foto

Dara Rolins

  • nar. 7.12.1972 (43 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Darina (Dara Rolins) Rolincová sa narodila Zlatke a Dušanovi Rolincovcom ako druhá dcéra 7. decembra 1972. Narodila sa ako Gambošová, no toto meno jej matka zmenila na matrike ešte ako malej, keď sa začala malá Darinka dostávať do povedomia a priezvisko Rolincová znelo zvučnejšie. Meno je po prastarej mame Márii Janigovej-Rolincovej, ktoré napokon v roku 1980 prebrala celá najbližšia Darinina rodina.

Ako malá svoj hlas formou spevu prepožičala do niekoľkých hudobne ladených filmov. Sama si v niekoľkých i zahrala, pričom najvýraznejšia bola v snímke s Ivanom Krajíčkom (ZÁZRAČNÝ AUTOBUS) alebo ako malá Ľubka (TAM JE HVIEZDA SIRIUS).

Počas mladého veku sa Darinka čoraz viac presadzovala v speve, čo dokazuje aj úspešná LP platňa z roku 1983 Keby som bola princezná Arabela s detskými hitmi ako aj nezabudnuteľná pieseň Zvonky šťastia, ktorú naspievala s Karlom Gottom.

Neskôr Darina študuje na Bratislavskom konzervatóriu, hudobno-dramatický odbor. V roku 1988 sa sťahuje do Prahy aj so svojou staršou sestrou Jankou Oláhovou-Hádlovou, ktorá je jej manažérkou a textárkou. Tu pokračovala v štúdiu na Pražskom hudobnom konzervatóriu, ktoré úspešne dokončila.

Po tom, ako v roku 1990 stvárnila výraznejšiu rolu Darinky a Ruženky v muzikálovej rozprávke (TAKMER RUŽOVÝ PRÍBEH) sa venuje hlavne hudbe, v ktorej sa jej darí viac. No od filmu nikdy natrvalo neodišla a po dlhej pauze sa vrátila s rolou učiteľky zo škôlky v  muzikálovej komédii (V PĚRINĚ), ktorá však nezožala veľký úspech u divákov.

V osobnom živote sa jej až tak veľmi nedarilo, keď v roku 2008 ukončila vážny vzťah s Matějom Homolom, s ktorým má dcéru Lauru. Dnes žije v Prahe spolu s kontroverzným slovenským rapperom Patrikom (Rytmusom) Vrbovským, s ktorým tvorí pár od roku 2011.

Radovan "TeddyBearik" Košťan

Herecká filmografie

2011 V peřině
2010 Dokonalý svět (TV seriál)
2004 Karel Gott - Sen o Vánocích
2003 Dětská pyramidová show (koncert)
1990 Takmer ružový príbeh (TV film)
1988 F.T.
F.T. na cestách
Láska na inzerát (TV film)
Orechové škrupinky (TV film)
1985 Cengá do triedy (TV film)
1984 Falešný princ
1983 Tam je hviezda Sírius (TV film)
1982 Labula (TV film)
Zázračný autobus (TV film)

Dokumentární

2015 RYTMUS sídliskový sen
2014 Integrácia 2014 (koncert)
Kontrafakt - Stale mi dáva
2013 Show!
2012 Rytmus - Obraz doby 2011 (Fenomentary)
2011 Integrácia (koncert)
2009 Thank You Michael Jackson (koncert)
2008 Laci Strike Cesta tanečníka
2005 Jesus Christ Superstar (koncert)
2004 Ženy pro měny
1986 Vánoční koncert Karla Gotta (koncert)

TV pořady

2015 Hasička a Hasič roku 2015 (TV pořad)
Sportovec roku 2015 (TV pořad)
Úsmev ako dar 2015 (TV pořad)
2014 Hlas Česko Slovenska 2 (TV pořad)
Úsmev ako dar 2014 (TV pořad)
V siedmom nebi (TV pořad)
2012 Drzá Diana (TV pořad)
Hlas Česko Slovenska (TV pořad)
2011 Česko Slovensko má talent 2 (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2011 (TV pořad)
Let‘s Silvester 2011 (TV pořad)
Silvestr 2011 (TV pořad)
Splněná přání - Srdce pro děti (TV pořad)
2010 Adela show (TV pořad)
Prostři pro tři (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Česko - Slovenská SuperStar (TV pořad)
2008 Přísně tajné (TV pořad)
2006 Hurikán (TV pořad)
Let's Dance (TV pořad)
Nákupná horúčka (TV pořad)
2005 Silvestr 2005 (TV pořad)
2004 Slovensko hľadá SuperStar (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Silvestrovský božský výběr (TV pořad)
2002 Sauna - Někdo to rád horké (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
Lucie na bílo (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 Šoubyznys (TV pořad)
1997 Novoty (TV pořad)
1994 Eso (TV pořad)
1990 Šaráda (TV pořad)
1988 Silvestr 1988 aneb Jak jsme to neviděli (TV pořad)
1987 Klip klap (TV pořad)
Snehové sypané (TV pořad)
1985 Hity roku (TV pořad)
1984 ABECEDA (TV pořad)
Pesničky na cestách (TV pořad)
Správne kroky (TV pořad)
1983 Triangel (TV pořad)
1982 Úsmev ako dar (TV pořad)
1976 Písničky z obrazovky (TV pořad)
1972 Kessel Buntes, Ein (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 Dara Rolins ft. ČNSO: Chcem znamenie (hudební videoklip)
2014 Dara Rolins - More (hudební videoklip)
Kontrafakt - Podzemie (hudební videoklip)
2013 Dara Rolins feat. Kvintesence Quartet - Ver mi (hudební videoklip)
2012 Tina feat. Ego - SEXXXY (hudební videoklip)
2009 Hugo Toxxx feat. Dara Rolins: Proč jsi proboha na mě tak zlá? (hudební videoklip)
2006 Dara Rolins feat. Rytmus - Party DJ (hudební videoklip)
1998 Sexy Dancers: Slim Jim (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace