Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slovenská psychologická dráma. Príbeh človeka, ktorý sa ocitne v nemocnici s podozrením na vážnu chorobu. Prehodnocuje svoj doterajší život a jeho strenutia s blízkymi i cudzími ľuďmi vytvárajú aj obraz spoločnosti 60. rokov, plných nádejí i dezilúzií. Autor nastoľuje tu základné problémy ľudského bytia, otázky slobody, samoty, nekomunikatívnosti, hľadania vlastnej identity hrdinov a ich miesta v spoločnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Kristusazapad

Kristusazapad (hodnocení, recenze)

Všetky smery, ktoré si vymenoval sa spomedzi celej doterajšej kinematografie najmenej blížia spojeniu "Umenie pre umenie".

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Česká ani slovenská nová vlna, ani neorealismus mě neoslovuje - připadá mi to jako umění pro umění, nedostatek invence vymyslet skutečný příběh tzn. scénář s kvalitními dialogy - tohle je jakýsi polodokument, polohraný film, padá na člověka šedivá historie ve své odpudivé šedi...nemusím.
Snad jediný snímek z oblasti "nové vlny" mám rád film: Dlouhá bílá nit, kde ovšem celé dílo pozvedá vysoko nad hladinu voice-over Radovana Lukavského a dává těm polodokumentárním, banálním záběrům hlubší smysl.

snapporech

snapporech (hodnocení, recenze)

Nevšední snímek o "všednosti" života a o člověku, který najednou získal čas, se kterým si příliš neví rady... Film, v němž se věci dějí většinou nenápadně, jako by nic, proto příliš nedoporučuji sledování při snížené pozornosti :). - Pro mě lepší **** (...za atmosféru, kterou ve mně po dvou dnech nechal zvažuji *****).

Související novinky

Slovenská zlatá šedesátá a ještě něco navíc

Slovenská zlatá šedesátá a ještě něco navíc

26.05.2009

Už ve čtvrtek 28. května začne v pražském kině Ořechovka filmová přehlídka „Slovenská zlatá šedesátá a ještě něco navíc“. 60. léta minulého století jsou všeobecně považována za zlatou éru… (více)

Reklama

Reklama