Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

V celku fádní thriller s obyčejnou zápletkou. Ale zaprvé výborně režijně zpracovaný a také zahraný. Normálně bych dal asi ty tři hvězdy, tam se to také pohybuje ale... Streepová se mi tu překvapivě líbila a opravdu hodně a za něj dávám tu čtvrtou hvězdu se mi tady líbil otcovský výkon Davida Straithairna. To bylo famózní. 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je hezké zase jednou vidět film, kde nejsou pádla vodáků ztopořená, ale pádluje se s nimi.. Hanson umí, o tom není pochyb a taky měl šťastnou ruku při výběru herců (nenápadná síla Strathairn, nápadná síla Streep a Bacon, který je pro podobné týpky zrozen). Apropo, vynikajícím způsobem jej nadaboval Langmajer a ten si tak alespoň někoho v dobrém vodáckém filmu namluvil, když už mu nebylo panem Renčem dopřáno v něčem dobrém hrát.. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jak se jedná o řeku a ještě navíc o řeku divokou, tak hnedka přidávám jednu hvězdu navíc (jakožto náruživý vodák :o) ). Dějově sice obyčejný a né moc nadupaný příběh, ale tohle všechno mi film vynahrazuje úchvatnými záběry překrásné řeky. Taky je to můj první film, kde sem poprvé zaregistroval hereckého velikána jménem Kevin Bacon, kterýmu role záporáka náramně svědčí. Jestli vono to nebude tím špičatým frňákem :o). Tato divoká řeka má stejně tak jako Divoká řeka přímý a nekompromisní spád, tempo se nezastaví a ani nijak zvlášť neškobrtne. Ale co ještě jednou musím vypíchnout, tak sou ty záběry tekoucí vody, tzv. bílé řeky, to je skutečně radost pohledět, na to se prostě dívá uplně samo. To je pro mě ještě záživnější, než koukat do vohně :o). To je taky jeden z důvodů, proč 4 stars. Další důvod je hudební doprovod dnes již legendárního Jerryho Goldsmith. Nevím, nevím, esi bych se pustil na takle divokou řeku, pokud ano, tak by to rozhodně nebylo s Meryl :o) ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém se sjíždí divoká voda mne nemůže nechat chladným! Ale nebýt napínavého, gradujícího příběhu, který podpírá svým výkonem především Meryl Streep a Kevin Bacon, samotné záběry peřejí a panenské přírody by byly jen fádním dokumentem. To, že je naše rodinka nucená plout dále po proudu se zločinci, kteří nemají co ztratit v zádech, dává Divoké řece všechny atributy, které má thriller mít. A to, že splouvání každé řeky může vztah rozdělit nebo sblížit, není pro mne žádnou novinkou a rozhodně to není pouhé klišé. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film som odmalička, ako som ho videl v televízii prepínal a bolo to často, lebo bol omieľaný. Od malička som nemal rád Meryl Streep a zostalo mi to. Je mi vrcholne nesympatická, možno feministky by z nej mali radosť, ale ja nie. Inak ten znak, čo si tam ukazujú ako rockeri, je myslím milujem ťa, pokiaľ si pamätám, takže by som to nezrovnával s nejakými konšpiráciami ako parohy a čert a podobne. Inak film na mňa tak odmalička pôsobil. Ešte keď sa k tomu pridal biznismen so vzhľadom žida v osobe Davida Strathairna a hudba Jerryho Goldsmitha, je jasné, že ide o komerčný film, ktorý je, ale do splavovania riek len ochutnávkou, nie vážnou vecou. Bolo tu veľa nepochopiteľných momentov, veľa hlúpostí a trápností, no najmä to, ako urobili akože hrdinu z ich otca, bolo hlúpe. Taktiež tie akože tušenia od začiatku, že im tam niečo nesedí, upodozrievania pocitmi na základe ničoho, no skrátka nepresvedčilo ma to. Taktiež záver, kde sa nesnažil ujsť ten posledný zločinec, že dlho čakal než niekoho zabije, až to napokon neurobil, ale žena si ochraňovala rodinu a tak skôr zabila ona, no proste film o ženskej hrdinke s výpadkami kade tade. Z tohto filmu mám naozaj zlý pocit a neviem, čím to je, nepáči sa mi a u mojej mamy je to rovnako. Nejako mi tie staršie americké akčné filmy z 90. rokov nesedia. Pre rok 1994 je pre mňa symbolom skôr Forrest Gump a Vykúpenie z väznice Shawshank, než dajme tomu Nebezpečná rýchlosť, či Divoká rieka. Tento film je pre mňa príliš okatý, naivný, propagandistický v určitom inom vnútornom smere, komerčný a jednoduchý vo vnútri, ťažko sa mi to popisuje, ale tento film nemám rád, pozrel som si ho celý až teraz a nechuť k nemu mi pretrváva, už to nechcem vidieť. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama