Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá tragédie na filmovém plátně. Z Freddyho ďábelských orgií udělali málem Disneyovku. Freddy již není krutě směšný, ale už pouze směšný. Každá část filmu je úplně o něčem jiném, celek rozhodně pohromadě nedrží ani náhodou. Těžko říct jestli je tady scéna, která by stála někdy za opakování. Plně zbytečný díl. Počet mrtvých: 3 ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když se seriálový patlal postaví za kameru hororu. Když to měla být poslední noční můra, absolutně nachápu, proč to nesvěřili někomu jinýmu. I Uwe Boll by totiž měl nejspíš větší úspěch. Nevim, na koho sem víc nasranej. Jestli na tu krávu, co to točila nebo na scénáristu, který nejspíš prožíval nějakou osobní krizi nebo na toho, kdo tohle celé povolil. Nebýt týhle podělaný sračky, nemusel by se totiž Wes Craven zdravě nasrat a dát Freddymu rozhodně důstojnější zakončení.Od odpadu to zachránila scénka s Johnny Deppem, takže Johnny opět zachránil další film :-) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Welcome to Prime time, Bitch!" Po všem tom upalování, pohřbívání a svěcené vodě se Freddyho přízrak znovu vrací, aby shodil všechnu svou zbývající čest, vážnost, a pořádně se ztrapnil. Krueger už nemá koho vraždit, ve Springwoodu zůstali jen mentální dospělí, a tak si krátí čas trýzněním jak posledních dětí, tak hlavně samotného diváka. Jedna z nejslavnějších hororových ikon totiž schytala na postu režiséra nemožnou ženskou, která se rozhodla sérii ukončit a znásilnit. Freddy tu už vystupuje coby pouhá komická figurka s pochmurnou minulostí, jež neměla být nikdy odhalena... alespoň ne takhle. Kruegerova maska je zase o něco jednodušší (rozuměj ošklivější) a "speciální efekty" stojí tentokrát za hovno. Paradoxně nejlepší na snímku jsou tak závěrečné titulky, ve kterých se promítají nejlepší momenty z celé série. Člověk si při nich vzpomene na všechny ty krásné chvíle, u nichž nás Fred královsky bavil. R.I.P. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem musím dát jednu hvězdu... První půlhodina je totiž velmi dobrá. Říkal jsem si, že chudinka film doplácí na vysoké pořadové číslo, noční můra s padajícím domem se zadařila a celkově atmosféra, ač o dost jiná, se povedla. Pak se ale naplno začne projevovat žánr "komedie", nad jehož úrovní by ohrnuli nos i Friedberg se Seltzerem. Videoherní scéna je ten největší průser, co chudáka Freddyho mohl potkat. Nevím, jestli Talalay zrovna v něčem jela, ale neustále řeči o trávě naznačují, že ano. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Člověk by jí odpustil i ty debilní dialogy a ochotníky v hlavních rolích, protože občas dokáže vyplodit dobrou scénu, neodpustím jí ale konec. Už od první části to sice jsou ty nejdebilnější nápady a chvíle v celé sérii, ale když už jsem myslel, že jsem viděl dno, přišla vyfetlá Talalay s něčím, co vás donutí si vážit předešlých částí. Sudé části jsou kompletně k hovnu. _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zatímco předchozí díly měli na povel režiséři, kteří k hororu alespoň třeba scénáristickou formou nakoukli, posledního Freddyho dostala na povel ženská, která s žánrem nikdy neměla nic společného a navíc se jednalo o její prvotinu. Nevím, co ktomu producenty vedlo, ale dopadlo to tak, jak muselo. Špatně. Hrůzný scénář, hrůzné postavy a konec, který si Freddy rozhodně nezasloužil. Uznávám, že pár scén, třeba ta v letadle či videohra, stály za to, stejně jako nezklamal Englund, ale to je strašně málo. Nedůstojné zakončení se vším všudy. 15% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Zpěvák Alice Cooper je první a zároveň poslední, kdo ztvárnil postavu otce Freddyho Kruegera (Robert Englund). V žádném jiném díle se tato postava neobjevila. (Alfréda)
  • Ve scéně, kdy Freddy (Robert Englund) praští Tracy (Lezlie Deane) do obličeje během jejich boje, tak jeho herecký představitel opravdu herečku během natáčení praštil. (JesterKruger)
  • První film společnosti New Line Cinema, který byl ve 3D. (JesterKruger)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama