Reklama

Reklama

ABBAmánie

  • Česko ABBA: The Movie (více)
Trailer 3

Film, který natočil režisér Lasse Hallström během úspěšného turné ABBY po Austrálii, vás vezme na retrospektivní cestu do 70. let, kdy vládlo disco a ABBA byla královnou parketu. Film obsahuje mimořádně vzácné záběry ze zákulisí i celovečerní provedení jejích největších hitů, včetně písní „Dancing Queen“, „SOS“, „Name of the Game“ a „Waterloo“. ABBA: The Movie přibližuje nesmírně populární kapelu v době její největší popularity. Součástí je i příběh moderátora z venkovského rádia, který se pokouší získat vytoužený rozhovor s kapelou. Výsledkem snažení mladého DJe je napáchaný mix náhod a omylů, zatímco oddaný bodyguard skupiny dělá vše pro to, aby mu v jeho počínání zabránil. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (61)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Abba není zrovna moje krevní skupina, rád bych nějaký koncert v dobách největší slávy a celosvětové mánie zažil, protože při roztříštěnosti hudební scény a množství stylů je jasné, že už se něco takového nebude nikdy opakovat. Tenhle polodokument mi aspoň vytvořil vzdálenou představu, proč na tom rodiče tak ujížděli:) Mimochodem ABBáci jsou sympaťáci a Agnethin gluteus maximus rozzáří každé vystoupení, umí s ním totiž pracovat stejně dobře jako s hlasivkama. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

ABBA byla fenomén. Jediná popovka, která se mi jako pubertálnímu rebelovi dokázala vklínit mezi Kissáky, Sabbaty, Zeppelíny a Doors. A nejen vklínit, ale zůstat tam. Dodnes mám pro ni slabost a tenhle film je jako stroj času. Po letech mě přenesl zpátky do doby, kdy jsem ho viděl poprvé, užíval si hudbu a ještě stíhal držel palce Ashleymu, aby pronikl přes toho otravného bodyguarda. A navíc, stále to tam je. ABBA je stále nezaměnitelná, a stále má v sobě to úžasné kouzlo a energii, které zcela postrádá 90% dnešní popovíé produkce. ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Film o fenoméne zvanom ABBA z pohľadu Lasse Hallstroma. Kapela, ktorá predala viac dosiek ako Beatles si zaslúži zdokumentovať turné - v tomto prípade austrálske. Fim vypovedá viac o pozadí, peniazoch a pocitoch než o skákaní na pódiu či hudbe. I keď sa nevyhneme najkrajšiemu zadku /čo nebola nepravda/ a celý čas vás bude sprevádzať absolútne stupidný novinár, vyváži to skvelá hudba a Lassova schopnosť postrehnúť a posunúť divákovi to, čo nás pri skackaní pod pódiom ani nenapadne. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

ABBU mám rád už od mala a dodnes ji poslouchám. Proto se divím, že jsem na tenhle film narazil až teď. Navíc tak slavný režisér za ním stojí... No nic, viděl jsem to a jsem dost spokojený. Skvělé písničky od ABBY, funkční koncertová atmosféra, příjemně se mi na to koukalo... Vlastně si ani nemám moc na co stěžovat. A mě osobně se líbil i ten příběh v tom. Sice to šlo líp domyslet, ale i tak mi přišlo, že tam ten (skoro) vždy neúspěšný novinař měl své místo a dodal tomu grády. Aspoň to pak nebyl jenom koncert nebo sled klipů, jako u Moonwalkera. Silné 4* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem ortodoxní rocker a jako takový se stydím za své hodnocení. Nicméně nemohu jinak. Písničky od Abby mne totiž dostihly dříve než rocková rebélie a já pro ně pořád mám určitou slabost. Přitom k tomuto snímku mám v podstatě jen samé připomínky - dlouhé tiskovky, pitomý reportér, nulový děj, ale koncerty všechna zmíněná negativa posílají k šípku. Chemie mezi kapelou a diváky funguje dokonale, zvuk je vynikající a divoká móda sedmdesátek má taky něco do sebe. Až v podniku Katoda Olomóc seženu vadnó elektronku E13, tak si opravím stroj času a vydám se s Abbou na nějaké koncertní turné. To australské by určitě stálo za to. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Film bol v roku 2008 zdigitalizovaný. (dwdb)
  • Film obsahoval v dobe vydania 3 nové ABBA pesničky. (dwdb)
  • Film bol natočený 5 rokov pred rozpadom kapely. (dwdb)

Reklama

Reklama