncem, takže spokojenost, což jsem upřímně od Rusáků nečekal. K tomu se mi líbil scénář, který se nesral s postavami. 85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technicka stranka je bezchybna. Ale akcnych scen je minimum a dejova omacka ma strasne nudila. Najviac ma srali neustale spominacky na zaciatku behom ktorych som si mal oblubit postavy, ale vôbec sa mi to nepodarilo a tym padom cely film isiel mimo mna. Pôvodnu verziu som nevidel a vzhladom na jej vrazednu stopaz som tomu rad. 4/10. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Díky minimalističnosti, neepičnosti a v celku stále detailní kameře velice osobní válečné drama, z něhož jde cítit krutost i hrdinství, které tu a tam má sklony sklouzávat k žánrovým klišé, ale nikdy ne natolik extrémně, aby to působilo rušivě. Repliky postav jsou zde skutečně kvalitní, scenérie Ruských bažin vytěženy na maximu. Toto se povedlo a rozhodně i v paměti zapsalo jako žánrová jednohubka s vlastní tváří. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len zriedka kedy hľadám slová, no musím priznať, že ma táto vojnová dráma vzhľadom k štruktúre príbehu pomerne dosť zaskočila. Obsah som nečítal, a tak keď došlo k obratu a uvedomil som si, že prvé husle v tomto snímku hrajú nežné polovičky, ovládla ma skeptika. Lenže tento počin je tak nečakane podmanivý, že pochybnosti ani omylom nie sú na mieste, ba práve naopak, ponúka toho rozhodne viac, ako ktorákoľvek americká pseudo vlastenecká, ideologická sračka. Ja som si to "užil", a či sa to bude páčiť iným? To mi je úprimne povedané úplne u riti. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Dlužno říct, že remake za originálem nijak nezaostává, přidává barvu velmi solidní kameru a střih a ubrali na socialistické morálce, trochu to zmodernizovali což zasloužilí komsomolci přijmou z uzarděním, ale pokrok nezastavíš. Smysl takových povedených remaků je oživit legendy - stalo se, tohle je velmi solidně zmáklej válečnej film. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • Při první bojové scéně zaútočí na ženské osádky protiletadlových děl kulometnou palbou německý transportní letoun Junkers Ju-52/3m, který ale neměl ve výzbroji žádné vpřed střílející zbraně, jak je vyobrazeno ve filmu. (bejkovec)
  • V čase 18:45 je vidět PzKpfw 38(t). LT vz. 38 (nebo TNHP, německy PzKpfw 38(t) či SdKfz 140) byl lehký tank československé konstrukce (vyroben společně ČKD a Škodou) převzatý Wehrmachtem po obsazení Československa v roce 1939 a používaný jím během druhé světové války. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Horryx)
  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno