Reklama

Reklama

Já, kocour

  • Česko Devět životů (více)
Trailer 3

Tom Brand (Kevin Spacey) je závratně úspěšný, neuvěřitelně bohatý a blbec. Snaze postavit nejvyšší mrakodrap na severní polokouli, je sebestředný miliardář připraven obětovat cokoliv. I lásku své rodiny. Chystaná stavba je skoro stejně monumentální jako jeho ego. Tomův pracovní život ho od jeho rodiny odcizil. Neváží si oddané manželky Lary (Jennifer Garner), zanedbává dospělého syna Davida a ignoruje žadonění o pozornost dcerky Rebeccy. Ta má k 11. narozeninám jediné přání: chce kočku. Tom se náhodou ocitá ve zverimexu podivínského Felixe Perkinse (Christopher Walken). Svérázný majitel přesně ví, co Tom potřebuje: velkého kocoura jménem pan Fuzzypants. Po cestě na dceřinu párty má Tom fatální nehodu. Po probuzení zjišťuje, že zatímco jeho tělo leží v kómatu v nemocnici, jeho mysl se ocitá v těle kocoura. Tajemný pan Perkins mu dává jasné ultimátum: má týden na to, aby své rodině dokázal, že je miluje a záleží mu na nich. Jinak navždy zůstane chlupatým kocourem. A tak poprvé nemá Tom život ve svých rukou, ale v chlupatých packách a jeho osud doslova visí na drápkách. (Bioscop)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (135)

riza-do 

všechny recenze uživatele

Je to klišovité, přímočaré, digitální, neherecké, ale je to prostě super zábava pro každého milovníka chlupáčů s vytříbeným charakterem! Takový ten nenáročný nedělní film na dobrou náladu, který je hned po 'Simon's cat' a Garfieldovi jasná trojka! vůbec se nenechte zmást hodnocením sucharů tady na ČSFD, proti kterým dávám hvězdičku navíc ;) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak miluji filmy typu Kdopak to mluví, Ahoj kámoši a čekal jsem něco podobného s kočičím miláčkem. První půl hodinka je především představení Kevina Spacyho, kterému arogantní role hajzlíku moc sedí. Docela jsem se bavil do té doby, než došlo k přeměně do mazlíčka. Bohužel pak začínají otřesné, trapné scénky, které nejsou vtipné a na přeháňky není nouze. Celé je to doprovázené přehlídkou příšerných digitálních triků a neustálým nepřirozeným vřískáním kocoura. Je to škoda, protože je to námět na pěkný rodinný film. Místo toho je to spíše na kopřivku z koček.......3/10 ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

V zásade neškodný rodinný film, ktorý poteší všetkých mačičkárov. Scenár je na žánrové pomery ešte celkom normálny, ale jeho cieľom bolo pochopiteľne hlavne splniť kvóty na morálne poučenia. Spaceyho kocúr nemusel byť tak protivný, ale inak neviem za čo stŕhať body. Na druhej strane ani nevidím veľa dôvodov, za čo ich pripisovať, tak ostaneme pri neurážajúcej 6/10. ()

applause 

všechny recenze uživatele

I když jsem od tohoto filmu raději moc nečekala, tak to bylo lepší, než jsem čekala. Je to rodinná oddechová komedie na večer. Nejlepší a nejvtipnější je na tom samozřejmě kocour, i když bohužel jde někdy poznat, že je udělaný počítačově. Nejvíc z herců se mi tam líbil Christopher Walken, kterému role sedla. Na oddech doporučuji. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Podivně banální a fádní "kocourovina". Vědomí magnáta Toma Birda skončí po jeho fatálním pádu z mrakodrapu v těle kocoura, kterého právě pořídil své malé dcerce k narozeninám. O to hůř, že Tom kočky nesnáší. Nedá se svítit, sebestředný boháč urazil osud a ten mu zvedl varovný kočičí dráp. Sice hrozí, že Tom zůstane v kočičím těle navždy, jeho tělo už z kómatu možná nikdy neprocitne, jenže tenhle film je natolik scenáristicky průhledný, až je téměř nemožné pohrávat si s pesimistickou variantou příběhu. Než se příběh uzavře, užijeme si s kocourem nějakou tu legraci. Zde je namístě přiznat si, že film kombinuje živé zvíře s digitálním. A pan Chlupáč je v CGI podobě iritující mazlíček. Bezpečně lze poznat, kdy bylo na scéně živé zvíře a kdy nepovedená digitální chlupatice. Efekty jsou katastrofální, hodně kazily dojem, je ale fakt, že některé bláznivé eskapády by nezvládla ani sebelépe vycvičenější kočka. Z herců hraje dobře jen Kevin Spacey, ten ale zmizí po první třetině filmu ze scény. Nahradit ho nikdo nedokázal. Jennifer Garner komediální polohu nezvládá, Christopher Walken coby tajemný prodavač koček má podivínskou auru, jenže se kolem jeho postavy a jejího konání nic nevysvětlí, dětské role nemají výrazné ztvárnění, boháčův syn působí nadbytečně, záporák, usilující o vedení firmy po umírajícím šéfovi, není natolik zlověstně sympatický, aby se mu dalo fandit. Veškeré dění tedy spočívalo na kočičím hřbetě. Nechybělo mnoho a komentující kocour se mohl postavit do stejné řady s (nepovedeným) Garfieldem. Určitě se nedá napsat, že jde o film naprosto nepovedený. Jsou zde příjemně zábavná čísla, nechybí kvalitní kamera osvědčeného Karla Waltera Lindenlauba a hravý Kevin Spacey, jenže příliš inovací se příběh nedočkal, nejednou to celé vyznění mělo banální rozměr a Barry Sonnenfeld se spíše režijně hledal. Milovníci koček přehlédnou průměrné vyznění filmu. 5/10 ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. srpna 2016 v Los Angeles. (Varan)
  • Natáčelo se od 4. května do 24. července 2015 v New Yorku (USA) a Montréalu (Québec, Kanada). (Varan)
  • Pana Fuzzypantse ve skutečnosti hraje šest koček, z nichž každá je vycvičená pro určité druhy úkolů. (Zdroj: Bioscop)

Reklama

Reklama