Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká slušný fail! :-) Scénaristicky naprosto prázdné,unylé a bezduché.Postavy mají neskutečne idiotské dialogy a neskutečně si svým jednáním protiřečí.Naprosto nezvládutelná dramaturgie,za boha nemůžete sympatizovat ani sjednou postavou,jelikož sou každou chvíli,na jiné dějové straně,chvílí stím,chvíli zase stím.Neexistuje tady žádný náboj rivality a Kip Pardue,je snad nejhorší herec na planetě :-( Tohle je teda Stallonova veliká ostuda a co se týče Harlina,ten to zachránil aspoň trošičku dobrou akcí a velice tomu pomohl úžasný hudební výběr.Jenže to stačí tak na 108 minut dlouhý videoklip a né celovečerní film.Opravdu mizerný kus filmové práce... 10%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych k tomu tak striktní jako Laco. Já nejsem zrovna fanda formule mám radši rallye, ale nehodnotím tenhle film ani tak z odbornýho hlediska, jako z hlediska obyčejnýho diváka a je fakt, že na tom filmu není nic extra. Závody jsou divně natočený, herci nic moc a scénář totéž, takže spíš podprůměr.35% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když se filmařům nedaří. Hlavní aktéři namáhavě klopýtají přes nástrahy scénáře a statečně zdolávají všechny překážky, které se jim vynalézavě staví do cesty - a stejně je to k ničemu, protože rutinní režie jim nijak převratně nepomáhá … Uvidíte pár docela pěkných kolizí, ale zároveň se budete topit v moři patosu, který z některých scén doslova odkapává. I ty nejsprávnější chlapské činy můžou vypadat legračně a trochu hloupě, když se to s nimi nešikovně přežene - zvláště pokud je doplňují dosti otřesné dialogy. Sakra, Sly - co to mělo být ? Neříkám, že tenhle produkt není zábavný, ale zrovna tak neříkám, že je dobrý ... 2,5* ()

Columbus 

všechny recenze uživatele

Skvely videoklip, prolozeny story, kterou bych na zachode pri bohulibe cinnosti vymyslel take. Nastesti akcni sceny, ktere divakovi neznaleho problematiky nejednou vyrazi dech, prevazuji. Ale... rikam bohuzel je tohle VELICE slabe od rejzi, ktery byl kdysi velmi nadejny. Uz jsem si zvykl na tragedie..... ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočený film, bohužel trošku divný scénář. Sylvester Stallone se možná do všeho až moc pletl :-D ale to dělá celý život. Myslím že Renny Harlin se opět nemá za co stydět. Tenhle film má docela docela docela dobré efekty, a líbil se mi střih. Ten byl naprosto originální. Hvězdičky dávám za Ginu Gershon, Burta Reynoldse, Rennyho Harlina a za Formule... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Hudbu k filmu zložil Brian Transeau (známy pod prezývkou BT), ktorý sa podieľal aj na komponovaní hudby k ďalšej snímke o automobilových závodoch - Rýchlo a zbesilo (2001). (m.a.t.o.)
  • Reportéra na tlačovej konferencii si zahral supervízor špeciálnych efektov Brian Jennings. (m.a.t.o.)
  • Režisér Renny Harlin je ve filmu vidět jako závodník, který bere svého syna do parku. (Karlos80)

Reklama

Reklama