Manny & Lo

Manny & Lo

USA, 1996, 88 min

Lisa Krueger

John Lurie

Rozpočet $500,000Tržby USA $502,313Tržby Celosvetovo $-(19.11.2009)

• mandes

rozpočet : ? tržby americke : $502,313(22.1.2007)

Příjemný nezávislák, stojící především, jak už to tak bývá, na hercích. Scarlett už zde jasný talent a podívejme kam až to dotáhla. Děj je prostinký, ale důležité je, že film diváka na necelou hodinku a půl vtáhne a baví. Jen ta hudba mi přišla dost otravná. 7/10(25.7.2007)

Toto dielko možno nemá všetky parametre štrvorhviezdičkového snímku, ale dobré herecké výkony a zaujímavá zápletka z neho robí veľmi príjemnú sledovačku toho, ako nakoniec dopadne hľadanie lásky, dôvery a spolupatričnosti.(15.2.2007)

1. 3. 2010 - 50%(21.3.2010)

Scarlett Johansson byla už v útlém věku poměrně dobrou herečkou. Proto asi nepřekvapí, že tohle nezávislé dílko neurazí. :)(29.10.2006)

Nenápadný nezávislý snímek pro tři herce dokazuje, že když má autor co říci a dovede si najít ty tři správné herečky, je úspěch zaručen. Netradiční putování dvou sester a ženy, kterou unesly, je totiž postavené především na hereckých výkonech.(18.1.2003)

Obsah včetně závěru: Sestrám zemře matka, alkoholička a feťačka. Starší unese mladší (Scarlet Johannson) z pěstounské péče a jedou. Skrývají se před policajty, kradou potraviny a přespávají v ukázkových domech. V pokročilém stádiu té starší konečně dojde, že je těhotná. Najdou si opuštěnou chatu a z městečka unesou osamělou prodavačku miminkovského zboží. Ta nejprve odmítá jíst, ale pak začne dívkám pomáhat a starat se o ně, dokonce i omráčením majitele chaty. Po jeho útěku se musí vydat opět na cestu, ošetřovatelku vyhodí z auta, ale pak začnou stahy a tak se vrací na místo, kde ji nechaly. Ona tam čeká. Proběhne porod a pak už osvobozená prodavačka veze dívky někam daleko, kde by se mohly všechny společně usadit.(2.12.2008)

Pohodová odpčinková komedie :-) Konečně zas něco jiného :-)(13.9.2010)

Může být něco lepšího než film s postavou, které MUSÍTE držet palce ? Může - film, kde jsou takové postavy tři.(5.4.2012)

Poměrně zábavný a vydařený nezávislý (což je v tomto případě určující) snímek, jehož velikou a nespornou kvalitou je mladá Scarlett Johanssonová :)(29.6.2006)

Sice jsou zde obsažena snad všechna klišé amerických nezávislých filmů (ano, toto slovní spojení již také bohužel existuje), ale je to aspoň trochu originální osazenstvem, ve kterém vyniká mladičká Scarlett Johansson (která mi přišla oduševnělejší a schopnější herečka, dokud nedospěla, nemůžu si pomoct).(12.1.2008)

Už jste někdy slyšeli o rukojmím, který by měl svého vlastního rukojmího? :-) Milý a příjemný filmeček o dvou sestrách, které snad najdou to, o čem snily... A 11-tiletá Scarlett je tu opravdu roztomilá :-)(21.11.2010)

Tento film se ke mne dostal asi jako k trinactilete dospivajici divce, takze ted k nemu naprosto vzhlizim. Sama nevim, proc me tak zaujal, ale opravdu moc se mi to libilo i o pet let pozdeji.(4.9.2010)

• Tominecek

Americké nezávislé léto v České Televizi - ocenění ELSA 2002 v kategorii "Zahraniční pořad dramatický (hraný)", udělená Českou filmovou a televizní akademií.(1.2.2009)

Originální a velmi příjemný nezávislý snímek s podmanivou Scarlett Johansson v hlavní roli.(25.4.2004)

Už tehdy na té Scarlett Johansson něco bylo.(1.9.2004)

Scarlett je přirozený talent, to zde potvrdila. Výborné hlášky:"Jak může mít rukojmí, své vlastní rukojmí?". Fantasticky výbušná a egoistická Laurel s neobyčejně vyspělou a chytrou Amandou mě příjemně bavily. Oceňuji vcelku originální příběh.(26.11.2010)

Úžasně čistý film a krásná filmařina. A vynikající hudba Johna Lurii, věrného souputníka Jima Jarmusche.(8.3.2010)

• simike

Tento film vypráví osudy jedné nobvyklé „rodiny“ na útěku. Dvě osiřelé dospívající sestry, které byly vychovávány v různých náhradních domovech se jednoho dne rozhodnou vydat svojí vlastní cestou a utíkají od svých pěstounů a vydají se na dobrodružnou cestu. Kradou auta, jídlo, žijí ze dne na den, přespávají, kde se dá, dokud není zřejmé, že starší ze sester Lo, je těhotná. Obě dívky se rozhodnou usadit v prázdné osamělé chalupě a svojí neúplnou rodinu doplní prodavačkou, kterou unesou, jako rukojmí z obchodu z dětskými potřebami, s vidinou, že ona bude ta „máma“. Kontrastní charaktery obou sester ( mladší a zjevně vyzrálejší Manny, která je vypravěčkou příběhu, zatímco stále ještě naivní Lo na svou sestru pořád spoléhá ) vyniknou při konfrontacích s osamělou prodavačkou, která ráda přijímá svoji úlohu náhradní matky, neboť dodává jejímu životu dlouho postrádaný smysl. Vynikající herecké výkony všech tří hrdinek, zajímavý scénář a neméně skvělá hudba dělá z filmu Manny a Lo jeden z klenotů americké nezávislé tvorby posledních let.(25.2.2004)

<< předchozí 1 2