Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidné francouzské městečko, kde se všichni znají a kde nikdo nevyčnívá, prožívá postní období. Na morálku dohlíží upjatý starosta, hrabě de Reynard, kterému manželka utekla do Itálie. Do městečka přijíždí neprovdaná a volnomyšlenkářská Vianne Rocherová se svou dcerou Anouk. Vianne si pronajme místní cukrárnu od Armande Voizinové. Chce prodávat čokoládové výrobky podle starých tradičních receptur. Vianne má talent odhadnout, jaké touhy lidé skrývají. Obyvatelé zpočátku odmítají do obchodu vstoupit. Armande však zachutná horká čokoláda a otevře Vianne své srdce. Je nemocná a trápí se, že jí její dcera a sekretářka de Reynarda, Caroline Clairomontová, nedovolí setkávat se s vnukem Lukem. Vianne zařídí, aby se setkávali v cukrárně. Nabídne bonbony i ustrašené Josephine Muscatové. Ta žije s manželem Sergem, kterého nemá ráda. Vianne jí dodá kuráž, Josephine muže opustí a začne Vianne v obchodu pomáhat. Vianne se daří dávat lidi dohromady tak, jak si to tajně přejí. De Reynard proti Vianne brojí a píše faráři Henrimu nenávistná kázání do kostela. Vianne připravuje večírek pro Armande a mezitím po řece připlují na lodích kočovníci, mezi nimiž je i Roux. De Reynard je chce samozřejmě vypudit, v městečku nejsou vítáni. Vianne se s Rouxem spřátelí. Vianne připraví pro nemocnou Armande večírek. Jeho účastníci nakonec tancují na břehu řeky za kytarového doprovodu kočovníků. Vianne se s Rouxem miluje na lodi. Pod neblahým vlivem starosty Serge lodě zapálí ze msty k Josephine. Josephine s Anouk téměř uhoří, Armande po návratu domů zemře a Roux odjíždí. De Reynard vyžene Sergeho z města. Vianne ztratí odvahu a rozhodne se jít zase dál... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (678)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Milý film, který se věnuje mému oblíbenému tématu a to trefování se do církve. Ne, dělám si srandu, moje oblíbené téma je čokoláda:) 4**** jsou naprosto adekvátní ohodnocení za Johna Deppa, Juliette Binoche, Alfreda Malinu, Carrie-Ann Moss, Judi Dench (+ Petera Stormareho), za hezký příběh, za spoustu čokolády a za dobře zvládnuté technické náležitosti filmu jako je hudba nebo kamera. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Můj šálek horké čokolády to tak úplně není,přeci jen u tohoto filmu si na své přijdou spíše ženy,ale stejně... Té přepečlivě budované hřejivosti,líbivé stylizaci a sladké Juliette je tak těžké odolat! Příchod Johnnyho film hodně provětral a opět se ukázalo,o kolik lepší výkony podával ten kluk deset let nazpět.Hallstöm tyhle slaďáky zkrátka umí jako málokdo a věci,které bych jindy jen těžko odpouštěl,mi v jeho režii připadají jako prkotiny.Navíc je tu naprosto báječný Alfred Molina,jehož závěrečné extempore ve výloze nemá chybu.Precizní práce s přidanou hodnotou. 80 % ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Jeden z romantických filmov, ktoré majú pointu. Tento je taký farebný. Vždy keď ho pozerám, predstavím si tú vôňu čokolády kakaa. Hocako som sa snažila o to, aby sa mi nepáčil, lebo nepatrí medzi také tabuľkové. Páčil sa mi. Obaja hlavní hrdinovia majú charizmu, hrajú úžasne. Príbeh neopakovateľne zaujímavý. Dá sa pozerať často. Hudba bola príjemná. Tak spolu to dáva 100%. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Já byl tuhle u řeky. Nikdo z kočovníků nevypadal jako pan Depp. Ale zase na druhou stranu, neznám paní co u nás vaří Milku. Prej je to umění. Přitom fialovou krávu jsem viděl tenhle tejden dvakrát. Jednou zvracela za barákem a jednou močila s kamarádem vedle zastávky. Sexy. Nejsem si jist, ale prej je třeba si věci trošku idealizovat. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rachel Portman: 1. Minor Swing - Django Reinhardt/Stephane Grappelli [2:14] ,2. Main Titles [3:08] ,3. The Story of Grandmere [4:09] ,4. Vianne Sets Up Shop [1:59] ,5. Three Woman [1:02] ,6. Vianne Confronts the Comte [1:22] ,7. Other Possibilities [1:35] ,8. Guillaume's Confession [1:30] ,9. Passage of Time [2:33] ,10. Boycott Immorality [4:39] ,11. Party Preparations [1:29] ,12. Chocolate Sauce [0:49] ,13. Fire [2:38] ,14. Vianne Gazes at the River [1:07] ,15. Mayan Bowl Breaks [2:15] ,16. Taste of Chocolate [3:09] ,17. Ashes to the Wind/Roux Returns [2:19] ,18. Caravan - Duke Ellington/Juan Tizol [3:43], ()

Galerie (107)

Zajímavosti (33)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Snímek vznikal především ve francouzských městečkách Flavigny-sur-Ozerain a Beynac-et-Cazenac. (Olík)
  • Švédská herečka Lena Olin (Josephine) na otázku, zda se jí dobře hrála Francouzka, v čase vzniku filmu odpověděla: "Víte, já jsem vyrůstala v Evropě a od desíti let jsem často cestovala do Francie. Na jihu Francie jsem s otcem zůstávala někdy i na měsíc, jako patnáctiletá jsem bydlela ve francouzské rodině, a tak si myslím, že jsem měla dostatek zkušeností. Navíc to byl můj čtvrtý film, který jsem točila ve Francii. Strávila jsem tam hodně času. Francie i její kultura se mi velice líbí. A tak i když nejsem Francouzka, není pro mně problém Francouzku zahrát. Myslím, že kdybych hrála nějakou typickou vesničanku, bylo by to asi jiné. Nikdy jsem to nevnímala jako problém. Ale bude zajímavé vidět, jak to přijmou běžní diváci. Ve filmu se mluví anglicky s jemným francouzským přízvukem." (NIRO)

Související novinky

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Reklama

Reklama