Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

draggo 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré jako trojka, ale pořád v pohodě koukatelné a celkem i zábavné. Opět hezké prostředí snů, místy slušná atmosféra, ale smrti už nejsou tak vychytaný jako dřív (ale furt lepší než ty trapnosti ve dvojce). Freddyho hlášky jsou super, hlavní hrdinka celkem sympatická, finále ušlo. /viděno na DVD: 65% a 3*/ ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Marná snaha, tohle je z celé série asi nejakčnější a celkově nejvydařenější díl. Už samotný úvod je dokonale provedený, správná depresivní muzika a hlavně skvělé speciální efekty. Dějová linie potácející se na úzkém chodníčku mezi snem a realitou (tady je ten chodníček opravdu uzonkej) dávaly mé fantazii řádně zabrat. Jak se říká ve snu je možné všechno a tohodle se tvůrci včele se specialistou na efektní podívané Renny Harlinem drželi jak lovecký pes pachu kořisti. Scénář se mi velmi líbí, protože nápad s absorbcí duší kamarádů je neotřelý a velmi originální, herecké výkony jsou velmi slušné a hlavně přeměna v brouka jedné milé slečny stojí za to. Jo a až pudete spát a bude se vám zdát o staříkovy v pruhovaném svetru jehož jedinou zábavou je broušení k ruce přiroslých nožů, pak Bůh s váma .):) ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Freddyho som sa veľmi dlhú dobu stránil ako čert kríža. Včerajšia noc moje obavy vyvrátila a nezáujem opadol na bod mrazu. Že či spokojný? Absolútne! __ Prvá časť filmu kráča v nehorázne nemastnom, neslanom duchu. Naopak vaše chúťky dozaista rozparádi druhá polovica, a to predovšetkým - záchodová scéna, scéna s Jenny, scéna v kinosále - olympijský vrchol v experimental-horor výtvoroch. Moje slovo však v tomto prípade padá len na veľmi nizučký post, kedže kamarátstvo medzi mnou a hororom ešte ani zdiaľky neprešlo do stavu manželského (i keď..). Elm Street má svoje muchy, má svoje nedostatky, a však na druhej stran má tak efektne podanú atmosféru, ktorá s prehľadom prebíja absenciu onoho pravého, hororového strachu. (Vlastne, absenciu strachu netreba brať vždy ako zápor.) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin odvedl dobrou práci a natočil velmi solidní pokračování, které funguje jako zábavný spotřební horor a nabízí nové a rozmanité postavy, u nichž si předem můžete tipovat, jaký bude jejich osud. Technicky a po stránce speciálních efektů je to rozhodně jedna z nejlepších Nočních můr v Elm Street a ve všech ostatních ohledech jde o zcela uspokojivou hororovou podívanou, ze které srší velmi silný „80s feeling“ a jejíž sledování vám velmi rychle uteče. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech už mi to nepřijde jako kdysi v kině...ale hodnocení asi nechám. Mám pro surrealistické horrory s Freddym slabost, byť bych asi uvítal, z dnešního pohledu, více fantazie. Nejlepší tak je jako vždy likvidace omladiny. Vodní postel, proměna ve švába či vysátí... Samozřejmě fajnové je i Freddyho znovuzrození, včetně psa, močícího plameny. Efektní je samotný závěr v kostele - trikaři se vyřádili! Freddy je samozřejmě také vtipný - i při pojídání pizzy je s ním švanda! Dost mě zklamala hudba. 80.léta přinesla spousty skvělých kapel a songů, sem však vybrali snad ty nejhorší. A nic nezachrání ani Billy Idol a Blondie... ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Hrdinka předchozího dílu, Kristen, se měla objevit i v tomto filmu, ale její představitelka Patricia Arquette otěhotněla. (Karlos80)

Reklama

Reklama