Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Číry synťákový rokenrol a stelesnené 80s. Štúdio doprialo Rennymu Harlinovi bohatý rozpočet a ten dokazuje, že je (resp. bol) neskutočne zručný remeselník. Atmosféra je asi najhustejšia v sérii, fantaskné kulisy sú na plátne po väčšinu času, neóny a farebné svetlá presiakajú cez popraskané trámy. Gore je klasický 80s plastelínový masaker, Freddy asi nikdy nebol taký cool a obsadenie (vrátane preobesadenej Kristen) je skvelé. Jediné veľké mínus je kostrbatý scenár, ktorý ťažkopádne dovysvetľuje trojku a snaží sa pripraviť pôdu pre nové diely, kým samotný príbeh (a postavy) idú bokom. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě na tomhle pokračování mrzí to, že Kristen si zahrála jiná herečka, než v předchozím třetím díle a také to, že právě brzy zemřou tři přeživší z minulého dílu. Na třetí pokračování nemá 4ka ani zdaleka. Už co se týče rafinovaností způsobu smrtí, kde zde se jen bodalo do břicha, zatímco v minulém díle spíše dopláceli na svojí největší slabosti a herecké tváře tomu ve 4ce taky moc nepřidaly. Přesto nemůžu říct, že čtyřka je zas tak špatná, to ne. Prostě je to další zajimavé pokračování s dalším zjištění slabiny Freddyho. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Zatímco trojka přímo navazovala na první část, ignorovala špatný druhý díl a uzavřela poměrně slušně její příběh, čtyřka jen nastavuje ukončené a je stejně zbytečná, jako druhý film. Žánru "horor" dal Renny Harlin po fantasy trojce definitivně sbohem a natočil nadpřirozený akční film. Pár vydařených chvil by se našlo, ale většina jich se ztratí v počtvrté nudně opakovaném. Za několi momentů (znovuoživení Freddyho) by se nemusela stydět ani parodie... Kterou tak trochu díky černému humoru film připomíná. Místy vtipné, místy efektní (ač Freddyho smrt je jakkoliv vynucená a minimálně divná, je asi nejlepší scénou celého filmu), ale především nastavované a nápad s přenášením dalších a dalších lidí do snů smrdí na dálku. _____ Krom toho postava Kristen, v minulém dílu zahrána nádhernou Patricii Arquette, byla nově obsazena šmudlou Tuesday Knight, což se neodpouští. _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 Sudé části jsou téměř nekoukatelné ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Režisér Renny Harlin v dokumentu říká, že chtěl z Freddyho udělat hlavní postavu, jakéhosi cool vraha. Povedlo se mu to a je to právě tato změna, která čtvrtou Noční můru nejvíce odlišuje od předchozích. Freddy Krueger je superstar a frajer, když si na pláži nasadí sluneční brýle nebo lehkým krokem kráčí do kostela, víte, že jde o jen něj. Film jako takový není špatný, snové sekvence se povedly a konce teenagerů jsou zase proklatě černočerně humorné, bohužel je škoda, že děj vůbec negraduje. Prostě se usíná, vraždí a pohřbívá jako na běžícím pásu a většině lidí ve Springwoodu to snad ani nevadí. Ovšem závěr a Freddyho smrt, to je pro mě jeden z nejlepších momentů celé série. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Po originály, Freddy v dvojke svoje obete zabíjal hlava nehlava. V trojke sa to všetko zmenilo, spoznal ich slabosti, ktoré využíval a hlavne zneužíval. Napríklad ak sa niekto bojí výšok hups s ním na najväčšie miesto v ústave. V štvorke bola jeho aktivita zase iná. Vraždy boli neskutočne dobré a veľmi originálne, asi najlepšie z celej série. Samozrejme keďže ide o vtipno poňatý film aj samotné vraždy sa bez dávky humoru nezaobídu. O ten humor a samozrejme čierny ako uhol sa postaral kto? :) Štvrté vystúpenie kultového Freddyho Kruegera bolo trochu na inú nôtu. Pridal sa vtip a to ešte väčší než bol v predošlých filmoch. Dej pokračoval tam kde sa minule skončil a celkovo som spokojný i keď bolo už aj lepšie Celá recenzia: TU ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení probíhalo od 4. dubna do května 1988 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama