Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

masw 

všechny recenze uživatele

První film s Jessicou Albou, kterou jsem v té době ani neznal. Moc se mi na to koukat nechtělo, ale spát taky ne, tak jsem to na tu primu přepnul a jsem zato rád. Je to pěkný příběh o lásce, které nebylo přáno (a to romantické filmy nemusím). Jessica Alba mě přímo nadchla svým velmi dobrým výkonem a tak jsem si s ní začal shánět další filmy, až se stala jednou z mých nejoblíbenějších hereček. Film je i místy vtipný, ale převážně je dojemný. Ke konci se začíná rozjíždět i nějaká akce, která ovšem za chvíli končí s koncem filmu, který podle mě mohl být delší. Zatím je to jediný vážný romantický i dobrodružný film, který mě zaujal. A také díky TV Prima zato, že ho letos zopákla a mohl jsem si ho konečně nahrát. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Začátek klasický, prostředek vypadal dokonce zajímavě, ale ten konec, no, neříkám, že by to nemohlo skončit "happy endem", ale...... kdyby neskončilo a tvůrci by to ukončilo ve stylu - "kvůli morálce se trápil celý život", ne, že bych mu to snad přála, ale v té době to tak bylo naprosto běžné až téměř pravděpodobné, dost spekulací za ten prostředek si to 55% zaslouží, ačkoliv herecké výkony byly spíše slabší. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení.Čekal jsem trochu víc utahanější romantiku, ale naštěstí jsem dostal pravý opak.Výprava filmu odvedla moc pěknou práci a kameramani hodně dobře prodávají prostředí, ve kterém se film odehrává.Herci jsou poměrně sympatický, i když každý bude více sledovat Jessicu Albu než zbytek obsazení.Film sráží jen to, že jede v přesně vyjetých kolejí a nepokouší se o nic originálního.Pěkný romantický film na jedno deštivé odpoledne. ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Jessica Alba je krásna z každej strany a okrem toho tu dokazuje, že má skutočný herecký talent. Mám veľmi rada Huga Dancyho, takže nemôžem byť s hereckým obsadením nič iné, ako spokojná. Scenár mi bol povedomý z iných filmov a príbeh videný snáď miliónkrát v iných romanciach. Dokonca sa mi zazdalo, že chvíľu pozerám prvú verziu Avataru. Ale ani to mi nevadilo, Slovník do postele je proste príjemná oddychovka na nedeľné poobedie. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Romance, která má zajištěnou všestrannou péči a podporu pečlivého vizážisty, tudíž je kdykoli a bez ohledu na rozmary počasí (či režie) připravená zúročit svůj vzhled před kamerou. Své ideály používá jako zbraň i štít, takže její cestu lemuje snad až příliš mnoho obětí ... které přinášejí ti druzí. Leč její vzpoura je veskrze sympatická - směle hází rukavici nejen všem konvencím, ale i všem výdobytkům, kterými se nekriticky a bez sebemenších výčitek honosí naše pokrytecká, sebestředná civilizace, takže celkový dojem je jednoznačně pozitivní ... 3,5* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)
  • Okrem Malajzie sa natáčalo aj v britskej metropole Londýn. Natáčanie prebiehalo od mája do júla 2000. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama