Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (183)

Dudek 

všechny recenze uživatele

I vzhledem k úchvatným záběrům je mi opravdu líto, že jako celek není Planeta Česko dokumentem jakým by mohla být. Největším problémem shledávám dramaturgii. Snímek není příliš koherentní a chybí mu jasná linie. Vyprávění o zvířatech, která se nečekaně adaptovala na nové podmínky je opravdu zajímavé. A to ať se mluví o vlaštovkách na nádraží nebo vojenských areálech a blahodárných vlivech těžké techniky na přírodu. Se zbytkem vyprávění však chybí jasná pojící linie. Tu se snaží filmař nahradit osobním příběhem, který je však zbytečně rozptilující a osoba režiséra bude málokoho opravdu zajímat. Krom nesouvislého děje a přeskakování je problematické i nedokončování načatých témat. Kupříkladu fascinující rozmnožování modráska bahenního by si zasloužilo i závěrečnou část, kdy dospělý motýl opouští mraveniště. Zvlášť když filmaři měli k dispozici tak úžasné záběry přímo z jeho nitra. Vydávat pak zvířata v oboře za českou divočinu už bohužel osciluje na hranici výsměchu. ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

I přes kostrbaté vysvětlení neskromně pojatého a nelogického názvu dokumentu jsem litoval absence skutečně unikátních krajinných míst ČR. Některé záběry živočichů byly velmi pěkné, celý dokument však, podle mého soudu, moc nedržel pohromadě a jisté postoje ohledně biodiverzity by asi vyžadovaly diskuzi. Vzhledem k luxusnímu TV načasování a upoutávce spíše zklamání, fandím objevitelskému nadšení. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že děvčata Polákova mohou být na tatínka pyšná. Dokument kratší než hodinu a půl za sebou ukrývá dlouhodobou a leckdy úmornou práci. Dalo by se vytknout mnohé, nejvíce asi chybějící logické uspořádání dokumentu. Ovšem myšlenka rozháraný dojem přebíjí. Přestože jsme naši přírodu tak hodně změnili (zničili) stále nám ukazuje svou až zázračnou sílu. Vždyť třeba já jsem chocholouše neviděl roky. Zato muflony v dole ano. Máme stále ještě kusy krásné přírody a rostliny a živočichy, jež navzdory našemu leckdy zvácenému úsilí můžeme u nás stále ještě, či znovu potkat. Pokoru autora k přírodě vystihují i "účinkující" v závěrečných titulkách. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Myslím, že celovečerní přírodovědný dokument jsem doposud přežila pouze jeden (o surikatách, které nepokrytě zbožňuju), což už je samo o sobě pochvalou pro režiséra Poláka a jeho tým. V tomto případě si navíc cením snahy tvůrců ukázat hlavně našim nejmenším, že se nejen v exotických krajinách, ale i v naší malé zemičce najde tolik krásy. Asi nejvíc mě každopádně pobavil sysel na sídlišti. A moc se mi líbil závěrečný seznam účinkujících (kulíšek nejmenší atd.). Subjektivní černý puntík ale dávám za na můj vkus až příliš časté zobrazování hadů (ty na rozdíl od surikat vážně nemůžu). ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu je jasne cítiť autorovu lásku k českej prírode a jeho vzťah k tomuto nádhernému divadlu už od detských rokov. Pozitívom je že sa sem-tam mihne v kamere aj autor, čo značne pridáva na autenticite. Celým dokumentom nás sprevádza veľmi príjemný a pútavý hlas Kryštofa Hádeka. Je zrejmé že autor upriamuje pozornosť na menej obvyklé druhy alebo druhy, ktoré sú na prahu vyhynutia ale mňa by zaujímalo aj celkom širšie spektrum keď už sa dokument volá Planéta Česko. 79% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se mj. v bývalém vojenském prostoru Milovice. Natáčelo se cca 200 dní. (ČSFD)
  • Před oficiální českou premiérou proběhla premiéra na Jihlavském dokumentárním FF 25. října 2017. (Varan)
  • Podle slov režiséra Mariána Poláka trávil ve stanu na jediném místě kvůli pořízení záběrů až 20 hodin. (Jaroslaf)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama