Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

Dawid199 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě béčkový a okoukaný námět převeden do napínavé podoby. Navíc si jakožto hnidopich cením licencovaných vozů CART ze sezóny 2000/2001, stejně jako perfektního a sedícího soundtracku. Co by to ale bylo za film bez hereckých výkonů hlavních aktérů. A jelikož jsem díky všem těmto faktorům jednu dobu koukal na tento film skoro pořád, zasloužil si místo v mé TOP. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočený film, bohužel trošku divný scénář. Sylvester Stallone se možná do všeho až moc pletl :-D ale to dělá celý život. Myslím že Renny Harlin se opět nemá za co stydět. Tenhle film má docela docela docela dobré efekty, a líbil se mi střih. Ten byl naprosto originální. Hvězdičky dávám za Ginu Gershon, Burta Reynoldse, Rennyho Harlina a za Formule... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Efektní rozměr nechyběl, ale k realitě to mělo hodně daleko. Renny Harlin není typem režiséra, který by usiloval o zachycení autentické atmosféry při závodech F1. Zřejmě by asi neobohatil diváka, který tomuto sportu věnuje pozornost jen okrajově. A ta okrajovost se promítla do celého tohoto filmu. Jako by formule a závodění v nich bylo nějakou delší reklamou natočenou na objednávku nějakého monopostu, než nějakým skutečně hodnotným náhledem do dění motorizovaného sportu. Stejně tak je diskutabilní obsazení hlavních rolí. Stallone se do role závodníka svojí muskulaturou moc nehodí. Kdo se trochu zajímá o technické záležitosti kolem formulí, asi moc dobře ví, že do kokpitu by se takovýto závodník asi těžko vlezl. Celý film chce vyznívat maximálně efektně a technická stránka filmu je z celého filmu nejzdařilejší. Kamera umístěná v různých úhlech snímající jízdu z pohledu řidiče je dobrý nápad a divák má často nutkavý pocit stát se na chvíli pilotem. Jenže příběh je dost tuctový a stárnoucí hvězda proti nastupující mladé hvězdě je prvek, se kterým se ve filmech se sportovní tematikou setkáváme poměrně často. Harlin je typ technicky zdatného režiséra a podle toho taky tento film vypadá. Pěkně nasnímaný s burácivými motory rychlých aut, ale s nerealistickým pojetím. 60% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity. Na jedné straně režijně dokonale zvládnuté závodní scény, na straně druhé Slyův scenář, plný klišé, který si neodpustil takové "perly", jako např. stíhací scéna v ulicích Tokia. Renny Harlina je mi líto. Je to znamenitý režisér, ketrý by si zasloužil dobré scenáře a trochu toho štěstí, aby se zase vrátil na výsluní. A Slye je mi líto taky. Mám pro něho slabost. Pokusil se o nového Rockyho a nevyšlo to. Že by už definitivně labutí píseň? ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Našlapaný a dechberoucí film, který nám představuje skupinku pilotů Formule 1 (je to nějaká ta americká obdoba, ale měla to být pravá F1) jako partičku šablonovitých samorostů soupeřících o prvenství (teda jenom tři z nich, ostatní jsou nevýrazné pozadí vhodné k vedlejším karambolům). Film je to naprosto primitivní a předvídatelný, často trapný a naivní, přesto extrémně zábavný! Nejhorší je, když si po shlédnutí tohoto snímku plného zběsilých soubojů na trati a divokých karambolů pustíte skutečné závody F1, kde dvě hodiny zíráte jak Schumacher vyhraje stylem start cíl a jediné předjetí je jezdce s porouchaným vozem o kolo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • V jednom z interview se ptali Sylvestera Stallonea, který svůj film by si přál nikdy nenatočit. Zmínil tento. (Karlos80)
  • Hudbu k filmu zložil Brian Transeau (známy pod prezývkou BT), ktorý sa podieľal aj na komponovaní hudby k ďalšej snímke o automobilových závodoch - Rýchlo a zbesilo (2001). (m.a.t.o.)
  • Trik s prejdením mince zadnými kolesami, ktorý predvádza Joe Tanto (Sylvester Stallone), je odkaz na päťnásobného majstra sveta Formuly 1 Juana-Manuela Fangia, ktorý to naozaj dokázal urobiť. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama