Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká slušný fail! :-) Scénaristicky naprosto prázdné,unylé a bezduché.Postavy mají neskutečne idiotské dialogy a neskutečně si svým jednáním protiřečí.Naprosto nezvládutelná dramaturgie,za boha nemůžete sympatizovat ani sjednou postavou,jelikož sou každou chvíli,na jiné dějové straně,chvílí stím,chvíli zase stím.Neexistuje tady žádný náboj rivality a Kip Pardue,je snad nejhorší herec na planetě :-( Tohle je teda Stallonova veliká ostuda a co se týče Harlina,ten to zachránil aspoň trošičku dobrou akcí a velice tomu pomohl úžasný hudební výběr.Jenže to stačí tak na 108 minut dlouhý videoklip a né celovečerní film.Opravdu mizerný kus filmové práce... 10%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jak se někomu nemůže líbit to, co dělá Sly se sportovním žánrem? Po více než deseti letech, které uplynuly od posledního Rockyho se Sly opět vrací ke sportovní tématice, v příběhu střiženého podle osvědčené, ale už poněkud vyčichlé staré receptury. Soupeření o jeho realizaci s konkurenčním projektem Rennyho Harlina nakonec skončilo jejich sloučením a Harlin natočil Stallonův scénář. Výsledkem je film plochý jako závodní dráha, po které se v něm závratnou rychlostí prohání jednotlivá nadupaná vozítka s ušlechtile správnými hrdiny, aby se čas od času srazila v okatě počítačových záběrech. Ale zábava je to slušná a honička městem a následná havárka na okruhu výborné. Varování: slabším povahám hrozí předávkování patosem! P.S.: Všimli jste si Harlinova camea? ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Sly tuhle zběsilou jízdu náležitě pro dnešního diváka přikrášlil (explozivní kolize jsou úsměvné, ale i dostatečně úderné), do týmu přibral celou plejádu hvězd nižší svítivosti (Reynolds, Gershon, Schweiger) a v dosti spektakulárních karambolech rozjel nablýskané monoposty na smrtících závodních okruzích, které mu posloužily k tomu, aby napsal jeden ze svých nejlepších scénářů pro jednu ze svých nejvíce podceňovaných pecek. Občas sice pobaví (noční honička v ulicích Chicaga) a klišoidní repliky z pusy vypouští směle dál, nicméně slušné drama je na světě!! 50%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $94miliónovTržby USA $32,720,065Tržby Celosvetovo $54,744,738║ Tak toto bolo dosť zbytočné mútenie vody, a dokonca aj pri takom priemernom autíčkovom filme ako Rýchlo a zbesilo je to úplne nevýrazné, a priestrel nastal aj pri hereckom obsadení. A na vyše za takú prkotinku vysoliť taký rozpočet, tak to už je fakt odvaha a hlavne keď to točí potápač drahých filmov ako je Renny Harlin. /30%/ ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Ještě než mé oči spatří velice úspěšné Rivaly, chtěli vidět něco poslabšího s podobnou tematikou. Vyšlo to dokonale! Téma formulek bylo přesné a poslabší to bylo dostatečně! Srandovní příběh s naprosto šílenými efekty, který je neustále obklopen hloupou a směšnou hudbou a hlavně v čele s nejtrapnějším kníratým Burtem Raynoldsem! Každý špičkový herec má své slabší období a neminulo to ani Stallona a i kdybych nevěděl, kdy to období prožíval, tak spolehlivě tuším, že někdy kolem roku natočení skvostné Formule!... Ano, je to tak. Začátek jednadvacátého století Slyovi nevyšel, ovšem dnes nám dokazuje, že je opět špičkou! 40% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Meno postavy, ktorú hrá Cristián de la Fuente - Memo Moreno - je kombinácia mien dvoch skutočných pretekárov série CART, Mema Gidleyho a Roberta Morena. (m.a.t.o.)
  • Režisér Renny Harlin je ve filmu vidět jako závodník, který bere svého syna do parku. (Karlos80)
  • Původně mělo jít opravdu o příběh z prostředí F1, ale Bernie Ecclestone, který toto odvětví de facto řídí, smetl Stalloneův scénář se stolu. Proto se film zpozdil o půldruhého roku a přesunul se do kulis amerického seriálu CART. (Robbi)

Reklama

Reklama